Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liga Națională demarează cu Derby-ul României

Paul Olar

Paul Olar
05.10.2014

Liga Națională

Etapa I

Luni, 6 octombrie/19:00

Sala Sporturilor "Horia Demian"

0 Fișa meciului 0

Liga Națională de Baschet Masculin demarează cum nu se poate mai spectaculos. U Banca Transilvania se duelează luni, 6 octombrie, cu CSU Ploiești, în așa numitul “Derby al României”. Încleștarea va avea loc la Sala Sporturilor “Horia Demian”, fluierul de start urmând a se da la ora 19:00.

Cu moralul la pământ, ardelenii încearcă să facă uitată eliminarea din Cupa României și să răpună marea rivală a ultimului deceniu. Reamintim faptul că drumul trupei lui Dorin Pintea în cea de-a doua competiție ca valoare a fost oprit de BC Timișoara. Chiar dacă au pierdut primul meci la mare luptă, bănățenii nu s-au descurajat în retur, învingându-și adversarii cu 85-72.

Mai mult, trupa de pe malul Someșului a plătit scump prețul eșecului, din moment ce Sean Barnette și Miljan Medvedj vor absenta mâine seara. Americanul a suferit o ruptură musculară, în timp ce fundașul se confruntă cu o întindere. Locul lor va fi luat de Zoran Cvjetkovic, sportiv ce se pregătește de debutul oficial alături de “alb-negri”.

În schimb, CSU a pornit excelent în noua stagiune. Prahovenii au pus mâna pe SuperCupa României în dauna formației Energia Rovinari. Practic, gruparea lui Dado Arnautovic s-a revanșat pentru eșecul din sezonul trecut, trecând de gorjeni cu 73-57. Ulterior, Asesoft a dispus fără emoții de SCM U Craiova: 70-64, respectiv 97-71.

Fără nicio urmă de îndoială, achizițiile ploieștenilor din vară au atras atenția întregii suflări baschetbalistice românești. Campioana a pus, în acest sens, mâna pe o serie de baschetbaliști a căror prezență face cinste Ligii Naționale. Printre ei menționăm pe Michalis Pelekanos sau pe Dee Brown. Ultimul jucător precizat a impresionat deja în maieul alb-albastru, contabilizând medii de 24.0 puncte, 7.5 recuperări și 7.0 pase decisive.

Întorcându-ne la încleștarea propriu zisă, trebuie spus că U BT și CSU Ploiești își măsoară forțele pentru a-54-a oară. Bilanțul este unul favorabil oaspeților din etapa I, care și-au adjudecat 37 de victorii în fața oponenților transilvăneni. De asemenea, CSU i-a învins pe Silvășan și compania în semifinalele precedentei ediții a Ligii Naționale.

Incendiarul derby va fi arbitrat de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Stan Cristian și Laszlo Bukuresti, pe când comisar a fost desemnat domnul Romi Stănciulescu.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!