Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leo di Maio: ”U23, până în momentul de față, este un fiasco total!”

Costin Marinescu

Costin Marinescu
17.08.2012


Foto: Darius Petru

Pe 29 august, la Pitești, va începe Turneul Final al Campionatului Național U23 masculin, cel care, inițial, fusese programat în luna mai, dar pe care Federația l-a amânat din motive ce țin de încărcarea calendarului competițional.

Modul în care forul suprem al baschetului românesc a decis să organizeze această competiție este criticat de mai multe echipe de divizia A.

CSU Ploiești, formația cu cel mai bun bilanț victorii/înfrângeri în această competiție a explicat ieri motivele pentru care a decis să nu participe la turneul final.

În asentimentul prahovenilor au fost și cei de la BC Timișoara, care, prin vocea managerului Leo di Maio, au explicat pentru totalbaschet.ro că nu pot participa la această competiție deoarece echipa mare a clubului a început pregătirea iar o parte dintre jucătorii de U23 sunt alături de echipa de seniori.

Di Maio consideră anormală programarea turneului final în această perioadă și consideră CN U23 drept ”un fisco”, aducând drept argumente și faptul că nici pentru sezonul nu se știe nimic concret.

Cred că am început sezonul 2012/13 și este un pic comic să vorbim despre finala unui turneu din sezonul trecut când deja a început un alt sezon competițional. Din păcate, în ciuda promosiunilor mărețe ale Federației că vom avea un campionat tare de U23, se pare că acolo lucrurile nu merg deloc așa. Iată ce se întâmplă acum cu turneul final care ar fi trebuit să se dispute, așa cum era și firesc, la finalul lunii mai.

De fapt nici pentru sezonul viitor nu avem un program competițional, nu știm cum sunt repartizate echipele, nu știm nici când o să înceapă campionatul. Deci, acest U23, până în momentul de față, este un fiasco total.

Noi am anunțat în urmă cu o lună de zile că nu vom participa la acest turneu și motivele sunt simple: o parte din jucătorii de la U23 fac parte din echipa mare, sunt în plină perioadă de pregătire și nimeni n-o să riște să le dea drumul, să piardă pregătirea, să meargă să joace un turneu final care ar fi trebuit să se dispute la finalul lunii mai. Mi se pare chiar hazliu ce se întâmplă cu acest turneu final și din punctul meu de vedere Timișoara nu are ce căuta acolo.

Noi am fost printre puținele echipe care am avut U23 și în sezonul trecut, atunci când el nu a fost obligatoriu, am investit bani, dar în astfel de condiții este imposibil să ai o competiție serioasă. Eu îmi doresc să avem un program competițional, să știm exact când se joacă, cum se joacă, care sunt datele turneelor. Nimeni nu poate să învârtă jucătorii de așa manieră cum își dorește Federația.

2 comentarii la aceasta stire:
  • hahaha :

    grija
    sa nu va rupă capul doamna tocala ca nu va prezentati.mai ales ploiestiul,risca sa nu mai ia campionatul la seniori.fugutza la presedinta minune a frb si ans sa va cereti iertare.

    cu 11 ani în urmă (17.08.2012) Raspunde
  • alin23 :

    Ceausescu....
    La Federaratie este ca pe timpu' impuscatului,platesti taxe ptr inscrieri si primesti si ordine pe banii tai......mai ales ca acum e "mare scula de bascula" la ANST.

    cu 11 ani în urmă (18.08.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!