Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Live Text. Patrick Richard aduce victoria lui U-BT în ultima secundă

Live Text. Patrick Richard aduce victoria lui U-BT în ultima secundă

În mai puțin de o oră, Arena Antonio Alexe va găzdui cea de-a doua confruntare stagională între CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca. Cele două rivale s-au întâlnit în finala sezonului trecut, adjudecată de elevii lui Mihai Silvășan cu scorul general de 3 la 2.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Ce s-a declarat la finalul jocului

Mark Ogden Jr., după primul derby Oradea-Cluj: Deși sunt de abia la cel de-al 2-lea meci în campionatul din România știu că s-a format o mare rivalitate între Oradea și Cluj. Mi-au spus colegii că sunt șanse să ne întâlnim în playoff. În aceste condiții, presupun că fanii nu puteau să-și dorească un meci mai bun decât acesta. U-BT a început mai bine și s-a desprins, dar în repriza a 2-a am reușit să reacționăm și să echilibrăm jocul. A fost un meci solicitant și de mare intensitate pe tot parcursul celor 40 minute.

Cristian Achim, despre finalul tensionat de meci: A fost absolut spectaculos. La fel cum a fost spectaculoasă întreaga revenire a noastră. Din păcate nu am fost atenți la ultima acțiune și am cedat recuperarea care s-a transformat în coș pentru adversar. Astfel de lucruri se întâmplă. Rămânem cu meciul bun și cu spectacolul oferit, ceea ce până la urmă este scopul sportului. Eu sper că vom continua din ce în ce mai bine.

Patrick Richard, despre ultimele două acțiuni ale jocului: A fost o lipsă de comunicare din partea noastră, în apărare. L-am lăsat pe Richard să obțină mingea și a marcat. Dar am rămas uniți și am încercat la următoarea posesie să înscriem coșul decisiv. Când l-am văzut pe Brandon aruncând, am alergat cât de repede am putut și am sărit să fac tip-in. Am ratat tot meciul, însă pot să îmi ajut echipa în multe alte moduri și acesta a fost unul din ele.

Mihai Silvășan, despre faza la care Kris Richard a înscris patru puncte: Nu trebuia să lăsăm să se întâmple acest lucru, trebuia să aibă loc un switch care să facă să nu ajungă mingea la Richard. Am greșit în acea situație, după care nu trebuia să facem fault sub nicio formă. Trebuia să-l lăsăm să arunce de trei, însă trebuie să învățăm din lucrurile acestea pentru că ne pot costa în meciuri mult mai importante, cum ar fi calificarea într-o fază superioară, o semifinală, o finală de campionat. Nu avem voie să repetăm aceste greșeli mentale.

După meci

21:10: Cei doi Richarzi din naționala României au evoluat excelent în partida din Arena Antonio Alexe. Kris a adunat 14 puncte, cinci pase decisive, patru intercepții și o recuperare, reușind coșul prin care orădenii au egalat, în timp ce Patrick, aproape de triple-double (9 puncte, 9 recuperări, 8 pase decisive) a adus victoria clujenilor.

21:05: Mark Ogden Jr., la cea mai bună prestație în echipamentul roș-albastru, a reușit 16 puncte (4/6 de două puncte, 2/2 de trei puncte), trei recuperări, o pasă decisivă și o intercepție.

21:03: Baschetbaliștii autohtoni au rămas cu cele 11 puncte pe care le aveau înscrise la pauză, în timp ce jucătorii naturalizați au marcat 27 de puncte.

21:00: Gazdele au avut aproape 50% la aruncările de trei puncte (15/31), însă au avut 40% la aruncările de două puncte (11/27). În schimb, oaspeții au stat foarte bine la aruncările din interiorul semicercului (23/31 - 74%), dar au avut 33% de la distanță (9/27).

