Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liviu Puicu: "Cel mai important jucător este echipa"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.12.2011

Vineri seară, în deschiderea etapei cu numărul 14, CSM Bucureşti a izbutit surpriza etapei învingând pe CSU Sibiu chiar la ea acasă, scor 100-72. Deşi porneau din postura de out-sideri, elevii lui Hristu Şapera au făcut un joc foarte bun, jucând în echipă, iar astfel s-au impus în faţa unei echipe ce a învins în urmă cu două etape pe CSU Ploieşti.

La finalul confruntării Total Baschet a stat de vorbă cu managerul bucureştenilor care ne-a declarat că nu s-a aşteptat să învingă în aşa manieră vineri seara. De asemenea Liviu Puicu a felicitat întreaga echipă, inclusiv pe antrenorul Hristu Sapera care îşi "consolidează poziţia de antrenor principal de la meci la meci". Oficialul bucureştean a vorbit atât despre următorul meci cu CSU Ploieşti cât şi despre schimbările din pauza competiţională.

V-aţi aşteptat să câştigaţi la 28 de puncte în Sala Transilvania ? 

Nu ne-am aşteptat să câştigăm în halul acesta, dar băieţii joacă de la meci la meci mai bine şi s-au motivat împotriva unei echipe bune. Şi o victorie la un punct era de ajuns pentru că victoria contează. Oricum băieţii au jucat exemplar. Cel mai important jucător este echipa.

Ce a făcut diferenţa ? 

Ne-am propus să jucăm tactic în faţa unei echipe în care mingea este foarte importantă pentru fiecare jucător de la sibiu. Nu ne-am grăbit, am făcut şi greşeli însă nu poţi să termini un meci perfect. Diferenţa a făcut-o jucătorii experimentaţi, Căruţaşu, Fometescu, care îţi dau un model şi te obligă să fii disciplinat în joc. Felicit şi antrenorul nostru, un tehnician tânăr şi ambiţios care îşi consolidează poziţia de antrenor principal de la meci la meci.

Urmează meciul cu Ploieşti, echipă care are doi jucători suspendaţi ... 

Deocamdată suspendarea jucătorilor nu este validată. Aşteptăm luni şedinţa comisiei pentru această treabă. Eu nu îmi doresc ca să nu joace jucătorii suspendaţi pentru ca să putem câştiga ci să câştigăm indiferent de cine joacă. Putem învinge Asesoftul, o echipă foarte bună care îşi doreşte şi ea să obţină victoria, însă avem toate şansele să ne impunem. Nu avem nicio înfrângere pe teren propriu şi jucăm acasă în ultima etapă.

S-a schimbat obiectivul datorită rezultatelor bune ? 

Obiectivul nostru este să jucăm un baschet frumos, aşa cum am spus şi la începutul sezonului. Sunt foarte fericit că am jucat un baschet frumos, un baschet de sistem, de calitate în care s-a evidenţiat fiecare pe postul lui. Asta este cel mai important lucru, dacă reuşit să duce la bun sfârşit acest aspect putem face multe în campionat.

Câte schimbări va opera CSM Bucureşti în pauza competiţională ? 

Încercăm să facem o singură schimbare. De obicei la o echipă bună nu se fac schimbări. Asta este tot ce îşi propune CSM-ul. Nu vreau să vă spun pe ce poziţie pentru că mai este o etapă şi nu vreau să pun presiune pe jucători.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!