Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leii din Bănie vs Leii din Banat

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
30.11.2012

LNBM

etapa a X-a

Locul 8 (6-3)

sâmbătă, 19:00

Digisport, Digi24 Craiova, Digi24 Timişoara

Locul 4 (7-2)

SCM U Craiova primeşte sâmbătă, în etapa a X-a a LNBM, vizita formaţiei BC Timişoara. Gazdele, neînvinse în acest sezon pe teren propriu au în faţă un adversar care a rămas ieri fără antrenorul principal Predrag Badnjarevic. Sârbul şi-a încheiat aventura la Timişoara, iar în locul său a fost promovat secundul Srdjan Jovanovic. Fostul mare jucător sârb va debuta astfel în calitate de principal.

În condiţiile în care gazdele sunt redutabile acasă, iar Timişoara e într-o situaţie nu foarte bună din punct de vedere moral, se anunţă un joc foarte interesant. Leii din Banat anunţă că pentru ei e un meci capital, în timp ce Leii din Bănie vor fi susţinuţi din nou de o asistenţă numeroasă. La precedentul meci acasă, noua Polivalentă a fost luată cu asalt de 4.000 de fani!

Sub comanda lui Andelko Mandic, SCM U Craiova cunoaşte cel mai bun sezon din ultimii ani. Oltenii sunt surpriza plăcută a campionatului şi după 9 etape ocupă locul 8, cu şase victorii şi trei înfrângeri, dar alb-albaştrii au fost şi mai sus în clasament. Craiova mizează pe forma lui LeVar Seals şi pe aportul lui Rade Dzambic, fostul jucător al Timişoarei şi Ploieştiului. Din echipă mai fac parte alţi trei foşti bănăţeni, Petrişor, Habus şi Miskovic, ultimul trecut recent printr-o situaţie critică. De altfel, acesta este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei în actuala stagiune.

Craiova e în faţa unei serii de foc, de şase jocuri infernale: BC Timişoara, Energia Rovinari, Asesoft, U Mobitelco, Gaz Metan Mediaş şi CSM Oradea. Oltenii vin după un eşec în runda trecută, pe terenul lui CSM Bucureşti.

BC Timişoara e formaţia care are cinci victorii la rând în campionat, dar şi trei eşecuri la rând în EuroChallenge. Acestea din urmă i-au fost fatale lui Predrag Badnjarevic, care s-a despărţit ieri de clubul de pe Bega. În locul său, secundul Srdjan Jovanovic va primi sâmbătă botezul primului său meci din carieră în calitate de principal. Sârbul a declarat că pentru meciul de la Craiova nu va umbla la schemele tactice. Se va concentra doar pe moral şi pe spiritul de echipă. Timişoara are tot lotul valid şi rămâne de văzut doar cum va începe Jovanovic meciul. Cerut în teren la jocul de la Kormend, Delvon Johnson va începe probabil titular. Locul lui Zlatko Jovanovic e de asemenea sigur, la fel şi Archie, iar în rest pot apărea oricând variante. Derasimovic, Jelenic şi chiar Popescu nu sunt în cea mai bună formă. E de aşteptat reacţia echipei la şocul demiterii antrenorului.

Partida dintre SCM U Craiova şi BC Timişoara va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, în sala Polivalentă din Bănie şi va fi transmisă de Digisport, Digi24 Craiova şi Digi24 Timişoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!