Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Larry Gordon a semnat în Portugalia

Larry Gordon a semnat în Portugalia

Larry Gordon a ajuns la un acord cu FC Porto, una din echipele de tradiție din baschetul portughez. 

Gordon a fost adus de CSU Sibiu în partea a doua a sezonul 2019/2020, sezon încheiat prematur din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, baschetbalistul american nu a apucat să joace decât două partide la nivel de LNBM. În cele două partide disputate, acesta a adunat medii statistice de 9 puncte, 8.5 recuperări, 1.5 pase decisive.

Larry a jucat timp de patru ani în NCAA, la Cal Poly Pomona, pentru ca apoi să joace baschet profesionist în Europa și Asia. El și-a început cariera la Zwolle, în 2009, pentru ca în perioada 2010-2012 să joace la Kapfenberg. Au urmat apoi trei sezoane la Phoenix Hagen, în Bundesliga germană, cel mai bun fiind 2013/2014, când a strâns medii de 15,5 punce și 7,6 recuperări în 34 de meciuri. În 2015 s-a transferat la formația germane Eisbaraen Bremerhaven, pentru ca în sezonul 2016/2017 să aibă parte de o experiență în Coreea de Sud. În decembrie 2016 avea să se întoarcă în Germania, unde a jucat pentru Rasta Vechta.

În sezonul 2017/2018 Gordon a evoluat pentru BK Astana, atât în liga din Kazahstan, pe care a câștigat-o, cât și în VTB League. În următoarea stagiunea s-a întors, din nou, în Germania, unde a jucat pentru Giessen 46ers. În sfârșit, în 2019 a făcut pasul la Hapoel, în prima ligă din Israel.

După cum spuneam, FC Porto este una din echipele cu pretenții din campionatul portughez. În momentul anulării sezonului 2019/2020, echipa cu 12 titluri de campioană și 14 cupe ale Portugaliei în palmares se situa pe locul 3 cu un record de 18 victorii și 4 înfrângeri. 

*foto: facebook CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    SB
    De la Sibiu nicio veste? Ce se întâmplă oare cu CSU? Nici confirmări, nici transferuri... plus manager plecat.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!