20:58: U-BT Cluj-Napoca a avut patru jucători în double-digits: Stefan Bircevic (16 puncte), Karel Guzman (13 puncte), Elijah Stewart (12 puncte) și Brandon Brown (11 puncte). În aceeași situație s-a aflat și CSM CSU Oradea: Mark Ogden Jr. (16 puncte), Garlon Green (14 puncte), Kris Richard (14 puncte) și Stephen Holt (11 puncte).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Sfertul al patrulea

20:49: Patrick Richard înscrie coșul victoriei pe sirenă și U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă în Liga Națională: 79-81.

20:46: După repunere, Kris Richard reușește un four-point play și Oradea egalează: 79-79. Time-out pentru U-BT. Nouă secunde rămase.

20:44: Brown este faultat și nu are emoții de la linia de libere. Cristian Achim cere un timp de odihnă.

20:42: Cu 18 secunde rămase, Green înscrie două libere și scorul devine 75-77.

20:37: Deși nu a marcat până în actul decisiv, Bickauskis finalizează două pătrunderi și îi ține pe vicecampioni la o posesie de adversari.

20:31: După o triplă a lui Stewart, Holt înscrie al 14-lea coș de trei al gazdelor.

20:28: Markovic marchează un coș de trei puncte și o apropie pe Oradea la două puncte de Cluj (65-67). Mihai Silvășan solicită time-out.

20:25: Cele două galerii rivale încep să își susțin favoriții din ce în ce mai tare.

Sfertul al treilea

20:21: În ultimul minut al penultimului act, Richard și Ogden au înscris cinci puncte, iar CSM Oradea s-a apropiat la trei posesii de adversari: 58-65.

20:11: Green și Ogden încântă publicul bihorean cu două dunk-uri venite după niște faze foarte spectaculoase.

20:10: Stipanovic este sancționat cu greșeală tehnică, după mai multe proteste adresate arbitrilor.

20:02: Guzman reușește două slam-dunk-uri consecutive și apoi îi provoacă pe orădeni, stârnind reacții din partea lui Bobe Nicolescu și Rade Markovic.

Pauză

19:55: Începând cu sezonul 2016-2017, au avut loc 42 de confruntări între Cristian Achim și Mihai Silvășan. Antrenorul Clujului conduce la capitolul întâlnirilor directe cu 27 la 15.

19:52: Baschetbaliștii autohtoni au 11 puncte până în acest moment: Ștefan Grasu (6 puncte) și Tudor Fometescu (5 puncte).

19:49: CSM Oradea are patru coșuri de două puncte și opt coșuri de trei puncte. De partea cealaltă, U-Banca Transilvania are 15 coșuri de două puncte și șase coșuri de ttrei puncte.

19:47: Cei mai buni marcatori ai primelor 20 de minute sunt Stefan Bircevic și Brandon Brown, ambii cu câte 9 puncte. Liderul gazdelor e Alex Gavrilovic, cu 8 puncte.

Sfertul al doilea

19:44: Campionii României s-au apărat mult mai bine pe finalul primei reprize și intră la vestiare cu scorul de 50 la 37.

19:40: Baschetbaliștii celor două formații nu au mai arătat aceeași precizie de la mare distanță, însă Brown o duce pe U-BT la o diferență de șapte puncte, 44-37, iar Achim cere întreruperea jocului.

19:30: Kris Richard marchează a opta triplă a bihorenilor și CSM Oradea trece la conducere: 35-32.

19:25: Grasu și Guzman încep în forță actul secund, iar Cristian Achim solicită un timp de odihnă.

Sfertul întâi

19:22: După un slam-dunk al lui Ștefan Grasu, U-BT a încheiat primul sfert în avantaj: 26-24.

19:19: Fanii alb-negrilor au trecut peste o sperietură, provocată de o căzătură a lui Elijah Stewart, după o pătrundere finalizată cu coș. Un nou moment tensionat, provocat de Karel Guzman.

19:16: Giordan Watson a intrat pe teren, în postura de adversar al roș-albaștrilor, după trei sezoane petrecute la Oradea.

