Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laguna și Steaua se vor duela într-un meci decisiv pentru salvarea de la retrogradare

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.05.2023

Laguna și Steaua se vor duela într-un meci decisiv pentru salvarea de la retrogradare

Laguna București și-a protejat terenul propriu și a obținut a doua victorie consecutivă împotriva lui Steaua București. Rechinii au câștigat cu 65-63 un meci în care au fost conduși și la 15 puncte și egalează la 2 seria care va decide cea de-a doua echipă retrogradată din LNBM.

Laguna București: Trevor Blondin, Will Saunders, Radu Paliciuc, Aleksandre Phevadze, Vasile Odagiu

Steaua București: Karlo Vragovic, Robin Mandisodza, Branislav Vujadinovic, Titus Nicoară, James Farr

Roș-albaștrii au început ca din tun partida și au marcat cinci puncte în primul minut, prin tripla lui Vragovic și reușita din interior a lui Nicoară. Saunders a răspuns prin primul coș de afară pentru rechini. El a dat startul unui run de 8-0 pentru gazde, care conduceau cu 8-5 după un lay-up al lui Blondin. Nicoară a egalat printr-o reușită din spatele arcului, iar Mandisodza și-a readus echipa la conducere cu un and-one. Finalul de sfert le-a aparținut celor de la Laguna, care aveau un avans de o posesie după primele 10 minute: 17-15.

A doua jumătate a început cum nu se putea mai rău pentru rechini. Vragovic a lovit primul și a dat startul unui run impresionant pentru militari. Aceștia au înscris 15 puncte fără răspuns, prin Vasile, Mandisodza, Farr și Vujadinovic, iar scorul de pe tabela de marcaj era 17-30. Parțialul roș-albaștrilor a fost oprit de un fade-away al lui Cooper. Paliciuc a marcat și el din interior, înaintea unei noi triple a lui Vragovic. Cooper și Saunders au adus apoi șase puncte la rând pentru gazde și scorul era 27-36. Negoițescu a mai reușit un coș din interior și tabela indica 27-38 la pauza mare.

Vujadinovic și Paliciuc s-au duelat în reușite la inel în debutul părții secunde. Blondin a redus diferența la 10 puncte, înaintea coșului de afară al lui Farr. Paliciuc a punctat pe pătrundere, Johnson a reușit apoi un cârlig și scorul era 34-43. Mandisodza a înscris și el în urma unei pătrunderi, dar Blondin a replicat cu un and-one. Vragovic, Vujadinovic și Ogele au refăcut până la urmă diferența de două cifre (41-52). Gazdele au găsit din nou resurse pentru a reveni în meci și înaintea ultimului act, scorul era 45-52.

Saunders și Cooper au preluat inițiativa în debutul sfertului patru și Laguna reușea să egaleze surprinzător datorită unui run de 7-0, dirijat de cei doi. Vujadinovic a marcat de la libere, dar Blondin și-a adus echipa la conducere cu un floater. Farr a întors armele în meci de la libere, înainte ca Blondin să ducă scorul la 58-57. Johnson a mărit ecartul, înainte ca Vujadinovic să bifeze un and-one. Roș-albaștrii au revenit la conducere, prin Vasile și Nicoară, dar tripla lui Cooper a dus scorul la 64-63. Blondin a punctat de la libere, iar scorul final a fost 65-63.

Trevor Blondin a fost omul meciului și a strâns 16 puncte și 7 pase decisive. Will Saunders a fost în double-double, cu 12 puncte și 10 pase decisive. Branislav Vujadinovic s-a remarcat din tabăra steliștilor, cu 18 puncte. 

*foto: Facebook/Laguna București

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Trist
    Trist rău dacă slăbanii de laguna vor retrograda Steaua..sa vedem cum justifică armata incompetența

    cu 11 luni în urmă (07.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!