Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laurii de partea Mediașului. Culoarul de partea Timișoarei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.04.2012

Gaz Metan Mediaș a câștigat sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Formația pregătită de către tandemul Ovidiu Teleabă - Dan Popa a învins pe BCM U Pitești, scor 89-80, în ultima etapă și a profitat de înfrângerea Timișoarei la Târgu-Mureș, scor 85-77, pentru a-i subtiliza prima poziție în clasament.

Astfel, echipa de pe Târnava Mare totalizează 22 victorii, 5 înfrângeri și un forfait. În urma acestui bilanț Gaz Metan strânge 49 de puncte, asemenea Timișoarei. Totuși, ardelenii au avantajul confruntărilor directe: 78-76 pentru Timișoara, respectiv 83-78 pentru Mediaș. Adică un coeficient de 1.019 pentru Gaz Metan, respectiv 0.981 pentru BC Timișoara.

În aceste condiții, Gaz Metan Mediaș va avea avantajul terenului propriu pe toată desfășurarea playoff-ului. Acest lucru este extrem de important în condițiile în care vorbim despre formația care a strâns cele mai multe victorii în propriul fief: 13. Practic Mediaș e singura formație care a adunat atât de multe succese acasă în acest sezon competițional.

În schimb, BC Timișoara are câteva motive să fie mulțumită cu locul 2. Să le enumerăm:

- în primul tur întâlnește pe CSM București, echipă afectată de accidentarea lui Virgil Căruțașu și de cea a lui Bryson McKenzie
- în semifinale evită pe CSU Asesoft Ploiești și ar putea profita de o serie istovitoare între prahoveni și cei de la Gaz Metan Mediaș
- dacă ținem cont de istoricul recent al playoff-ului, respectiv de forma etalată de toate echipele în returul actualei ediții de campionat, respectiv de faptul că singura înfrângere internă a lui Gaz Metan a survenit pe mâna Asesoftului, există șanse ca prahovenii să câștige seria cu ardelenii. Oricare dintre aceste echipe ar câștiga seria dintre Mediaș și Ploiești un lucru e sigur. Echipele cu cea mai lungă rotație din Divizia A vor fi evitate de Timișoara!

Astfel, BC Timișoara pare să aibă un culoar favorabil până la finală, întrucât ar putea întâlni pe U Mobitelco Cluj sau BC Mureș în semifinale. Prima este o echipă în continuare afectată de problemele medicale, iar cea de-a doua suferă din punct de vedere al modului de exprimare. Deznodământul meciului din ultima etapă, dintre Mureș și Timișoara nu este un reper. Mai ales dacă ținem cont de ultimele minute ale meciului.

În plus, dacă Timișoara și Ploiești ajung în finală, echipa lui Badnjarevic are avantajul terenului propriu.

Foto: banatsport.ro

18 comentarii la aceasta stire:
  • doarbaschet :

    oradea?
    Nu ca as aprecia in mod deosebit echipa ORADIEI , sau pe antrenorul acesteia (dar nici n-am nimic special impotriva lor) , dar sa faci o analiza plecand de la premisa ca aceasta echipa este victima sigura , indiferent de adversar , mi se pare gresit. Daca as spune ca Energia are si ea sansele ei (mici,dar exista) in fata Mediasului , ar putea sari cativa "lupi" la "gatul" meu , dar sa neglijezi total sansele echipei oradene , mi se pare nedrept. Sper sa nu fie iarasi vorba de modestie din partea autorului. Apropos , este de apreciat ca domnul Achim a realizat ca declaratia anterioara referitoare la speranta privind victoria in meciul de azi a fost exagerata , si a "indulcit-o" azi. Bravo lui. Niciodata nu este prea tarziu sa-ti revizuiesti declaratiile (sper sa nu spuna vreunul/a la fel despre comentariile mele). Ia sa vedeti ca nu-i va mai fi frica de niciun adversar de acum incolo. Putina teama da, dar frica , niciodata.

    cu 12 ani în urmă (04.04.2012) Raspunde
  • 08JHE :

    nelamurire...
    Cum o sa arate semifinalele in caz ca Mures elimina pe Cluj? O sa Avem un duel Medias- Mures si unul Timisoara-Asesoft?

    cu 12 ani în urmă (04.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor :

