Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lasan Kromah a semnat cu o echipă din prima ligă franceză

Eduard Popa

Eduard Popa
24.07.2018

lasan kromah a plecat de la u bt cluj

După un sezon petrecut la U-BT Cluj-Napoca, Lasan Kromah a semnat cu gruparea franceză de primă ligă Boulazac. În vârstă de 27 ani, Kromah a evoluat în sezonul 2017/2018 alături de U-BT Cluj-Napoca, cu care a câștigat Cupa României, a obținut medalia de bronz în Liga Națională și s-a calificat în playoff-ul FIBA Europe Cup.

În sezonul precedent, Lasan a avut medii de 11.3 puncte, 3.0 recuperări, 2.2 pase decisive și 1.8 intercepții pentru 11.3 la eficiență în aproape 25 minute pe partidă în campionatul României. El a avut 15.5 puncte în FIBA Europe Cup.

Anunțul privind transferul lui Kromah la Boulazac a fost făcut chiar de către echipa franceză.

Boulazac a terminat în sezonul precedent pe locul 17, penultimul, în prima ligă din Franța. În mod normal, formația ar fi trebuit să retrogradaze, dar va rămâne în primul eșalon din Franța după ce ADA Blois nu a primit dreptul de participare, desi a câștigat liga a doua franceză. Motivul refuzului este legat de faptul că Blois nu are un centru de pregătire care să corespundă normelor impuse de Ministerul Sportului din Hexagon, arată 24secunde.ro.

Campion NCAA în 2014, alături de Connecticut, Kromah a evoluat în primii patru ani de jucător profesionist pentru opt echipe: Alba Fehérvár, Torku Konyaspor, Kavala, Westchester Knicks, Promitheas Patras, Melbourne United, Egis Körmend și U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Pacat
    Aș fi vrut să-l mai vedem la echipă. Poate daca se vedea potențialul care-l are sau daca era înțeles că și caracter și ce poate sa facă pe termen daca e lăsat să joace, și a demonstrat cea știe baschet în unele meciuri din campionat și în special în Europa. Eu unul sper sa vina ceva jucător de calibru lui sau cum juca Kyndall in primele lui sezoane din campionatul nostru. Eu unul îi doresc baftă in continuare. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (24.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Kromah
      Din moment ce era anuntat Dykes, era normal sa plece (la fel ma aastept si cu Sakic). Iar legat de Kromah, potential are, dar cel mai mult i-a lipsit daruirea si mobilizarea pe care o are Kindall. Chiar daca de valori similare (poate cu un + pt Kromah) atitudinea din teren i-a daunat f mult lui Kromah. De aceea consider ca aceasta schimbare o sa fie un mare plus in sezonul urmator.

      cu 5 ani în urmă (24.07.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Razv-an
    Nu contest că nu i-am lipsit bacea dăruire, dar ar trebui sa iei in calcul și cum a fost lucrat psihic. Iar aici că și exemplu se poate da Kuti, care deși greșea enorm de mult era lăsat pe teren, in schimb Kromah la prima sau a doua greșală era schimbat de cele mai multe ori. Cam asta e una din problemele în care a lipsit acea implicare . Iar eu cred că ar trebui sa se joace și cu Dykes și cu cineva ca și Kromah simultan pe teren . Eu cred că e un factor important, exemplu CSKA MOSCOVA au cel puțin 4 sau 5 pointguard in echipă și alte exemple ar mai fi.hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (24.07.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    Lasan vs. Dykes
    Intr-adevar lasan a avut cateva meciuri super pe la inceput dar din ce a aratat Dykes pana acuma ii net superior la spectaculozitate, ball handling, aruncare din stop shoot, in ultimul sezon la U Bt a avut chiar si procentaj super decent la 3p.
    Poate singurele capitole unde statea bine kromah erau liberele si interceptiile, dar nu minse parea genul de jucator decisiv in momentele cheie, comparandu-l cu Dykes care efectiv a tras in multe jocuri echipa dupa el

    cu 5 ani în urmă (24.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Razv-an
    Așa este. Nu contest valoarea lui Dykes, mai ales că sunt unul din cei care a regretat enorm demult plecarea de la noi după ce am câștigat campionatul in 2011. Per total sunt fericit că a revenit doar că și idee as vrea sa se joace baschet cu jucătorii de calibrul Dykes și dacă se poate și mai buni dar as vrea sa văd 2-3 jucători care sa se completeze. Și că și exemplu vei la Oradea cum se joaca și cu Richard și cu Zeno. Iar diferența s-au văzut enorm de mult. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (24.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!