Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leo Meindl va juca în Japonia în stagiunea 2023-2024

Leo Meindl va juca în Japonia în stagiunea 2023-2024

În cursul zilei de joi, 8 iunie, Olga Lorente, jurnalistă spaniolă, anunța că Casademont Zaragoza negociază cu Leonardo Meindl întoarcerea baschetbalistului brazilian în Liga ACB. Astăzi, clubul spaniol a publicat un comunicat în care a anunțat că, în cele din urmă, fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca va juca în Japonia în stagiunea 2023-2024.

Mai exact, contractul pe care Meindl l-a semnat la Zaragoza avea o clauză care îi permitea să părăsească formația spaniolă până în 30 iunie. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a primit o ofertă din Japonia și a decis astfel să iasă din contractul cu Zaragoza.

„Jucătorul Leo Meindl și Casademont Zaragoza au ajuns la o înțelegere ca internaționalul brazilian să facă parte din lotul echipei în stagiunea 2023-2024. Înțelegerea avea un exit-clause până în 30 iunie. Jucătorul a decis să se folosească de ea și va juca în Japonia în următorul sezon.

Ne-ar fi plăcut ca Meindl să continue cu noi, însă Casademont Zaragoza îi respectă decizia și îi urează mult succes în cariera sa”, este comunicatul publicat de trupa din liga ACB.

Înainte de a veni în România, Meindl a jucat vreme de două sezoane tot în Spania, la Urbas Fuenlabrada. Sportivul originar din Sao Paulo a acceptat oferta alb-negrilor, dorindu-și să evolueze în EuroCup, unde a avut medii de 14.6 puncte, 5.9 recuperări, 2.3 pase decisive și 1.2 intercepții.

În stagiunea 2022-2023, sub comanda lui Mihai Silvășan, Meindl a câștigat trei trofee: SuperCupa României, Cupa României și campionatul. Baschetbalistul în vârstă de 30 de ani a fost numit MVP-ul finalei Cupei României, după ce a reușit 14 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive.

În Liga Națională, Meindl a contabilizat 14.5 puncte, 3.4 recuperări și 2.7 pase decisive, având evoluții solide și în finala cu CSM Oradea. La finalul verii, acesta va participa alături de naționala Braziliei la Campionatul Mondial de Baschet, fiind în aceeași grupă cu Spania, campioana en-titre, Iran, naționala antrenată de Hakan Demir, și Coasta de Fildeș.

Rămâne de văzut care este gruparea din Japonia la care va evolua Leo Meindl.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    No aia da
    Sa te duci sa joci in Japonia Vs Europa cine sa mai înțeleagă:)

    cu 10 luni în urmă (24.06.2023)
    • Suporterrrr:

      Asia
      Plateste cred ca dublu, daca nu triplu fata de Europa. Daca la Cluj lua 20k Euro cred ca in Japonia se duce la 35k fara dubii

      cu 10 luni în urmă (24.06.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Nu contest
      Dar sa nu îți dorești la vârsta asta sa continui in campionate bune e cam aiurea:) adică du-te la bani mulți pe la 32-34 ani nu acum

      cu 10 luni în urmă (24.06.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Recunosc
    că sunt puțin dezamăgit de alegerea lui Leo. Poate omul e pasionat de ikebana și merge să "studieze" la fața locului. Sau ... vorba cîntecului : money, money, money 💰💰💰

    cu 10 luni în urmă (24.06.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    mercenar
    Putea alege sa mearga la Al Nashr sa-i ajunga banutii pentru gelul de par. Sa fie iubit, am mai spus-o , a ajutat echipa dar parca e nevoie si de putin caracter. Sa nu cadem insa in carcoteli. Hai U.

    cu 10 luni în urmă (24.06.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Îmi pare rău
    Am tot sperat că va rămâne la " U". Nu s-a întâmplat. Asta e.Lumea a devenit mult mai pragmatică și poate e de înțeles. Nu cunosc valoarea campionatului de baschet japonez. Habar n-am dacă decizia lui Meindl e un pas înainte sau nu în devenirea lui profesională. E treaba lui în fond. Pe mine mă interesează acum ce jucător vom aduce ca să-l înlocuiască. Și s-ar putea să fie mai valoros. Sper.

    cu 10 luni în urmă (24.06.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    MAINDL
    Nu este nimic ieșit din comun. Majoritatea jucătorilor schimba echipa la un an sau maximum 2 . Piața este atât de mare și de ofertanta încât numele jucătorului nici nu mai contează...

    cu 10 luni în urmă (24.06.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Realistic vorbind, nu cred ca a fost cineva care sa se indoiasca privind plecarea sa de la "U".

    Sincer, asa cum deja au remarcat cei care au comentat mai sus, si eu sunt surprins de decizia lui Meindl de a juca in Japonia atat timp cat a fost dorit de o echipa din campionatul Spaniei. In afara de o motivatie strict financiara, eu nu gasesc nicio logica pentru o astfel de decizie. Si da, si eu cred ca mai putea astepta vreo 3 sezoane pana sa faca acest pas.

    Altfel, nu pot decat sa ii urez succes.

    cu 10 luni în urmă (24.06.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    destul
    de priceputi in a organiza viata si cariera cuiva🤣🤣
    Freaking unbelieveable

    cu 10 luni în urmă (24.06.2023)
    • pipzn:

      Re
      Nu cred ca organizeaza nimeni aici (sau in alta parte ) viata sau cariera cuiva. Mai degraba se expun niste nedumeriri, comparand cu ce se mai citeste, mai ales, despre fotbalisti (daca tot se considera fotbalul cel mai popular sport din lume), adica se alege varianta unor echipe si campionate care sunt departe de "marea performanta" dar unde se plateste "regeste".
      Insa asta se cam face, "de regula" dupa ce s-a demonstrat (si s-au castigat) in lupta pentru trofee care chiar conteaza.

      In final, putin imi pasa de optiunea luata de Meindl sau altii. Sper doar ca cel care va veni pe pozitia lui sa fie un profesionist si atat.

      cu 10 luni în urmă (24.06.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      @studentu
      Nu organizam viața nimănui, ne dam cu părerea și eu unu nu înțeleg decizia lui atâta tot. Ca doar nu-s ma-sa sau nevasta sa ma consult in luarea deciziilor. Pana una alta care il considera mercenar mie mi-a plăcut mult de el și când juca prost îți dădea 12-15 puncte și mi-aș fi dorit sa continue. Dar pana una alta sa fie sănătos și bafta pe unde merge.

      cu 10 luni în urmă (25.06.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!