Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laurențiu Buduleci: „Tot timpul suntem atenți la contracte. Acum am învățat să fim atenți și la caractere”

Laurențiu Buduleci: „Tot timpul suntem atenți la contracte. Acum am învățat să fim atenți și la caractere”

BC CSU Sibiu a fost una dintre poveștile frumoase ale sezonului 2022-2023 în Liga Națională de Baschet Masculin, reușind să obțină medaliile de bronz, după o serie câștigată cu 3-2 în fața lui CS Rapid București.

Luni, 29 mai, clubul sibian a organizat o conferință de presă la care au participat Horațiu Floca, directorul galben-albaștrilor, Laurențiu Buduleci, președintele secției de baschet, și Mirel Dragoste, căpitanul echipei.

Horațiu Floca a făcut o retrospectivă a sezonului, explicând cum a reușit trupa pe care o conduce să treacă peste momentele dificile:

„Am ținut să ne vedem cu presa din Sibiu la finalul acestui sezon. Mă bucur că am reînnoit legătura și vom continua acest trend de a ne întâlni cu presa sibiană. Pandemia ne-a ținut mult departe unii de alții, dar v-am simțit alături de noi. Suntem la finalul unui sezon care a durat mai mult de 10 luni. Un sezon lung, greu, plin de imprevizibil, de provocări. Dar echipa, reprezentată de Mirel Dragoste, a încheiat frumos, triumfal. L-a încheiat de altfel cum merită jucătorii și antrenorii, pentru eforturile depuse, cum merită suporterii, sponsorii, partenerii și toți cei care au crezut în proiectul nostru. Suntem la momentul analizelor. Suntem la momentul în care facem planuri pentru viitor. Cred că toți știu ce înseamnă spiritul CSU Sibiu. Avem în spate o mare tradiție. Un spirit care ne face să nu ne dăm niciodată bătuți, oricât ar fi de greu. Ne face să muncim mai mult. Ne face să găsim mai multă energie. În acest sezon ne-a reușit. Noi, antrenorii, jucătorii și partenerii, tot la fel de mult am muncit în fiecare sezon. Câteodată iese, câteodată nu. Este meritul antrenorilor, meritul celor ce au fost pe teren și a celor care au crezut în acest proiect, suporteri, sponsori, parteneri. Noi doar am stabilit direcția pe care să mergem. Am stabilit pașii pe care trebuie să-i facem. Am îmbunătățit echipa cu care am început sezonul. Am adus upgrade-uri, pe partea tehnică, pe partea sportivă și rezultatele au venit. Nu vreau să mă feresc să spun că am avut și noroc. Dar norocul face parte din joc și ține cu cei puternici”, conform bc-csusibiu.ro.

Laurențiu Buduleci a vorbit despre partea financiară și despre deciziile luate în timpul sezonului de galben-albaștri, dar și despre modul cum decurg negocierile cu Tomas Rinkevicius, pe care și-l dorește în continuare alături:

„Partea de buget nu a fost modificată substanțial. Am mai primit pe parcursul sezonului câteva infuzii de capital. Am încercat să ne menținem în zona sigură, să nu cădem în extrema cealaltă, să cheltuim mai mult decât ne permitem. Chiar am reușit să convertim aceste mișcări în favoarea clubului, prin plecarea antrenorului și a câtorva dintre jucători, clubul a reușit să primească niște bani. Nu asta este important. Doar că am fost inspirați la momentul respectiv, cu mutările pe care le-am făcut și ulterior antrenorul și echipa au materializat încrederea noastră. Am terminat sezonul cu o victorie, ceea ce este foarte important. Acest lucru arată caracter și că nu există outsideri. Există doar dorință de succes, iar asta a demonstrat-o cu vârf și îndesat căpitanul, pentru că a ținut echipa aproape și antrenorul că a știut să-i folosească la capacitatea lor maximă. Noi am reușit să facem un mediu propice pentru ei, ca să performeze. Decizia cea mai bună a fost să dăm încredere echipei și să avem alături un antrenor care a activat în cadrul clubului. Să nu uităm că Tomas a fost antrenorul coordonator al echipei noastre, a preluat echipa în calitate de cunoscător al componenței echipei și ce putea ea să facă.

