Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liga Națională se reia sâmbătă cu duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București

Liga Națională se reia sâmbătă cu duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București

După o lungă pauză competițională, prilejuită de Final Four-ul Cupei României și de acțiunea echipei naționale, liga internă revine în fața iubitorilor de baschet. Primul meci al Grupei Roșii este cel dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București, formații situate pe locurile doi și patru.

În această stagiune, trupele conduse de Mihai Silvășan și Cătălin Burlacu s-au mai întâlnit de două ori și, în ambele rânduri, victoria a aparținut alb-negrilor. Într-o partidă disputată în 23 noiembrie, U-BT a câștigat cu scorul de 88 la 64 pe terenul militarilor, urmând ca, în 18 ianuarie, „studenții” să se impună cu 99-74.

Așadar, deținătoarea Cupei României pornește cu prima șansă în duelul de sâmbătă. Planinic & Co. au parte de un an foarte bun, reușind să se remarce nu doar pe plan național, ci și la nivel european. U-Banca Transilvania s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, a câștigat Cupa României și se află pe poziția secundă în Liga Națională.

De partea cealaltă, CSA Steaua București este una dintre surprizele plăcute ale campionatului. Trupa militară a încheiat prima fază pe locul patru, cu un bilanț de șase victorii și opt înfrângeri, iar în faza secundă are un meci câștigat și unul pierdut.

Lipsită de Andrei Mandache, principalul autohton din lotul lui Cătălin Burlacu, CSA Steaua București a descoperit un jucător foarte util în Radu Vîrnă și s-a menținut în prima jumătate a clasamentului. Formația din Capitală beneficiază și de aportul a șase baschetbaliști străini, singura modificare față de prima fază fiind înlocuirea lui Ronnie Harrell Jr. cu Dusan Kutlesic.

În schimb, U-BT Cluj-Napoca are șapte jucători care nu au cetățenie română. Înainte de confruntarea cu Ironi Ness Ziona din ultima etapă a FIBA Europe Cup, echipa clujeană a ajuns la o înțelegere cu LJ Peak, sportiv venit din Italia. Acesta a jucat atât în competiția europeană, cât și în cele două jocuri din turneul final al Cupei României.

Având în vedere că regulamentul FRB permite doar șase străini pe foaia de joc, rămâne de văzut care va fi decizia staff-ului tehnic al lui U-BT. În Final Four, LJ Peak a intrat pe teren în locul lui Artis Ate, jucător ce în această pauză competițională a evoluat pentru naționala Letoniei.

Referitor la meci, va fi interesantă disputa dintre Darko Planinic și Keith Clanton, doi pivoți care au impresionat în acest sezon. Pentru alb-negri va fi foarte importantă prestația lui Donatas Tarolis, cel mai constant jucător din ultima perioadă. De partea cealaltă, elevii lui Cătălin Burlacu vor oferi o replică solidă dacă reușesc să își pună în practică jocul rapid, bazat pe contraatacuri.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București are loc sâmbătă, 29 februarie, de la ora 19:00. Încleștarea din BTarena contează pentru etapa a patra din Top 6 și nu va fi transmisă nici pe Digisport, nici pe FRBTV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Reamintim că cititorii noștri au șansa de a câștiga o vestă Baschet.ro, în cadrul unui nou concurs organizat în colaborare cu Andu Sports. Pentru a participa, este necesar să postați un comentariu la acest articol în care să vă exprimați opinia referitor la formația care va câștiga meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București.

8 comentarii la aceasta stire:
  • Dragoș F. :

    UCluj-Steaua
    Ar fi o surpriza placuta ca meciul sa fie echilibrat pana la final, dar din pacate valoarea lotului clujean, este mult peste cel al Stelei iar meciul se va termina clar in favoarea lor.

    cu 4 ani în urmă (28.02.2020) Raspunde
  • CSA Steaua București Peiu Daniel Florentin :

    LNBM
    Acest meci va fi castigat de U Cluj deoarece lotul lor este mult mai omogen si are jucatori care pot face diferenta in momente cheie din meci.

    cu 4 ani în urmă (28.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    greseala...TB
    UBT nu are sub contract 7 straini, ci chiar 8... impreuna cu Brandyn Curry

    cu 4 ani în urmă (28.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    mergem la surpriză
    Fiindcă oameni suntem și orice om ține cu cei mai slab cotați, atunci când nu joacă echipa lui evident, mergem pe pronostic surpriză adică în opinia noastră sâmbătă va câștiga Steaua! Toată simpatia noastră merge către clujeni, oricum o victorie ipotetică a Stelei n jocul de mâine nu va afecta șansele lui U la locul 2 după play-off... O situație clasică de win-win, din care antrenorul Stelei va zice la finalul sezonului 2019-2020 că le-a bătut pe locurile 1 și 2 de la finalul campionatului. Să fie toată lumea mulțumită, ce mai!?

    cu 4 ani în urmă (28.02.2020)
    • CSM CSU Oradea nailman:

      errare humanum est
      A greși e omenește și se pare că steliștii nu și-au dorit victoria suficient pentru ca să-i facă palmares antrenorului lor. Pronostic greșit, deoarece s-a bazat pe ambiția oaspeților, ambiție pe care aceștia și-au uitat-o acasă...

      cu 4 ani în urmă (03.03.2020)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    U bt
    Va castiga U, lot mai bun. La o diferenta de maxim 10 puncte.

    cu 4 ani în urmă (28.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    pronostic
    "U"BT categoric

    cu 4 ani în urmă (29.02.2020) Raspunde
  • Cosovic :

    Castiga "U"
    Pentru ca are lot mai valoros, joaca acasa si are nevoie de victorie, pentru a pastra contactul cu urmaritorii.

    cu 4 ani în urmă (29.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!