Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laszlofy Botond: "Nu avem puterea să ducem un meci de la un capăt la celălalt"

Adrian Micinic; Foto: Halmagyi Zsolt

Adrian Micinic; Foto: Halmagyi Zsolt
12.12.2011

Laszlofy Botond, antrenorul principal al echipei BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet după meciul pierdut de echipa sa, scor 78-106, în deplasare, în compania formației CSM Oradea. Tehnicianul ciucanilor a vorbit despre acest meci dar și despre următoarele două partide, care vor cântări decisiv în ceea ce privește eventualele modificări în efectivul de jucători pentru returul campionatului.

Miercurea Ciuc a început foarte bine partida, dar spre sfârșitul primei reprize Oradea s-a desprins și nu ați mai revenit în joc. Ce părere aveți despre această partidă?

Nu avem puterea să facem un meci de la un capăt la celălalt. Asta s-a văzut și în alte meciuri. S-a văzut și aici. Oradea fiind o echipă puternică ne-a măcinat în așa fel încât nu am rezistat mai mult. Am făcut multe greșeli copilărești provenite din oboseala mentală a jucătorului, uneori din indisciplină tactică sau tactica care nu e bine pusă la punct. Aceasta din urmă depinde de mine, desigur.

V-ați așteptat ca jocul și implicit rezultatul să fie un pic mai echilibrat?

În condițiile în care suntem, sincer, trebuie să jucăm foarte bine și să fie un meci echilibrat. Asta știam dinainte.
Am încercat ceva să schimb, dar în mare parte nu am reușit. Mă refer la apărare, unde în primele două sferturi am încercat un alt sistem dar nu ne-a ieșit. Nu am folosit faulturile așa cum li s-a comunicat băieților să le folosească. De aici a început Oradea să se desprindă, iar apoi de revenit nu am mai avut puterea să o facem.

Miercurea Ciuc are o singură victorie dar și un meci mai puțin disputat. Până la încheierea turului aveți meciuri cu Otopeni și la Giurgiu. Considerați că acestea sunt meciuri de câștigat pentru echipa dumneavoastră?

Dacă nici aceste meciuri nu sunt de câștigat atunci chiar avem o mare problemă. Va trebui să muncim exemplar și să câștigăm ambele partide.

De aceste meciuri depind eventualele modificări din lotul de jucători pentru partea a doua a campionatului?

Da, depinde foarte mult de aceste ultime două jocuri. A depins și de cel din seara asta în idea că unii jucători sunt pregătiți și conectați la meci. Luptă pentru victorie sau pentru a reveni în joc sau a strânge scorul. Dar această luptă se face 40 de minute nu mai puțin. Cred că la unii s-a văzut că nu s-au întrebuințat serios. Asta e. Dacă numai așa pot să lucreze atunci și noi vom lua deciziile pe măsură.
Acum nu vreau să trag concluzii, nu pripite ci mai degrabă anticipate. Vom analiza acest joc, vreau să văd înregistrarea integrală și vom aștepta următoarele două meciuri după care vom lua deciziile care se cuvin în privința lotului de jucători.

În condițiile actuale care este obiectivul echipei pentru acest sezon competițional?

În acest moment și la cum se desfășoară campionatul, dacă vom face schimbările bune cred că putem să ajungem pe locul 12. Cu puțin noroc. Însă trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o până acum.
Suntem o echipă mică, mulți vor rezultate din prima, dar nu e posibil ca în primul sau al doilea sezon, așa cum suntem noi, să le obține. Asta e de înțeles.
Aș adăuga un lucru. Nu am nimic cu arbitrajul, dar de obicei la un anumit moment dat se lasă jocul prea liber și din această cauză noi avem de suferit. La unii jucători sunt mai înțelegători. Se lasă fault, pași, trei secunde, împingeri sub coș pentru recuperări ... E greu așa. Nu am nimic cu dânșii dar câteodată asta se întâmplă. Chiar dacă suntem în groapă, uneori ne mai "ajută" și ei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!