Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Live Text. Oradea câștigă duelul din deplasare, pe terenul lui Trefl Sopot

Live Text. Oradea câștigă duelul din deplasare, pe terenul lui Trefl Sopot

CSM CSU Oradea va juca astăzi, de la ora 19:00, în al patrulea duel în grupele principale din FIBA Europe Cup, pe terenul polonezilor de la Trefl Sopot.

Scor final 73-83 și CSM CSU Oradea obține victoria cu numărul 3 în faza grupelor principale din FIBA Europe Cup. Detalii în cronica partidei

02:42 min. rămase de jucat: Markovic risipește emoțiile cu o aruncare de la 3 puncte, din pasa lui Richard.

03:17 min. rămase de jucat: Gavrilovic comite a patra greșeală personală, pe o pătrundere a lui Brandon Young. Americanul înscrie un and-one și polonezii revin în joc, scor 70-78

05:25 min. rămase de jucat: Markovic marchează o nouă triplă. Bobe Nicolescu reușește o secvență defensivă foarte bună și Kris transformă încă o aruncare din spatele semicercului. Scor 65-76 pentru Oradea și tehnicianul gazdelor, Marcin Stefanski, cere time-out.

06:49 min. rămase de jucat: Mark Ogden scoate o greșeală tehnică, după un fault dur încasat sub panoul polonezilor. Pivotul american transformă ambele libere, scor 70-63 pentru Oradea.

08:55 min. rămase de jucat: Sharma deschide sfertul decisiv cu un alley oop spectaculos. Apoi urmează un festival de lunetiști, cu Markovic, Franke și apoi Holt în prim-plan. Oradea conduce, scor 66-63.

Finalul sfertului 3. Mark Ogden închide sfertul cu un dunk „emphatic”, cum spun omologii noștri americani. Spre disperarea antrenorului lui Trefl, vizibil deranjat de scăparea elevilor săi. Scorul este 60-58 pentru Oradea, care pare într-o poziție bună să obțină o nouă victorie în deplasare. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

02:40 min. rămase din sfertul 3. Bickauskis mai catapultează o triplă de la mare distanță. 52-54 pentru Oradea.

03:40 min. rămase din sfertul 3. Yannick Franke aduce Trefl înapoi în meci, mai întâi cu triplă și apoi cu pasa decisivă pentru Gruszecki. Scor 50-49.

05:10 min. rămase din sfertul 3 „Bună dimineața, soare!” Alex Gavrilovic a revenit de la cabine hotărât să șteargă memoria unei prime reprize slabe. And-one și apoi un coș de sub panou, pe recuperare ofensivă, cu care duce Oradea la 47-42. Al doilea coș a venit după o secvență excelentă în defensivă a orădenilor, care „s-a soldat” cu un turnover și o intercepție a lui Garlon Green.

06:57 min. rămase de jucat din sfertul 3 Alex Gavrilovic sparge și el gheața și înscrie primele sale puncte, printr-un coș de la mare distanță. Oradea preia iar conducerea, 40-42.

A început repriza secundă. Cristian Achim l-a preferat pe Nikola Markovic în locul lui Stephen Holt.

Fun facts după prima repriză: 9-3 este raportul punctelor înscrise de jucătorii autohtoni. Cu toate acestea, la Trefl au jucat patru sportivi autohtoni (Kolenda, Gruszecki, Ziolkowski, Klawa). La Oradea doar Bobe Nicolescu. Căpitanul naționalei României are 9 minute jucate, cu 1/1 din acțiune, o recuperare și o intercepție, pentru +5 la eficiență.

Oradea a început cu 1/5 de la 3 puncte și a terminat cu 5/10, pentru un 40% încurajator din spatele semicercului (6/15). Trefl Sopot are 3/10 (30%).

Polonezii au de două ori mai multe puncte din căciulă decât bihorenii, 20-10

Sfârșitul primei reprize Kris Richard ratează pe sirenă și scorul la pauză este egal, 35-35. Brandon Young are 13 puncte, în timp ce Kris Richard și Nikola Markovic au fiecare câte 9 puncte.

00:45 min rămase de jucat din sfertul 2 Brandon Young a marcat două coșuri consecutive, dar Bickauskis a înscris de la mare distanță și a egalat la 35. 

03:12 min. rămase din sfertul 2 Bickauskis îi oferă de această dată o pasă decisivă lui Markovic, care găsește ținta de la 3 puncte. 29-31 pentru Oradea și gazdele cer din nou timp de odihnă.

04:40 min. rămase din sfertul 2 Trefl trece din nou în zonă, Markovic intră din nou pe parchet și oferă o pasă decisivă lui Dovis Bickauskis, care sparge gheața de la 3 puncte. Oradea preia din nou conducerea, scor 27-28.

05:47 min. rămase din sfertul 2 Garlon Green restabilește egalitatea după o pătrundere spectaculoasă. Ce nu primesc de la 3 puncte, orădenii găsesc de lângă inel. Au 10 puncte din căciulă. 