Noi am avut o şedinţă de Consiliu de Administraţie,în care ne-am manifestat cu toții acordul pentru prelungirea contractului cu Tomas. Partea financiară a contractului este agreată de ambele părţi. Acum avem discuţii despre obiectivele pentru sezonele următoare, despre bugetul echipei. Mai avem câteva zile de discuţii cu Tomas, până vom încheia contractul. Am mare încredere că vom cădea la înțelegere și că vom continua împreună pentru următoarele două sezoane. Este normal să existe o continuitate pe o perioadă mai lungă de un sezon. Încercăm să încheiem contractul pe un sezon + un sezon, bineînțeles cu îndeplinirea unor obiective. Sperăm să facem echipă în continuare cu el, pentru că am muncit bine și am avut chimie bună. Tot timpul suntem atenți la contracte. Acum am învățat să fim atenți și la caractere.”

Nu în ultimul rând, Mirel Dragoste a spus câteva cuvinte despre meciul 5 al finalei mici, despre impactul lui Tomas Rinkevicius și despre jocul decisiv al sferturilor de finală de la Voluntari:

„Mă bucur să mă aflu aici, alături de Horațiu și Laurențiu, managerii echipei de baschet. Mă bucur de sezonul pe care tocmai l-am încheiat. A fost un sezon incredibil. Suntem foarte fericiți de rezultatul pe care l-am obținut, pentru noi în primul rând, dar și pentru sportul sibian și pentru suporterii care mereu au fost alături de noi, chiar și în meciurile din deplasare. A fost o atmosferă foarte bună. Știam cu toții că este incredibil până unde am ajuns. Nu aveam presiune pe noi, ne antrenam bine și eram un grup unit. Am știut că la ora meciului vom da tot ce avem mai bun și cu siguranță nu voiam să ne dăm bătuți. Dacă tot am ajuns până acolo, voiam să punem medaliile la gât. Și chiar asta am făcut. Mi-a plăcut pentru că a fost o chimie foarte bună între noi jucătorii, între jucători – antrenori. Am știut ce vrem și asta a fost cel mai important. Chimia dintre noi și munca depusă pe tot parcursul sezonului și-au spus cuvântul până la urmă.

Impactul (n.r. lui Tomas Rinkevicius) a fost unul mare. Echipa era conturată de fostul antrenor, dar s-au schimbat toate sistemele, atât în atac, cât și în apărare. A știut cum să ne pună în valoare pe fiecare. Fiecare își știa rolul. Nu era un jucător care făcea totul. Un jucător făcea câte puțin, iar puțin câte puțin am format întregul. Asta și-a spus cuvântul la final și nu era o mirare dacă jucam finala mare. Sincer, dacă eram toți 100% sănătoși în semifinale, nu cred că era ieșit din comun să bați Oradea de trei ori, părerea mea.

Păi, vedetele erau la Voluntari (n.r. Mirel Dragoste a fost întrebat cine și-a pus mai mult amprenta în victoria de la Voluntari: vedetele, antrenorul sau ceilalți jucători). La noi erau doar jucătorii. Deci la noi a fost antrenorul, jucătorii, plus întreg staff-ul. Bineînțeles și al 6-lea nostru jucător, suporterii. Toți împreună am creat o chestie incredibilă.”

Rămâne de văzut cum va reuși conducerea lui CSU Sibiu să capitalizeze acest succes și să mențină în topul Ligii Naționale. Primul pas pare să fie reprezentat de păstrarea lui Tomas Rinkevicius în calitate de antrenor principal. Poate că un alt pas va fi asigurarea continuității și la nivel de lot.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!