Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lista antrenorilor titrați învinși de Mihai Silvășan în acest sezon de Basketball Champions League

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.04.2022

Lista antrenorilor titrați învinși de Mihai Silvășan în acest sezon de Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul decisiv cu Ludwigsburg în Basketball Champions League și a fost eliminată în sferturile de finală ale competiției.

Mihai Silvășan a fost eliminat de pe bancă în meciul din BTarena, în urma a două faulturi tehnice acordate pe baza reacțiilor agresive față de arbitrii.

În ciuda acestui fapt, prestația antrenorului pe banca tehnică a campioanei României în acest sezon european nu trebuie ștearsă cu buretele. Iată o listă cu antrenorii pe care Silvășan i-a învins în duelurile directe și realizările acestora:

Sotiros Manolopoulos, Peristeri BC – Activează în acest moment ca secund al naționalei Greciei și este fost antrenor secund la AEK Atena și Panathinaikos. La gruparea din urmă a avut și un interimat pe postul de principal.

Selcuk Ernak, Darrussafaka – A pregătit-o pe Dacka în stagiunea 2018-19 în Euroligă. A promovat-o pe Sakarya BB în prima divizie în Turcia. A fost secund la Banvit Bandirma.

Maurizio Buscaglia, Hapoel Holon – A fost numit antrenorul sezonului în EuroCup în 2016. El a obținut această distincție și în 2015, dar în campionatul Italiei, pe când antrena pe Aquila Trento. La acest moment, el le pregătește pe Napoli și naționala masculină a Olandei.

Francesco Vitucci, Happy Casa Brindisi – A fost numit antrenorul anului în Lega Basket Serie A în 2013, pe când o pregătea pe Pallacanestro Varese. În 2006 a câștigat Supercupa Italiei, din postura de secund al lui Treviso.

Fotis Katsikaris, Unicaja Malaga – Are un CV bogat. De-a lungul carierei, a antrenat la echipe precum Valencia, Lokomotiv Kuban, AEK Atena, Gran Canaria, Hapoel Ierusalim sau Murcia. A pregătit naționalele de masculin ale Rusiei și Greciei. A câștigat titlul de antrenorului în EuroCup în 2013.

Dario Gjergja, Filou Oostende – Este probabil cel mai decorat antrenor din această listă. A câștigat 10 titluri în Belgia, șapte cupe, patru supercupe și de trei ori distincția de antrenorul anului. Ca secund în Croația, a câștigat trei campionate alături de Cibona.

Ronen Ginzburg, Prometey – Este selecționerul Cehiei la acest moment. În mandatul său pe banca naționalei, a reușit să ajungă în sferturi atât la Campionatul European, cât și la Campionatul Mondial, dar a și calificat reprezentativa de seniori la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

John Patrick, Ludwigsburg – Americanul o pregătește de aproape 10 ani pe MHP-Riesen. În campionatul Germaniei, a fost numit de trei ori antrenorul anului. A câștigat FIBA EuroChallenge, alături de Gottingen, iar în 2018 a fost numit antrenorul sezonului în Basketball Champions League.

Această realizare este cu atât mai impresionantă dacă ne gândim la faptul că experiența lui Mihai Silvășan pe banca tehnică este mai limitată față de a omologilor săi. El a preluat banca tehnică a lui U-BT Cluj în 2016, iar de atunci a câștigat de două ori titlul, patru Cupe ale României și trei supercupe.

*foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!