    ?
    cel care a scris acest articol este acelasi care a scris dupa etapa de duminica ca timisoara a terminat pe primul loc campionatul?
    tovarase tu iar esti asa de sigur ca timisoara trece de csm buc, ca asesoft trece de oradea si ii bate pe gazu in semifinale? ar fi mai indicat sa te gandesti inainte sa scrii cate un articol ca o cam dai in bara. in rest toate cele bune .va asteptam cu drag la MEDIAS

    cu 12 ani în urmă (04.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fratejder :

    pt 08JHE
    ar fi Mures-Timisoara si Medias-Asesoft. in semifinale se joaca catigatoarea dintre locurile 1-8 cu castigatoarea dintre locurile 4-5. si evident 2-7 cu 3-6

    cu 12 ani în urmă (04.04.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Nasol
    Adrian...tot respectul pt activitatea ta dar vreau sa mentionez si eu ca ai pornit gresit aceasta analiza. Intre Oradea si Ploiesti nu cred ca exista astfel de diferente incat sa apreciezi deja ... ca Ploiestiul ar avansa in semifinale.

    cu 12 ani în urmă (04.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    Raspuns
    În primul rând vreau să subliniez faptul că aceasta este socoteala pe care și-au făcut-o cei de la Timișoara (care desigur vor nega). Cei care au fost în sală la Târgu-Mureș pot confirma că la fiecare întrerupere a jocului Timișoara se interesa ce se întâmplă în celelalte săli. Aveau un om care le comunica în permanență ce se petrece în celelalte săli.@doarbaschet: nu cred că e vreo echipă victimă sigură în playoff, mai ales după un asemenea sezon regulat.@victor: am spus în acel articol că meciul Timișoara - Ploiești a fost un fel de finală a sezonului regulat. Tu ai libertatea să crezi ce vrei. Fiecare cititor/om are dreptul la o opinie și o respect. Am aceiași pretenție. Dacă se poate.@mitupower: vom vedea în playoff ce diferențe există. Dacă există.

    cu 12 ani în urmă (04.04.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    Huston, we have a problem!
    Ce scrie autorul si ce inteleg cititorii! Daca cititi atent (si aici nu ma refer la gindurile voastre) vedeti ca sint analizate 2 chestiuni, parcursul probabil al celor 2 echipe (bag seama ca sa nu scrie mult si sa sara iar stiti-voi-cine ca articolul e prea lung,). Sint o groaza de 'daca' 'ar' conditional optativ, etc. ceea ce ne arata ca se speculeaza, nu e nimic sigur, da?!? Cred ca v-au ramas sechele din scoala, de la orele cu 'ce a vrut sa spuna autorul'... Eu am inteles ce a scris... in rest, n-am o problema ca nici nu a pomenit de CSM. Aici s-au fixat niste repere in caz ca... nu au fost epuizate toate eventualitatile, ca iar se plingeau unii ca au obosit citind... P.S. nu ratati link-ul pus de Quetz la tribuna virtuala - http://www.youtube.com/watch?v=OD7Cgv2drPE ... merita vazut =))

    cu 12 ani în urmă (04.04.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @victor
    Victore cred ca gresesti. Toti se cam feresc de Asesoft (obiectiv, subiectiv), si acum cu revenirea in forma a lor, este nerealist sa crezi ca nu ei, au cele mai mari sanse in fata lui Oradea. Este drept, fiecare echipa are sansele ei, insa daca te uiti la loturile echipelor, experienta in playoff, experienta antrenorilor de a gestiona meciurile din playoff (care sunt diferit abordate de cele din campionatul regulat), nu degeaba, astazi Timisoara a trecut motoarele pe ralenti. Si ei au un antrenor cu experienta (care a facut dintr-un lot nou, bici care si pocneste). Asa ca atata Achim cat si Teleaba vor avea o problema cu Dado & Co.

    cu 12 ani în urmă (04.04.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    PS
    Nu stiu daca ai fost in sala sa vezi meciul, insa Gazu a jucat execrabil, iar Teleaba chiar daca era in sala nu a facut mai multe decat atunci cand era in spital.
    Cu un astfel de joc, si meciurile cu Energia sunt sub semnul intrebarii din prespectiva Gazului.
    In afar de Mitchell si Ivanovici, ceilalti parca erau in vacanta de Paste deja. Ma asteptam sa-i vad spargand oua in time-uri si cerand o bere intre sferturi.
    Pai cu asa joc ne spulbera Asesoftul fara Iacobescu pe banca, cu Arnautovichi conducand echipa din tribuna ca la rugby si fara telefoanele lui Ghita

    cu 12 ani în urmă (05.04.2012) Raspunde
  • doru :

