Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"Leii" se impun în derby-ul Banatului

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
24.03.2013

88-91
8-20 Statistică 19-9

Aproape 200 de puncte marcate, peste 2000 de oameni în sală şi alte câteva zeci în afara ei, spectacol pe parchet şi în tribună, dar şi o ultimă fază controversată. Aşa poate fi caracterizat pe scurt duelul 100% bănăţean de sâmbătă seara. După 40 de minute de foc, victoria în "derby-ul Banatului", așa cum a fost catalogat, a revenit echipei BC Timișoara care s-a impus în fața Timbei cu scorul de 88-91. Pe sferturi: 21-18; 32-26; 22-31; 13-16.

A fost un excelent mod de promovare a baschetului, un meci în care până la urmă a triumfat respectul şi în care doar ultimele câteva secunde au făcut notă discordantă. La 88-89, Brown de la Timba a pătruns spre coş. Gazdele au cerut fault, arbitrii au dat paşi, iar BC Timişoara s-a impus la final.

Meciul a început tot cu BCT la conducere. După 1-8 şi şi 3-11, Timba a început să joace şi să revină pe parchet, astfel că după primele zece minute elevii lui Bogdan Murărescu conduceau cu 21-18.

Brown şi Horton, sprijiniţi de Glynn au făcut un sfert doi extraordinar şi cu toată opoziţia lui Archie şi Sarovic în apărare au reuşit să marcheze peste 30 de puncte. BCT a punctat prin acelaşi Sarovic, excelent şi în atac, dar şi prin Zlatko Jovanovic. Timba a câştigat sfertul doi şi conducea la pauză cu 53-44.

După ieşirea de la cabine, Leii s-au organizat mai bine şi au controlat sfertul trei. A fost rândul lor să marcheze mai mult de 30 de puncte şi să restabilească egalitatea pe tabelă. Cu zece minute înainte de final era 75-75, iar meciul era departe de a fi încheiat.

Ultimul sfert s-a jucat cu sufletul la gură pentru susţinătorii celor două formaţii, iar în show au intrat până la urmă inclusiv cei care erau imparţiali şi au venit să le văda la lucru pe cele două timişorene. Rând pe rând, cele două formaţii au conduc cu câte un punct. Egal 84, apoi Timba a condus cu 2 puncte, BCT a revenit la 86-87, iar cu 5 secunde înainte de final avea 88-89. Ultima fază a fost cu Brown pe pătrundere, luat în primire de doi adversari, iar arbitrii au considerat că americanul a comis paşi. Convinşi că a fost fault, cei de pe banca Timbei au luat foc, iar Bogdan Murărescu a protestat vehement. Brigada a acordat fault tehnic, iar Zlatko Jovanovic a închis meciul cu 2 libere.

Victorie pentru BCT cu 91-88.

Robert Sarovic a fost MVP-ul întâlnirii, pivotul făcându-se remarcat cu 30 de puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă. Zlatko Jovanovic a fost al doilea marcator al învingătorilor, bosniacul izbutind 17 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări, pe când Devan Downey a pus pe tabelă 15 puncte.

De partea cealaltă, Jermont Horton a avut 32 de puncte, iar Denham Brown și-a trecut în cont 28.

Astfel, "leii" bifează succesul cu numărul 19 în actuala stagiune. În schimb, trupa lui Bogdan Murărescu se află la 20-a înfrângere.

foto: banatsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!