Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LeVar Seals o conduce pe CSU Atlassib spre victorie în Derby-ul Ardealului

Paul Olar

Paul Olar
31.10.2014

82-83
2-3 Fișa meciului 3-1

CSU Atlassib Sibiu a triumfat în Derby-ul Ardealului, disputat vineri seara. Trupa de pe malul Cibinului s-a impus cu scorul de 83-82, obținând al treilea succes stagional.

Amfitrionii încep cu Curtis Millage, Andrei Mandache, Darius Hargrove, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, în timp ce Miodrag Perisic îi trimite în teren pe Brandon Johnson, Octavian Popa Calotă, Milos Bojovic, Slobodan Popovic, respectiv Chris Lee.

Aflați la întâiul atac, sportivii lui Dorin Pintea inaugurează tabela grație lui Cătălin Baciu. Sibienii răspund printr-un partial de 10-0, la care contribuie Milos Bojovic și Brandon Johnson. Mihai Silvășan pătrunde elegant și își scoate colegii din faliment, 4-10. Ulterior, gazdele se trezesc, iar Darius Hargrove înscrie pentru 12-13. În ciuda eforturilor clujene, CSU se menține la conducere și încheie primul sfert cu 22-23.

LeVar Seals efecutează o piruetă și aduce două puncte în contul formației sale, 22-25. Andrei Mandache dă replica printr-o reușită din spatele liniei de 6.75, egalând la 25. U are parte de momente productive, iar Miljan Medvedj îl găsește frumos pe Boris Lalovic, sportiv ce își desprinde coechipierii la 32-27. Avantajul alb-negrilor crește odată cu aportul lui Curtis Millage, 40-30. Banca Transilvania continuă să presteze eficient și intră la cabine conducând cu 10 puncte, 47-37.

Partida se reia sub sceptrul echilibrului. Curtis Millage își distanțează din nou echipa la 10 puncte, dar gruparea de pe Cibin izbutește să se țină aproape. Milos Bojovic sparge cu ușurință defensiva oponenților, iar LeVar Seals vine cu prospețime. Drept urmare, Bojovic își croiește drum spre panou, contabilizând ultimul coș sibian din sfertul trei, 64-58.

Miljan Medvedj se remarcă  în debutul actului decisiv, 66-58. Erorile sunt prezente de partea ambelor echipe, astfel că situația rămâne neschimbată o bună perioadă. Aflat la linia de pedeapsă, Brandon Johnson îi ajută pe galben-albaștri să vină la cinci lungimi, 74-69. Mihai Silvășan și Cătălin Baciu taie elanul adversarilor, cu patru minute rămase din partidă, 78-69.

CSU revine însă spectaculos, iar LeVar Seals ia soarta încleștării în priopriile mâini. După o sarabandă a coșurilor de trei puncte, americanul amintit îi trece pe vulturi la conducere, 82-83. Acela va fi și scorul final, din moment ce U se pripește cu o repunere și nu este capabilă să ajungă la panoul advers.

Autor a 24 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Milos Bojovic a reprezentat cel mai bun marcator al învingătorilor. LeVar Seals a totalizat 18 puncte, 4 recuperări și un assist, pe când Chris Lee a ieșit în evidență prin 13 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă, Curtis Millage a strâns 19 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Mihai Silvășan, Boris Lalovic și Darius Hargrove au terminat meciul cu câte 11 puncte fiecare.

*Foto: csusibiu.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cluj
    sa speram ca se vor trezi si in toamna vor face 1-2 transferuri ( poate si de antrenor)

    cu 9 ani în urmă (31.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!