Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leo de Maio: "A fost un sezon de succes, dar avem trei mari minusuri!"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
31.05.2012

BC Timişoara a avut un sezon la finalul căruia a devenit vicecampioană a României şi finalistă în Cupă. Clubul de pe Bega a fost unul dintre cele mai constante în actualul sezon şi s-a menţinut aproape tot sezonul pe poziţiile fruntaşe în clasament. Conducerea clubului şi jucătorii consideră că, deşi s-au pierdut ambele finale în care echipa a jucat, actualul sezon este unul de succes.

Leo de Maio, preşedintele BC Timişoara a vorbit despre plusurile din 2011-2012.

Pentru noi, sezonul recent încheiat este unul de succes. Putem spune că e chiar al doilea ca rezultate din istoria clubului. Repet, în toamnă obiectivele au fost Final-four în Cupa României şi semifinale în campionat. Desigur, regretul e mare că am ajuns în ambele finale şi nu am cucerit niciun trofeu, dar una peste alta e o performanţă ceea ce am realizat în acest sezon având un buget egal cu cel din 2010-2011. Am reuşit câteva premiere: prima participare în Liga Balcanică unde am obţinut 5 victorii, primul succes al unei echipe româneşti într-un meci din Serbia, prima victorie pe terenul Asesoftului într-un meci de playoff, organizarea All Star Game-ului şi primele victorii în faţa Clujului într-un playoff.

Preşedintele BCT recunoaşte însă că nu totul a fost bine. Leo de Maio şi-a făcut mea culpa şi a recunoscut şi greşelile.

Există însă şi câteva minusuri pe care ni le asumăm. În primul rând, finala Cupei, pe care am pierdut-o după ce am trecut de formaţii ca Tg-Mureş, Asesoft şi Oradea. Apoi, participarea în Liga Balcanică în condiţiile în care nu aveam o bancă suficient de consistentă şi asta ne-a costat în partea a doua a campionatului când oboseala s-a văzut. Am jucat cu 6-7 jucători şi trebuia să gestionăm mai bine acest aspect. Nu în ultimul rând un alt minus e rotaţia băncii, una care a fost scurtă. Încercăm să eliminăm aceste aspecte pentru sezonul viitor. 

Anul viitor, Timişoara îşi propune să cucerească cel puţin un trofeu. Actualul preşedinte al clubului nu ştie încă dacă va rămâne în funcţie mai departe de 30 iunie 2012. Foarte multe depind de alegerile locale. Este posibil ca el să continue, dar şi să fie schimbat cu un alt reprezentant al autorităţilor locale, susţinătorii financiari ai echipei.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    cineva
    Un ajutor pentru Archie ar fii un alt american.

    cu 11 ani în urmă (01.06.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!