19:15: La fel ca în alte confruntări între bihoreni și clujeni, spiritele s-au încins rapid, iar oaspeții au fost sancționați cu o greșeală tehnică.

19:11: CSM CSU Oradea are cinci coșuri de trei puncte din șase aruncări, iar Mihai Silvășan cere primul time-out al confruntării.

19:08: U-BT Cluj-Napoca a început partida cu șapte coșuri din tot atâtea aruncări, însă situația este echilibrată la jumătatea actului inaugural: 16-16.

Înainte de meci

18:59: Avem formațiile de start ale celor două echipe:

CSM OradeaStephen Holt, Dovis Bickauskis, Tudor Fometescu, Garlon Green, Alex Gavrilovic

U-BT Cluj-Napoca: Luca Colceag, Patrick Richard, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic, Brandon Brown

18:57: La fel ca în precedentele două partide ale Leilor-Roșii, Mark Ogden Jr. a fost preferat de Cristian Achim în locul lui Martynas Paliukenas.

18:40: Jucătorii celor două echipe au ieșit la încălzire. Înainte de a intra pe teren, Patrick Richard, căpitanul lui U-BT, i-a avertizat pe coechipierii săi că vor juca într-un loc dificil, că trebuie să fie concentrați pe întreaga durată a partidei și că e nevoie să fie atenți în apărare.

Cu ocazia derby-ului etapei a 18-a, am pregătit acest articol de tip live text, pe care îl vom updata în timp real cu diverse informații și statistici. Vă invităm și pe voi, cititorii noștri, să comentați și să vă expuneți părerea cu privire la duelul dintre bihoreni și clujeni.

Pentru a vă „dezgheța” am pregătit trei întrebări de început:

  1. Cine va câștiga meciul din această seară?
  2. Care va fi principalul marcator al partidei?
  3. Câte puncte vor înscrie jucătorii autohtoni (fără a-i lua în calcul pe naturalizați)?

Unde se poate vedea disputa dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca?

Jocul începe la ora 19:00 și este transmis, în direct, pe Digisport, Look Sport și FRB TV.

Ce au spus cei doi antrenori?

Cristian Achim, la sosirea din Portugalia, le-a transmis un mesaj suporterilor orădeni, pe care i-a îndemnat la înțelegere și răbdare:

Nu există vreun model prin care o altă echipă să fi ieșit mai bine ori mai repede dintr-o astfel de situație pentru că astfel de cazuri nu există ori sunt foarte rare. Știm echipe care au avut 3 jucători in izolare în același timp pentru 14 zile, 4 jucători timp de 7 zile ori 5 jucători timp de 5 zile din aceleași motive, dar nu avem cunoștință de 11 jucători simultan stând izolați cu simptome timp de 14 zile în apartamente în mijlocul sezonului. Este frustrant, dar trebuie să privim înainte. Pot să vă asigur că echipa muncește foarte mult la antrenamente pentru recăpătarea formei sportive chiar dacă acest proces nu se poate realiza de pe o zi pe alta.

De partea cealaltă, în ciuda faptului că elevii săi sunt favoriți, Mihai Silvășan a îndemnat la prudență:

Nu trebuie să ne lăsăm înșelați de evoluția lor mai proastă din ultimul meci. Oradea este o echipă periculoasă. Jucăm într-o sală unde se câștigă greu. În ultimii doi ani nu am câștigat acolo. Sunt convins că vor să facă uitată evoluția din Portugalia. Nu trebuie să ne relaxăm, mai ales după Victoria de la Malaga. Trebuie să jucăm un baschet de calitate și să facem în așa fel încât să obținem victoria la final.

Au trecut trei ani de la ultima victorie a clujenilor în Arena Antonio Alexe

Antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca a scos la iveală un detaliu interesant: alb-negrii nu au mai câștigat în sala din Oradea de mai bine de trei ani. Ultima victorie a „studenților” pe terenul adversarilor a avut loc în 11 noiembrie 2018, când s-au impus cu scorul de 72 la 69.

