Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leii din Banat se impun la revenirea lui Dragan Petricevic în Sala Constantin Jude

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.11.2012


85-66
6-2 Statistica 3-5

Baschet Club Timișoara a învins pe CSU Sibiu la revenirea lui Dragan Petricevic în Sala Constantin Jude. Meciul desfășurat în cursul serii de sâmbătă (17.11), contând pentru etapa a 8-a, s-a încheiat cu scorul de 85-66. Pe sferturi: 22-14, 27-13, 16-11, 20-28.

Timișoara a început foarte bine, cu Archie și Jelenic în prim plan la finalizare. Amfitrionii construiesc un avantaj important de la început. Bănățenii execută foarte bine din punct de vedere ofensiv și profită de lipsa de atitudine a adversarului pentru a se desprinde la nouă puncte în primele opt minute de joc. Austin marchează un coș de trei puncte pentru a echilibra puțin diferența, dar același Archie aduce ultimul coș al secvenței inaugurale pentru a stabili scorul de 22-14.

Derasimovic înscrie primele șase puncte ale sfertului 2 și Timișoara realizează un parțial de 8-0 în primele trei minute și jumătate pentru a se detașa la 30-14. Robert Sarovic se încinge de la distanță și Dragoș Andrei oferă un plus de la mare distanță, astfel încât gazdele se desprind la 24 de puncte pe tabela de marcaj. Markovic și Austin reduc puțin din handicap, însă repriza se sfârșește cu un nou forcing al bănățenilor. Astfel, la jumătatea confruntării scorul era de 49-27.

Repriza a doua demarează în aceleași condiții. Sibiul nu are idei, fundașii prelungind acțiunile de atac fără a crea ceva pentru restul echipei, în vreme ce Dominique Archie aduce puncte și pase decisive în contul Timișoarei care se detașează la 59-31 în minutul 25 al partidei. După reluare același Archie mărește diferența la peste 30 de puncte. Mihai Paul și Kramer Knutson coboară acest handicap până la încheierea secvenței a 3-a, iar la intrarea în sfertul decisiv scorul era 65-38.

Jovanovic aduce puncte pentru formația gazdă în debutul secvenței decisive, iar americanii Knutson și Austin răspund pentru Sibiu. De asemenea, Mihai Paul beneficiază de ajutor din partea inelului și apoi a panoului pentru a reduce handicapul la 19 puncte. Nivelul de intensitate scade simțitor în jocul Timișoarei și crește direct proporțional în cealaltă tabără. Astfel Badnjarevic cere timp de odihnă la jumătatea sfertului decisiv, la scorul de 76-59. Formația vizitatoare continuă să beneficieze de contribuția lui Mihai Paul pentru a coborî ecartul la 16 lungimi. Dragoș Andrei a înscris de la mare distanță din serviciul lui Bogdan Popescu, iar Mihai Paul stabilește rezultatul final de la linia de pedeapsă, scor 85-66.

Remarcați
Timișoara - Archie 16 puncte, 7 recuperări, Derasimovic 16 puncte, Johnson 12 puncte, 10 recuperări
Sibiu - Paul 18 puncte, Knutson 14 puncte, 7 recuperări, Austin 10 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!