Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liga Balcanică - SCM Universitatea Craiova a pierdut dramatic cu KB Sigal Prishtina

Ionuț Greere

Ionuț Greere
19.03.2014

Liga Balcanică

Etapa 17

85-86

Sala Polivalentă Craiova

6-10   10-5

SCM Universitaea Craiova și-a închieta aventura în Liga Balcanică după o înfrângere în Polivalenta din Bănie, 85-86, cu kosovarii de la KB Sigal Prishtina. Meciul a fost echilibrat, iar finalul nu era recomandat caridacilor. Dar asta nu mai este o noutate pentru suporterii echipei craiovene care sunt deja obișnuți cu astfel de finaluri.

Trupa lui Nisic termină sezonul 20313-2014 din Balkan Leaque cu 22 puncte și un bilanț de 6 victorii și 10 înfrângeri. O eventuală victorie contra kosovarilor, coroborate cu alte rezultate ar fi dat șanse oltenilor să spere la o calificare în extremis în play-off. De partea cealaltă, Prishtina mai are de disputat un meci pe teren propriu cu Levski Sofia. În acest moment echipa din Republica Kosovo se află pe poziția secundă cu 25 de puncte (10 victorii și 5 înfrângeri).

Jocul de la Craiova a fost unul foarte echlibrat, iar până în ultimile 10 minute cele două echipe s-au perindat la conducerea ostilităților, fără a pune o diferență care să le permită un final liniștit de joc. După trei sferturi Craiova are un avantaj de trei puncte 65-62, însă după doar două minute din ultima secvență, Mazruku și Berisha readuc pe oaspeți în avantaj, 65-68. Jones și Berisha nu ratează la aruncările de 3 puncte și ecartul a crescut la zece puncte, 71-81. Oltenii nu mai reușesc nimic, iar pentru ca tacâmul să fie complet, Seals ratează două aruncări libere cu 3 minute și 40 de secunde înainte de final. A fost momentul revenirii pentru formația din Bănie. Încurajați în picioare de 3.000 de spectatori, Sokk reușește patru puncte consecutive, 75-81, și craiovenii speră la o minune. Aceasta vine cu 24 de secunde înainte de terminarea timpului regulamentar de joc. Mirko Kovac aruncă sala în aer cu o aruncare de la distanță și se restabilește egalitatea, 85-85. Finalul este de infarct. Prishtina pierde posesia, Seals a pătruns, a plasat mingea care s-a plimbat pe inel, însă nu a scututurat plasa. Bureau, pe recuperare comite fault la Berisha și acesta a transformat una din cele două aruncări libere și victoria merge în Kosovo.

Mirko Kovac cu 20 de puncte și patru recuperări a fost cel mai bun om al craiovenilor. Tot de la Craiova, Bogdan Popescu s-a aflat în double-double cu 12 puncte și 12 recuperări (2 ofensive și 10 defensive). Dardan Berisha cu 22 de puncte și 6 recuperări a fost cel mai eficient din tabără kosovarilor.

*Foto: Bogdan Dănescu

10 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Croco :

    Asta e Craiova .....
    Inca o partida dramatica, inca o infrangere (nemeritata poate), dar la sfarsitul careia toata lumea a aplaudat pentru determinarea cu care s-a jucat. Determinare care a facut sa recuperam zece puncte in doua minute, sa avem egalitate si atac la scor egal cu zece secunde pana la final, sa aruncam precipitat in loc sa mai asteptam cateva secunde, sa faultam la recuperare sub panoul advers cand mai erau trei secunde si scorul tot egal, sa speram ca a doua aruncare libera a kosovarilor va intra in cos, sa privim cum aceasta este ratata nonsalant tocmai pentru a trece si aceste trei secunde si Nisic sa nu mai apuce sa ceara time-out, sa plecam iar amarati acasa.....
    Dar un lucru-i cert, avem o echipa frumoasa, cu individualitati prea puternice pentru a fi strunite de multi antrenori, care poate invinge in tara pe oricine (asa cum poate si pierde la oricine) si care de multe ori joaca doar cu sufletul ( cand poate ar fi loc si de putina minte limpede).
    Astept revansa echipei in primele doua meciuri din deplasare in play-off, cand indiferent unde in tara unde vor juca voi fi acolo sa-i incurajez.

    cu 10 ani în urmă (20.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    nu-i nimic
    Oricum nu ne avantaja prea tare faptul ca am fi castigat partida,de asta nici baietii nu s-au agitat prea tare in ultimul sfert,iar la final a fost o tresarire de orgoliu din partea lor(bravo lor pt determinare).Ideea este mai bine c-am pierdut ca asa ne putem concentra mai bine in play-off.Oricum sambata la Pitesti o sa facem o super atmosfera si sper sa si castigam.FORZZA STIINTA!

    cu 10 ani în urmă (20.03.2014)
    • SCM "U" Craiova Stiinta:

      meci
      Tin sa va dau dreptate , nici eu nu cred ca o victorie aseara era benefica pentru echipa pe termen lung. Am parasit Liga Balcanica dupa un meci frumos in care am jucat bine . Baietii au meritat aplauzele de final . De acord cu Adiro vi-s-vis de cei ce il apostrofeaza sau il injura pe jucatori . De abia astept meciul de la Pitesti , suntem deja 100 :D si inca ne mai facem ;) Hai CRAIOVA !

      cu 10 ani în urmă (20.03.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    Popescu
    Felicitari lui Bogdan pt double-double si rusine pt cei care-l apostrofeaza mereu cand intra.Exista max 5-10 persoane, dar asta e ,mai avem si uscaturi printre noi.Si problema este ca este contestat si atunci cand joaca nbine,spre exemplu aseara

    cu 10 ani în urmă (20.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova viorel furma :

    trebuie sa ridicam capul sus
    sunt de acord cu ,,coco''si cred ca este necesar sa ne concentram asupra campionatului ,iar noi spectatorii trebuie sa fim neconditionat alaturi de echipa!multa bafta si putere de lupta baietilor!

    cu 10 ani în urmă (20.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vibe21 :

    Tipic
    Suporterii nostri inca nu sunt obisnuiti in totalitae cu fenomenul numit baschet.Si eu am stat aseara langa o persoana de aprox 50 ani care l-a injurat in toate felurile pe Seals la final, probabil in 2 ani o sa ne obisnuim si noi oltenii ca baschetul nu e fotbal. Sambata mergem sa ii sustinem pe baieti la Pitesti. HAI CRAIOVA!

    cu 10 ani în urmă (20.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova tyberyius :

    pitesti
    oare cati vom fi la pitesti?
    cate locuri avem rezervate in sala?

    cu 10 ani în urmă (20.03.2014)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      Pitesti
      90 de persoane, maxim 95. Sala are o capacitate de 950 de locuri, iar noi avem rezervate 10%.

      cu 10 ani în urmă (21.03.2014)
    • SCM "U" Craiova Vibe21:

      90
      Si tot suntem de ajuns , baietii o sa se simta ca in Polivalenta.

      cu 10 ani în urmă (21.03.2014)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      Pitesti
      Aveti idee de unde putem cumpara steaguri sau ceva de genul fara a se naste contoverse? (stiti poveste CSU, FCU...)
      Multumesc,

      cu 10 ani în urmă (21.03.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!