Cei mai buni jucători ai oaspeților în acel meci au fost Kyndall Dykes (19 puncte), Jason Washburn (16 puncte) și Nandor Kuti (12 puncte). În replică, liderii gazdelor au fost Giordan Watson (17 puncte), Kris Richard (16 puncte) și Muhammed Pasalic (16 puncte).

La general, U-BT Cluj-Napoca conduce cu 51 la 27.

Care sunt liderii celor două tabere?

CSM Oradea

Puncte: Garlon Green – 13.5

Recuperări: Nikola Markovic – 4.8

Pase decisive: Kris Richard – 3.6

Intercepții: Martynas Paliukenas – 1.6

Capace: Alexandre Gavrilovic – 0.4

U-BT Cluj-Napoca

Puncte: Elijah Stewart – 16.6

Recuperări: Dustin Hogue – 5.6

Pase decisive: Patrick Richard – 5.2

Intercepții: Brandon Brown – 1.8

Capace: Luca Colceag – 0.9

*foto: Răvan Păsărică/Sport Pictures

36 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    1-2-3
    1. In mod normal, U
    2. Stipe si Pat au niste polite de platit de la ultimul meci, la care s-au prezentat cam subtire. Poate stralucesc azi :)
    3. <25 din ambele echipe? :) Sau, depinde de evolutia jocului si de cat de devreme vor fi lasati pe parchet chiar sa joace.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Pronostic
    1)- 85% ar cîștiga U.
    2)- la U ar trebui să se afirme Bircevic, iar la Oradea merg pe Odgen.
    3)- in total 20-30 puncte. Baciu, Kuti, Colceag ar fi favoriții mei

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    123
    1 U-BT
    2 Brandon Brown
    3 18p

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mamaaaa
    ce baga oradea. suntem putin depasiti de ritmul jocului. vedem cat ii tine gazul pe ei...

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      1-2-3
      1. U
      2. Stew
      3. < 20

      Cu Hogue, Stew, Guzman sii Watson pe banca U pare sa aiba foarte multe posibiliitati...

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Intrebari
    1. U Bt. Dar va fi strans
    2. Stewart - 18(mi se pare foarte motivat)
    3. Colceag 7, Grasu 6, Lapuste 3

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    spectaculos primul sfert
    multe puncte, multi nervi, bine ca suntem in fata.
    Panourile alea publicitare oare cat sunt de conforme???

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Acum și tu
      Auzi, conforme..
      Panourile par ok, cărucioarele pe care stau par a fi problematice...
      Dar dacă Micinic le-a repus pe poziție, înseamă că sunt ok :)))

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      zici tu?
      ca daca le-a pus la loc sunt conforme? :))
      in polivalenta si cand erau si in sala sporturilor, panourile astea erau pana jos la parchet. N-aveau roti. Eu cred ca nu-s ok. In locul managentului U-BT as face o adresa la FRB in acest sens. Macar vezi ce raspund.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Wow
    Excelent sfertul 1...
    Să vedem cât pot ține cele 2 echipe ritmul ăsta...

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Oradea
    Oradea joaca foarte bine in primul sfert - dar va trebui sa joace cel putin asa inca 3.
    Oricum, echipele par in joc. Haide U

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • LauAdrian :

    Tensiune
    Era clar ca o sa fie un meci tensionat, poate mai tensionat decat meciul 5 din finala... si aparent domnii arbitrii au grija sa fie si mai tensionat decat e necesar.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Început
    Frumos , să sperăm că vedem și mai mult spectacol

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    s-au mai asezat
    si jocul si scorul.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Da
      13 puncte la pauza. Ar fi fain sa ramana asa dar totusi cred ca va fi strans.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Primul sfert a fost o joacă..
    Când a apăsat Clujul puțin pe pedala apărării s-a făcut deranj mare...

