Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leo de Maio, atac dur la adresa selecţionerului Ostojic: "Îşi bate joc de Dragoş Andrei!"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
25.08.2012

Dragoş Andrei, singurul jucător care a "evoluat" doar în echipamentul de încălzire

După eşecul cu Bosnia din preliminariile Eurobasket 2013, selecţioner Mladen Ostojic e din nou în centru atenţiei. Contestat subtil din tribună de oficialii baschetului românesc, omul care conduce destinele naţionalei are parte de un atac dur din partea unui preşedinte de club din Divizia A. Leontin de Maio îl acuză pe Ostojic că îl distruge psihic pe Dragoş Andrei, jucătorul echipei BC Timişoara. Mai exact, preşedintele grupării alb-violet reclamă faptul că Andrei este ignorat complet de selecţioner, fără să i se ofere explicaţii pentru faptul că nu este folosit deloc.

Supărarea noastră e foarte mare pentru că Dragoş Andrei e singurul jucător al naţionalei care nu a fost folosit niciun minut în cele trei meciuri disputate până acum. Eu înţeleg că antrenorul îşi face stategia, planul de joc, dar mi-a foarte greu să înţeleg cum un jucător de 25 de ani, deci nu un copil, stă permanent pe bancă. Ok, dacă nu are valoarea de echipa naţională înţeleg, nimeni de la Timişoara nu a impus un jucător în echipa naţională, dar pierde pregătirea pe care echipa noastră o face pentru a sta efectiv pe banca acestui mare antrenor Ostojic, care este "recomandat" de nişte rezultate extraordinare. Pe mine mă interesează prea puţin ce face el cu naţionala României. Mă interesează ce face cu Andrei, care e unicul ce nu a jucat niciun minut. E problema antrenorului ce plan îşi face, noi nu suntem specialişti, dar pentru modul în care e tratat jucătorul Timişoara nu poate sta cu mâinile în sân. Îl distruge din punct de vedere psihic. 

Întrebat despre raţiunile pentru care crede că Andrei a fost selecţionat pentru aceste meciuri, preşedintele BCT spune că jucătorul face parte constant din lotul naţional şi că prezenţa sa la lot nu este una neobişnuită. De Maio continuă însă acuzele şi spune că antrenorul îl umileşte pe jucător inclusiv la antrenamente.

Dragoş era un obişnuit al lotului naţional. Ok, nu a jucat niciodată în primul 5, dar a fost mereu un backup pe care toţi antrenorii de până acum l-au folosit, nu foarte mult, dar l-au folosit. Dacă Ostojic l-a inclus între cei 12 care fac parte din lot atunci trebuia să îl folosească. Din punctul meu de vedere e o bătaie de joc la adresa lui şi a noastră. Eu trag un semnal de alarmă pentru modul în care e tratat. De foarte multe ori e uitat şi la antrenamentele naţionalei! Dacă naţionala are nevoie de un sparring-partner eu pot să îi trimit acestui domn Ostojic câţiva jucători de la U23-ul Timişoarei pe care să îi ţină pe bancă, să care mingile, să ducă apa. Pentru ei poate fi o mândrie, dar pentru un jucător de 25 de ani care are câteva sezoane în spate e imposibil să îl laşi deoparte. Repet, nu vrea Timişoara să impună niciun jucător în lot, dacă nu are valoare de naţională.

Leo de Maio nu ştie dacă selecţionerul Ostojic are ceva personal cu jucătorul şi spune că Andrei e genul de baschetbalist care nu se exteriorizează şi îşi ascultă antrenorii. Tocmai de aceea nu găseşte o explicaţie pentru felul în care e tratat fundaşul.

Din păcate, Dragoş e un băiat de mult prea mult bun-simţ şi care vorbeşte puţin şi nu dă vina pe alţii. El acceptă lucrurile aşa cum sunt. Pe noi însă ne deranjează prea mult. Pur şi simplu nu înţeleg ce vrea Ostojic de la acest băiat.

Şeful grupării bănăţene spune că va protesta la federaţie în acest caz.

Eu am spus mereu că e important ca un jucător să joace sub tricolor, să i se cânte imnul pentru că atunci simţi că îţi reprezinţi ţara. Însă de aici şi până la ce s-a întâmplat în acest caz e cale lungă. Vom discuta şi noi şi cu siguranţă vom înainta un protest Federaţiei pentru că este un caz de bătaie de joc. El este un jucător imporant pentru noi. Am înţeles raţiunile pentru care a lipsit din pregătirea echipei noastre, dar s-a mers prea departe.

Timişoara a mai trecut printr-un scandal legat de naţională. În urmă că două sezoane, Dan Păltinişanu a refuzat să mai meargă la lot, motivând că s-a retras de sub tricolor, însă a fost suspendat câteva etape. În cele din urmă, clubul a plătit 5.000 de euro amendă şi pivotul a avut din nou drept de joc în campionat.

sursa foto: FRB

6 comentarii la aceasta stire:
  • mebbo :

    Doar vorbe!
    Mai, De Maio, cand la lot se prezinta un jucator care lustruieste banca de rezerve la voi la echipa, ar fi bine sa taci. Oricum, tu nu te pricepi la jocul asta. Ai ajuns la echipa datorita partidului. Stai flexat ca e mai bine pentru tine.

    cu 11 ani în urmă (25.08.2012) Raspunde
  • mebbo :

    Doar vorbe!
    Habar nu ai sa folosesti virgula "ziaristule". Daca un jucator e convocat la "nationala" nu e neaparata nevoie sa joace. Nu a jucat la CM din Brazilia celebrul Dobrin, asta ca sa-ti dau un exemplu. Pune situ mana pe carti mai citeste putin.

    cu 11 ani în urmă (26.08.2012) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș TrafficJam :

    hmmm...
    Daca userul Leo Demaio este chiar omul Leo Dimaio e un lucru foarte grav. Limbajul folosit de dansul nu poate fi in niciun caz a unui presedinte de club. In alta ordine de idei dansul afirma ca "noi nu suntem specialişti", adica presupun ca se refera la el insusi. Daca nu este specialist, atunci cum ajunge un diletant la carma unui club de baschet? Prin relatii politice? Prin relatii familiale sau prin prieteni?

    cu 11 ani în urmă (26.08.2012) Raspunde
  • Costin :

    Comentariile lui Leo Demaio...
    ...au fost șterse din cauza limbajului folosit și a jugnirilor aduse altor useri. La următoarea abatere IP-ul îi va fi blocat.

    cu 11 ani în urmă (26.08.2012) Raspunde
  • Malagamba :

    Dobrin
    mebbo, apropos de citit. Dobrin nu a jucat la CM din Mexic, nu din Brazilia. Daca e sa fim corecti. Mai iarta si tu, ca esti crestin.

    cu 11 ani în urmă (28.08.2012) Raspunde
  • mebbo :

    Dobrin
    Mea culpa! Malagamba, ai dreptate, e corect ceea ce ai spus, e vorba de CM din Brazilia.

    cu 11 ani în urmă (28.08.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!