Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leonard Filip: "Nu am avut un parcurs reușit, însă există și aspecte pozitive"

Paul Olar

Paul Olar
13.05.2013

Dinamo București a pierdut lupta pentru salvarea de la retrogradare în dauna celor de la CSȘ Giurgiu, dunărenii adjudecându-și seria cu 3-0 la general.

Deși "câinii" au fost victime sigure în majoritatea încleștărilor, Leonard Filip privește partea pozitivă a lucrurilor. Baschetbalistul originar din Timișoara consideră că fiecare component al trupei lui Nicu Toader a avut ceva de învățat din fiecare dispută, Filip precizând că așteaptă cu nerăbdare Campionatul European de la Pitești, rezervat categoriei de vârstă U 20.

Cum a fost ultimul joc cu CSȘ Giurgiu ?

Meciul cu Giurgiu a fost unul echilibrat, deschis oricărui rezultat. Chiar dacă eram conduși cu 2-0 la general, noi am jucat fără presiune și am fost foarte motivați. Am condus timp de trei sferturi, am fost foarte aproape să trimitem seria în meciul patru, dar așa cum s-a întâmplat în multe confruntări, și în Liga Națională și la U23, a intervenit un blocaj în ultimul sfert, am cedat și nu am reușit să câștigăm.

Cum ai caracteriza parcursul lui Dinamo și care sunt aspectele pozitive ale acestei stagiuni ?

Cred că rezultatele vorbesc de la sine. Nu am avut un parcurs reușit, însă există și aspecte pozitive. Unul dintre ele, probabil cel mai important, este acela legat de evoluțiile noastre ca tineri jucători români și implicit de experiența acumulată.

În ciuda numeroaselor înfrângeri, prestațiile tale au fost remarcabile, o bună parte din redacția noastră considerând că tu ești jucătorul cu cel mai important salt valoric. Ești mulțumit de evoluțiile tale ?

Vreau să mulțumesc celor din redacție pentru votul de încredere. Am avut evoluții bune pe parcursul sezonului, mereu am fost bucuros și încântat datorită acestui lucru, însă niciodată mulțumit. Întotdeauna am simțit că puteam și mai mult, că nu am ajutat echipa destul. Consider că este foarte mult loc de progres. Personal, a fost un sezon bun.

Ce planuri ai pentru vacanță, respectiv stagiunea următoare ?

Legat de vacanță, abia aștept să începem pregătirea cu echipa națională. Avem o generație foarte bună și ne dorim din tot sufletul să facem un turneu bun, mai ales că e organizat la noi în țară. În ceea ce privește sezonul următor, nu știu nimic sigur, plus că eu sunt sub contract cu Dinamo, dar mi-ar plăcea să mă întorc acasă.

*Foto: Răzvan Păsărică

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mira :

    :))
    inteleg din articol ca celor de la Giurgiu le-a 'daunat'...

    cu 10 ani în urmă (13.05.2013) Raspunde
  • BIBU :

    oooo Mira
    3-1 ptr. Asesoft....


    SEMNAT:MARCHIZUL DE RONSARD


    cu 10 ani în urmă (13.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    @BIBU
    mah, dupa semnatura, dar si dupa 'stil' cred ca tu esti ciulin:))

    cu 10 ani în urmă (13.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @bibu
    3-1 poate. Dar nu la baschet.

    cu 10 ani în urmă (13.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!