Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laurențiu Grigoraș a primit calificativul „inacceptabil” după meciul 3 dintre Sibiu și Voluntari

Laurențiu Grigoraș a primit calificativul „inacceptabil” după meciul 3 dintre Sibiu și Voluntari

Joi, 18 aprilie, CSU Sibiu a câștigat meciul al treilea al seriei cu CSO Voluntari, scor 90-89, și sunt la o singură victorie de calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida din Sala Transilvania a avut o desfășurare spectaculoasă: gazdele au revenit de la -22, au trimis jocul în prelungiri și, în cele din urmă, s-au impus.

La fel ca în primul meci, finalul a fost extrem de tensionat, cu multe acțiuni la care membrii celor două tabere au reproșat maniera de arbitraj. Video-observatorii Federației Române de Baschet, prin calificativele pe care le-au acordat după acest duel, au confirmat că au existat argumente pentru ca antrenorii și jucătorii să fie nemulțumiți.

Mai exact, Alexandru Olaru a primit calificativul „standard”, Șerban Rașoga a primit calificativul „sub standard”, iar Laurențiu Grigoraș a primit calificativul „inacceptabil”. Așadar, ultimii doi vor fi „reținuți de la nominalizări” în LNBM, însă nu există informații legate de numărul de etape.

Interesant este că Grigoraș a arbitrat și prima confruntare a seriei dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu, când a fluierat goaltending la ultima acțiune a gazdelor, iar oaspeții s-au plâns că de fapt a fost capac.

În ciuda acestui aspect, oficialul veteran a fost nominalizat și la meciul al treilea, încheiat cu câte un fault primit de fiecare echipă, niciunul dintre ele nepărând fault după vizionarea reluărilor.

Sâmbătă, 20 aprilie, la ora 20:00, în Sala Transilvania din Sibiu, se va juca duelul cu numărul 4 dintre CSU Sibiu și CSO Voluntari. Acest meci va fi arbitrat de Alin Faur, Vlad Cotrobaș și Matei Bănică, iar comisar din partea FRB va fi Viorel Constantinescu.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Arbitrul
    Veteran nu tehnicianul

    Altfel, era si cazul sa mai primeasca bobarnace si dumnezeii astia ai baschetului. Daca ar fi fost oradea sibiu sau cluj targu mures etc nu dadea nimeni doi bani. Daca a pierdut pandeliada, uite cum se misca lucrurile. De zici ca suntem intr o tara civilizata. Except we are not…

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • Rapid București Bruce :

    Alertă roșie
    Arbitrul veteran trebuia "reținut" încă de la începutul sezonului. Nu mai vorbim despre meciul 1, când a fost viciere de rezultat. La plus unu și mingea, altul era rezultatul de la Voluntari și probabil aveam încă un 3-0. Acum a fost deranjată echipa mai puternică, mai inrădăcinată și văzută deja în finală, descrisă și mai corect în comentariul de mai sus. Sa vedem dacă fluierașii de azi o dreg din fluier, cum altfel, ca să nu se supere împărăția orășenescă, ca să fie bine, să nu fie rău!

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • Ciucâ :

    Raşoga
    arbitrul este rudâ cu david raşoga jucâtorul?

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • Sorin Buta :

    ?
    Mă întreb de ce nu a primit același calificativ și în primul meci când a arbitrat clar împotriva Sibiului, sau măsurile sunt diferite în funcție de buget? Clar trebuia să fie 3-0 acum

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • didi.alex. :

    #frustrare!
    De frustrare!
    De ce nu a comentat nimic IG dupa primul meci când același Grigoraș a marcat un coș cu care Voluntariul a câștigat!? Știa ca Sibiul a făcut memoriu la federație și a luat foc… dar a tăcut mâlc!
    meciul 2 cu doamna Tocala în sală pierzi nu ai ce comenta!
    Meciul 3 pierzi de la +22 pct și faci, ATENȚIE, adresa direct la FIBA… ca vezi Doamne comuna e privata de a fi recunoscuta Metropola!

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Remarci
    După acest articol am câteva remarci de făcut: 1 se înțelege că Sibiul a câștigat cu arbitrii. 2 daca Grigoraș este gazdar, in primul meci din serie, a fost bun, acum nu. 3 prin astfel de reclamații se arată că cel care a făcut-o își merită banii încasați, iar pe viitor echipa este văzută că o forță deci trebuie protejata. Vom vedea azi. 4 toată stima pentru IG dar daca vrea sa fie harap alb, sa meargă la federație și de acolo sa rezolve problema arbitrajului.

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      Revin
      5 mai mult că sigur azi ne mănâncă arbitrii

      cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Revin
    5 mai mult că sigur azi ne mănâncă arbitrii

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!