06:11 min. rămase din sfertul 2 Oradea nu găsește ținta de la distanță în sfertul secund. Gazdele conduc cu 25-21, dar tot antrenorul lui Trefl a fost cel care a cerut time-out.

08:47 min. rămase din sfertul 2 Yannick Franke reușește egalarea, grație unui and-one spectaculos. Se pare că Trefl Sopot a trecut în apărare om la om.

Finalul primului sfert. În ciuda unui început de meci dominat de ratările de la 3 puncte, CSM CSU Oradea pare să fi dejucat așezarea defensivă a gazdelor și intră în avantaj după 10 minute, 16-17. Venit de pe bancă, Nikola Markovic are 6 puncte și 2 pase decisive, pentru +7 la „+/-”.

00:43 min. rămase din sfertul 1 Bobe Nicolescu pune pe tabelă primele puncte semnate de un jucător român. Imediat după Nikola Markovic își păcălește adversarul cu un „up and under” și Oradea preia pentru prima oară conducerea, scor 16-17.

02:44 min. rămase din sfertul 1 Timpul de odihnă a avut un efect bun pentru orădeni, care au început să dejoace apărarea în zonă a polonezilor. Markovic a semnat un coș norocos cu panoul, Trefl a comis un turnover iar Mark Ogden a înscris din pasa decisivă a aceluiași Markovic. 14-12

03:27 min. rămase din sfertul 1 Oradea are un singur coș din căciulă și două coșuri de 3 puncte. Norocul bihorenilor e că nici gazdele nu sunt mult mai precise. Cu toate acestea, după o triță a lui Michal Kolenda, Cristi Achim a cerut time-out. La scorul de 14-8. Asta după ce vicecampioana României reintrase în joc, revenind la un singur punct (9-8). 

07:34 min. rămase din sfertul 1 Primele trei aruncări ale Oradiei au venit de pe semicerc, toate ratate. Trefl a intrat mai mult în căciulă, a fost mai agresivă în spațiul de 3 secunde, unde au marcat 7 puncte. După prima ratare și din căciulă, au venit primele puncte pentru bihoreni. Cum altfel decât de la 3. Coș semnat de Kris Richard.  

Update, ora 18:30 Trefl Sopot nu se va putea baza la acest meci pe cel puțin doi sportivi. E vorba de Paweł Leończyk și Darious Moten. Asta în timp ce DeAndre Davis și Darrin Dorsey au suferit și ei accidentări și sunt incerți pentru meciul cu Oradea, a anunțat site-ul oficial al clubului polonez.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea nu are indisponibili. În schimb, din cauza regulamentului specific FIBA, care prevede ca pe lista de joc să existe cel puțin cinci jucători „crescuți” în țara din care vine clubul și pentru că Kris Richard figurează ca stranier în competițiile internaționale, Oradea va trebui să renunțe la unul dintre jucătorii care nu sunt originari din România. La ultimele partide Cristian Achim nu a apelat la serviciile lui Martynas Paliukenas.

Fun Fact: Dacă cel care va sta pe tușă va fi Bickauskis, atunci toți stranierii orădenilor vor fi jucători cu experiențe în liga poloneză.

Știre inițială

Bihorenii au un meci mai puțin disputat din cauza problemelor de covid și au un palmares de 2-1, în timp ce Trefl își joacă ultima carte pentru a spera la calificarea în fazele superioare, având un palmares de 1-3.

Polonia a reprezentat o adevărată pepinieră pentru Oradea. Nu mai puțin de șase jucători din lotul vicecampioanei României au evoluat în prima ligă poloneză.

De partea cealaltă, cel mai cunoscut nume din lotul polonezilor pentru publicul din România este cel al lui Darrin Dorsey, fost jucător în sezonul 2018/2019 la U-BT Cluj-Napoca.

Partida va fi transmisă pe canalul de youtube al FIBA și va fi comentată în format live text  pe site-ul nostru. Așadar, așteptăm observațiile și comentariile fanilor baschetului românesc.  

*foto: fiba.com

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    10 min
    Frozen ice hot, cum a cerut și Profesorul Achim înainte de meci!

    cu 2 ani în urmă (06.02.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Klar Melone :

    20 de minute de tzurca
    Pana si drumul pana acolo a fost mai greu de batut decat polonezii acestia. De fapt singurul lucru mai greu de batut sunt niste oua pentru omleta. Dar macar stim super tactica de meci a genialului suplinitor Achim de la bucatarie: You ol !! Ai miin eeeevribadi !!! You buf za ouaz !!! Takes aut ior furculitzas end bit bit biiiit !!!

    cu 2 ani în urmă (06.02.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Klar Melone :

    Ce a fost prima oara, oul sau achimul?
    Sunt sperante! Sunt sperante sa reusim sa mai batem si altceva decat propriile oua! Foarte bine. Sa vedem ce facem cand dam de unele care sunt totusi un pic mai lasate.

    cu 2 ani în urmă (06.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!