    Intrecere
    A trecut cumva Ploiestiul de Oradea si Medias de Rovinari??? De ce credeti ca Timisoara a trecut pe ralanti cand ei au pierdut si cu Giurgiu si cu Rovinari??? Deci, hai CSM! Victorii cu Timisoara!

    cu 12 ani în urmă (05.04.2012) Raspunde
  • doarbaschet :

    mira,ai o problema?
    Cum iti permiti [CENZURAT] sa te consideri superior/ara si sa scrii ca as avea sechele din scoala? Ma cunosti? Ai [CENZURAT] cu mine? Am inteles exact ce a scris autorul , adica nu am vazut nicio expresie de genul „ DACA Asesoft trece de Oradea" sau „ DACA Medias trece de Energia” , sau " DACA Timisoara trece de CSM" . Dimpotriva , considerand articolul o problema matematica ,care are o ipoteza si incearca sa demonstreze ceva , ipoteza (adica , de la ce pornesti ) este ca Medias, Timisoara si mai ales Asesoft trec de primul tur, fiindca toti se pare ca vor sa evite Asesoftul. Deci , de aici pleaca autorul cand insiruieste aberatiile ulterioare ( DACA sa zicem , Burlacu isi rupe un deget sau altceva in primul meci cu Oradea,cum ramane cu analiza?) . Daca tu ai vazut vreun "DACA" in acest articol , el apare dupa ce a stabilit deja ipoteza. Ai mai avut o reactie (tot de superioritate, de parca tu ai fi singurul/a care intelege,iar ceilalti sunt idioti) la ce am scris eu la un alt articol . Spuneai ca Achim a spus din respect pentru adversar ceea ce a spus. Pot sustine cu tarie ca te inseli. Fiindca adversarul era unul care nu merita nici un fel de respect , Dinamo , club care si-a batut joc de toata suflarea baschetbalistica si pe care Tenter , un om cu coloana vertebrala l-a taxat , catalogandu-l neserios . Deci , daca a spus ca ii e teama de adversar ,din respect , a facut-o fiindca asta e declaratia lui standard inaintea oricarui meci , lucru pe care eu l-am amendat prin comentariul respectiv. Iti pot spune despre mine ca am terminat de invatat gramatica acum treizeci de ani , si consider ca am invatat-o suficent de bine astfel incat sa nu-mi fie rusine de modul in care scriu sau vorbesc romaneste. Am terminat facultatea acum douazeci de ani , facultate la care am intrat dupa un examen cu sase candidati pe loc ,cand in tara erau cinci centre univeritare , nu cinci in fiecare judet,ca acum, am invatat in facultate un asa volum de informatii incat probabil , as putea termina cinci in ziua de azi , si am avut cativa profesori care chiar erau contactati de cei de la NASA uneori (si nu exagerez) . Nu stiu ce ai facut tu , in afara de a fi [CENZURAT] lui MIcinic , pentru ca nu am vazut niciodata vreun comentariu referitor la articole , ci doar impotriva celor care scriu altfel decat vrea Micinic si familia „mi” , printre care te numeri si tu . Te sfatuiesc sa iti vezi de treaba ta , daca ai vreuna , iar daca vrei sa inveti ceva pe cineva , exista atatia copii care sunt vai de mama lor in scolile zilelor noastre. Etaleaza-ti educatia in fata lor.

    cu 12 ani în urmă (05.04.2012) Raspunde
  • doarbaschet :

