Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liga1M. Știința București câștigă fără emoții în fața echipei gazdă

Paul Olar

Paul Olar
30.05.2014

66-89
  Fișa meciului  

CSU Știința București a debutat cu dreptul la Turneul Final al Ligii I. Formația antrenată de Marian Hartman a răpus pe Universitatea Cluj-Napoca, 66-89, partida având loc vineri, la Sala Sporturilor "Horia Demian".

Gazdele încep cu Mihai Racovițan, Andrei Bercean, Nicolae Foalea, Radu Tebieș și Octavian Crainic, în timp ce bucureștenii îi trimit în teren pe Mihai Văcărescu, Iulian Corneanu, Angel Santana, Iosif Pârlog, respectiv Grigore Vasilescu.

După un minut de tatonare, prima reușită a confruntării vine de la Mihai Racovițan, care înscrie printr-o oferită din pasa lui Octavian Crainic. Replica grupării din capitală vine de la Angel Santana, 4-5. Știința are un start de meci remarcabil, iar Grigore Vasilescu transformă două libere pentru 6-13. Andrei Bercean se zbate să oprească iureșul adversarilor, însă "alb-albaștrii" încheie sfertul cu un avantaj de 14 lungimi, 14-28.

Actul secund este inaugurat de un parțial de 0-7 al oaspeților. Universitatea punctează de două ori din spatele arcului de cerc prin Andrei Bercean și Nicu Foalea, dar Știința se menține autoritar la cârma jocului. Din moment ce tabela indica un ecart de peste 20 de puncte între combatante, antrenorii și-au permis să ruleze o bună parte din lot.

Repriza a doua aduce o situație echilibrată pe parchet. Totuși, grație avantajului înregistrat, vizitatorii nu întâmpină emoții și se impun în primul joc al Turneului Final de la Cluj-Napoca. În cealaltă partidă, BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc a trecut de Rapid București cu 60-65.

Autor a 25 de puncte și 9 recuperări, Iosif Pârlog a fost cel mai bun jucător al învingătorilor. Mihai Văcărescu a contribuit cu 16 puncte, 4 assist-uri și 2 recuperări, pe când Bogdan Sandu s-a remarcat cu 13 puncte și 9 recuperări.

De partea cealaltă, Andrei Bercean a totalizat 13 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. O prestație bună a avut și Nicu Foalea,"ex-ciucanul" trecându-și în cont 12 puncte și 3 recuperări

*Foto: sportfotopress.zenfolio.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    nume antrenor
    Din articole recente si interviuri am vazut ca pe antrenorul de la Stiinta il cheama Sorin nu Marian. Parca exista cineva cu numele din articol dar la alte categorii de varsta.

    cu 9 ani în urmă (30.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!