Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lei cu coada roasă. Timişoara pierde la Kormend după un sfert final lamentabil

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
27.11.2012

97-86
1-3   1-3

Eşec dureros pentru BC Timişoara în deplasarea de la Kormend. Leii din Banat au plecat cu coada între picioare din Ungaria, după 86-97 şi mai au doar şanse matematice de calificare în faza următoare. Alb-violeţii au prestat lamentabil în ultimele zece minute ale jocului şi au reuşit să piardă un avans de 13 puncte şi să încheie la -9. Badnjarevic nu a reuşit să găsească nicio soluţie pentru a opri jocul lui Shaw şi Buljan. Cei doi au marcat împreună 62 de puncte.

Deşi cele două formaţii au păstrat un anume echilibru pe tabelă, Timişoara a fost mai mereu cea care a condus ostilităţile vreme de 32 de minute. Kormend a avut avantaj doar la 21-20, în rest a stat mereu în spatele trupei bănăţene. Timişoara a condus după primul sfert la un singur punct şi a asigurat spectacolul prin 5 slam dunk-uri.

Jocul a fost la fel de echilibrat şi în sfertul doi. Leii din Banat au stat la adăpostul a trei puncte, pe care le-au apărat mereu, reuşind să puncteze la fel de mult precum cuplul Shaw-Buljan. La pauza mare, Timişoara avea 40-37.

Sfert trei a fost al vicecampioanei României. Sarovic şi Jovanovic de la distanţă, dar şi pătrunderile sub panou au dus trupa alb-violetă din ce în ce mai departe pe tabelă. Diferenţa maximă în favoarea românilor a fost de 13 puncte, 65-52, moment în care băieţii lui Badnjarevic luaseră o opţiune serioasă pentru victorie. Gazdele nu au fost însă de acord şi au arătat primele semne de revenire pe final de sfert trei. De altfel, ultimele coşuri au fost toate de 3 puncte, şi la gazde şi la oaspeţi. Un festival al aruncărilor de după linia de 6.75 m, iar sfertul trei s-a încheiat cu 70-61 pentru BC Timişoara.

Ultimele zece minute au fost o lecţie pentru timişoreni şi pentru antrenorul lor. Kormend a reuşit să revină şi să se distanţeze suficient cât să îşi asigure succesul. Maghiarii au deschis sfertul cu 2 puncte, iar apoi la 63-70, Buljan a reuşit să scoată un fault, dar şi un tehnic. A marcat trei din cele patru libere, iar pe posesia următoare, Kormend a reuşit încă o aruncare de 3 puncte şi scorul s-a strâns la 69-70. Badnjarevic a cerut time-out, dar nu a avut niciun folos. Pe fond de încredere şi fără replică la Shaw şi Buljan, ungurii au continuat asaltul şi au trecut rapid în avantaj, 73-70. Fără replică, Timişoara a alergat după un coş, dar nu a reuşit să se apropie periculos de panoul gazdelor. Maghiarii au ajuns rapid la 80-73 şi au ţinut mereu 6 puncte avans până în ultimele secunde când cu o nouă reuşită de 3 puncte au stabilit şi scorul final, 97-86. O victorie meritată prin prisma jocului din ultimele zece minute, sfert pe care gazdele şi l-au adjudecat cu 36-16.

Pentru BC Timişoara nu e prima înfrângere de acest gen. Începând cu cea din finala Cupei şi altele din campionat, Leii din Banat arată că nu reuşeşc să înveţe această lecţie. În apărarea lor poate fi luată în discuţie oboseala, sesizabilă cu ochiul liber în final.

Badnjarevic are şi el vina lui importantă. Nu a reuşit să găsească soluţia împotriva cuplului Shaw-Buljan care a adus 60% din toate punctele gazdelor. Practic, Kormend a avut pe lângă ei doar un singur jucător care a mai punctat serios, Ferencz cu 19 puncte.

La români, punctele s-au împărţit aproape uniform între titulari, cu Sarovic ieşit în faţă - 19. Timişoara a avut însă o apărare deplorabilă în ultimele zece minute şi a pierdut calificarea strict pe mâna ei.

Bănăţenii trebuie să învingă acum atât pe Oldenburg acasă, cât şi pe Szolnok în deplasare şi să aştepte şi alte rezultate în grupă pentru a mai putea merge mai departe.

foto: fibaeurope.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • Aklete :

    Felicitari
    Felicitari ungurilor!!!

    cu 11 ani în urmă (28.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!