    Micinic si familia "mi"
    Micinic, de fiecare data cand am postat am incercat sa fiu elegant si sa dau sfaturi atat pentru tine cat si pentru altii, prieteneste. Daca am exagerat uneori,imi cer scuze . Am comentat la unele articole ca sunt foarte lungi si devin plictisitoare pentru cititori- unii nu le citesc,iar altii nu le pricep. I-ai lasat pe [CENZURAT] la mine chestii de genul "daca nu-ti place, nu citi" , dar te-ai conformat si ai scris unele mai scurte si mai concise. M-am "contrat" alta data cu tine , ai avut dreptate si mi-am cerut scuze , acceptand opinia ta . La articolul de fata ar fi trebuit sa scriu "Domnule Micinic , esti lipsit de profesionalism atunci cand scrii o analiza , acordand unor echipe calificate merituos in play off (printre care si cea pe care o lauzi intr-un fel sau altul aproape in fiecare zi ) sanse mai mici decat cele ale porcului de Craciun , adica ZERO" . Revii si spui ca nu este asa , ba iti mai [CENZURAT] sa sustina ca de fapt eu si toti ceilalti care au comentat n-am inteles bine , ca noi suntem prosti si tu,mira,mitu si alti „mi” sunteti destepti ca de , sunteti din ORADEA , nu ca [CENZURAT] ceilalti. Din punctul meu de vedere , din acest moment , poti scrie ce vrei , dar iti spun un lucru pe care il semnala altcineva anterior , site-ul acesta incepe sa miroase. Viata e prea scurta iar eu pierdeam prea mult timp citind si postand pe acest site , despre care am crezut ca poate fi obiectiv si poate schimba ceva in baschet, pana am aflat ca administratorul sau este „oficial” al federatiei si , lucru firesc , niciodata nu va "musca mana care-l hraneste"– astfel se explica de ce niciodata nu reactionati la tampeniile facute de FRB . Imi cer scuze tuturor pentru comentariile lungi , pe care eu insumi le detest . Nu se va repeta.

    cu 12 ani în urmă (05.04.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    @doarbaschet
    E luna plina, vad ca iti dauneaza rau... singurul lucru pe care as vrea sa-l aflu despre matale e daca ai fost pionier si utc-ist, ca aia mai infierau asa democratia si trebuia sa fie unanimitate. In rest, nu ma intere ce diplome ai, ca aici nu conteaza, stii e un site, nu ne etalam cv-urile; drept e ca se vede care cita educatie si bun simt poseda, din cum si ce zice! O sa ramii uimit cit de lipsit de imaginatie esti, cind am sa-ti spun ca nu-l cunosc pe autor, recunosc ca n-am pascut porci in viata mea si in genere, i-am ocolit. In rest, sanatate! (n-as vrea sa te am pe constiinta!)

    P.S. solicit site-ului sa ia atitudine fata de jignirile pe care susnumitul user doarbaschet mi le-a adus, in conditiile in care l-am tratat cu ingaduinta si deferenta maxima si i-am vorbit politicos!

    cu 12 ani în urmă (05.04.2012) Raspunde
  • realHQ :

    ...cica....
    Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs.

    cu 12 ani în urmă (05.04.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    pentru totalbaschet!
    Hei, totalii, asta-i tot? Inteleg ca intram in saptamina patimilor si trebuie sa ne gindim la cei saraci cu duhul, dar v-ati multumit sa stergeti niste cuvinte din postul lu' nenea cu multi candidati pe loc, si atit? Un avertisment nu i se cuvine? Daca asta e politica voastra, spuneti doar, ii dau eu cu poseta in cap...

    cu 12 ani în urmă (06.04.2012) Raspunde
  • Silvester :

    epurare
    E evident ca doarbaschet are 10 clase peste mira (si aici nu ma refer neaparat la scoala). Citesc cu placere acest site si chiar ma bucuram pt. succesul si amploarea sa. Cu acelasi interes citesc si comentarile ,care desi uneori mai patimase uneori mai acide (uneori mai interesante decat articolul in sine, mai ales atunci cand autori sunt suporterul lui peste, doarbaschet, neacsu, gregorie etc), imi demonstreaza inca odata ca baschetul este sportul oamenilor inteligenti. Dar daca voi vreti sa ”inlocuiti” cititori gen doarbaschet cu mira eu cred ca mergeti pe o cale gresita.Si tu Adi esti mult prea inteligent sa nu-ti dai seama de asta.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @doarbaschet
    In partea de jos ai optiunea "contact". Lasa-mi numarul tau de telefon si vorbim pe larg, daca doresti, despre tot ce te intereseaza. Daca vrei ne putem intalni si fata in fata, la un meci de baschet.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    @Silvester
    Nu retin sa te mai fi 'vazut' pe aici, dar acum cind site-ul s-ar putea sa o ia (vai!!!) intr-o directie gresita ti-ai facut datoria de cetatean si ti-ai zis parerea (sper ca esti si cu impozitele la zi)! Pe linga inteligenta si clase multe, nu strica sa ai si cei (parca, pe vremea voastra) 7 ani de-acasa! Vrei sa-i validezi comportamentul amicului doarbaschet?,ok, o sa fiti ca-n Muppet Show, Statler and Waldorf, aia care critica tot de la balcon, dar nu pleaca....patetici, grosolani si misogini. Hai pa, ca v-am acordat prea multa atentie!

    cu 12 ani în urmă (07.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!