Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lietkabelis a cucerit medaliile de bronz în Lituania

Lietkabelis a cucerit medaliile de bronz în Lituania

Una dintre adversarele lui U-BT Cluj în EuroCup pe parcursul sezonului 2022/2023, Lietkabelis Panevezys, a reușit să termine sezonul pe a treia poziție în Lituania. Lietkabelis a cucerit medaliile de bronz în urma seriei cu Cbet Jonava, o grupare care s-a intersectat cu SCM U Craiova în FIBA Europe Cup.

Duelul pentru locurile 3-4 din Lituania a avut nevoie de meci decisiv și s-a jucat vineri, 9 iunie, la Siauliai. Jonava a reușit să deschidă mai bine partida și a condus cu 17-22 după sfertul inaugural, dar apoi a urmat o perioadă pe care a controlat-o Lietkabelis și diferența a devenit curând una formată din două cifre, 46-35.

Foștii adversari ai Clujului au ajuns cel mult la +17 pe parcursul reprizei secunde, ultima dată când acest ecart s-a înregistrat fiind aproape de încheierea partidei. În cele din urmă s-a terminat cu 84 la 72 și Lietkabelis a pus mâna pe medaliile de bronz.

Jamel Morris a fost omul meciului decisiv din lupta pentru bronz, cu cele 27 de puncte (5/8 de afară), iar Zeljko Sakic l-a urmat cu 16 puncte și 5 recuperări. De la Jonava s-au remarcat Edvinas Seskus (18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive) și Jeffer Garret, Goran Huskic, respectiv Aurimas Majauskas (toți cu 11 puncte).

Până la atingerea acestei performanțe, Lietkabelis s-a duelat în playoff-ul campionatului Lituaniei cu Juventus Utena în runda inaugurală, de care a trecut cu 2-1 la general, apoi s-a văzut învinsă în seria din semifinale cu Zalgiris Kaunas, 1-3.

Formația lui Nenad Canak a cucerit o medalie în campionatul intern pentru al patrulea an consecutiv, trei fiind de bronz în această perioadă și una de argint.

*foto: Facebook BC 7bet-Lietkabelis Panevezys

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Adversara Clujului cu adversara Craiovei
    CBet Jonava a fost echipa gazda in preliminariile Fiba Europe Cup, favorita la calificare, care a fost invinsa de Craiova.

    cu 11 luni în urmă (10.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!