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      nu doar
      Si in primul sfert ne-am aparat. Doar ca Oradea a stat in aruncarile de 3. Joc dominat in caciula - Oradea 4 reusite (30%), U 15 (cu 83%!!)

      In plus nici fizic nu-i vad sa reziste, dar macar acum pot da vina pe covid ...

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    pronostic -
    1. U
    2. Stipanovic
    3. 12-15 pct U, 8-10 Oradea

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    U bagata in meci
    Pare ca Oradea a bagat Clujul in meci in sfertul 1, dar apoi nu mai sustine jocul. Daca nu castiga Oradea sfertul 3 o sa le fie foarte greu pe final. Oricum, nu s-au facut de ras. Inca.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Galeria
    Ce fain arata galeria noastra. S-a mobilizat lumea. Cred ca toate cele 30 de bilete s-au vandut. Sau cate au fost alocate.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Taxi driver
    Cei doi clujeni de la banner-ul cu "Numai U" par decisi sa castige ceva azi. Macar o cursa fara aparatul de taxat Felix-Floresti, cu taxiul pe care-l conduc.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    la pauza
    Momentan:

    1. U (conduce)
    2. Bircevic/Brown (9p)
    3. 11 puncte - Oradea 5p; Cluj 6

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    la pauza
    Momentan:

    1. U (conduce)
    2. Bircevic/Brown (9p)
    3. 11 puncte - Oradea 5p; Cluj 6

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    Antrenor secund
    Baiatul ala ce e antrenor secund la Oradea, e cofetar-patiser intre antrenamente?

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • WIzzu :

    Subiectiv
    desigur, fiind U-ist, dar mi se pare ca Oradea e lipsita total de idei/scheme/solutii, drept urmare arunca de 3 oarecum in disperare, ce-o fi o fi. doar ca pare greu de crezut ca vor putea atinge procentajul din debutul meciului si sferturile 3 si 4. dupa 5/6, a urmat o serie de 3/12, de la reluare au 3/4. de urmarit!

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Call me, I'm hot like a chilli
    Lolek si Bolek de la banner-ul numai U, au vrut sa comande o pizza de la roomservice si au venit jandarmii sa le goleasca frigiderul ca il umpleau cu carne.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    numai mie
    mi se pare ca jucam dezinteresat sfertul asta 4? Oradea nu arata o forma buna si noi ne complacem in jocul asta. Stipe, Brown si Bricevic pe banca. De ce? Incepem deja sa odihnim jucatori? In meci Oradea?

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cu Oradea
      in meci cu Oradea?

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      vad ca
      au intrat Bircevic, Brown si Petrica. Se pare ca Stipe a calcat pe bec si va sta pe banca tot meciul. La tehnicul ala pe care si l-a luat pt proteste.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Stipe și Guzman
    sunt pedepsiți pentru sfertul 4 ?

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    slab de tot
    bikcauskis 4 puncte 5 greseli

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Petrică, Petrică
    O atingere și e gata meciul. Nu mă așteptam să avem parte de un meci atât de greu. Felicitări și haide U-BT.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    pfuuuu
    ce final! ambii richard magistrali

    Meci curajos al Oradiei pt momentul in care se afla echipa lor. Meci slab pt noi, victorie norocoasa. Mergem mai departe, avem multe meciuri grele in continuare. Haide U!!!

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Uf
    Mai greu decît speram. Oricum felicitări și multă baftă pentru marți.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Foarte fain
    U castiga meciul, Oradea castiga un jucator, spectatorii - un derby adevarat. Felicitari Oradea, haide U.
    PS: Nu cred ca era mare suparare daca pierdeam azi...

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    felicitari U
    un rezultat si mai ales un joc cu mult peste ce m-am asteptat. se pare ca suntem pe calea cea buna. preferam jocul asta in meciul cu voluntari
    succes ambelor echipe mai departe

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!