Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liviu Puicu: "Dacă se ţinea la baschetul românesc nu avea loc protocolul dintre Steaua şi CSM"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
14.08.2013

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

În această vară cea mai interesantă modificare din Liga Naţională de Baschet masculin nu a fost realizată de către CSU Ploieşti sau BC Mureş Târgu Mureş, finalistele din ediţia precedentă a LNBM, ci de nou promovata Steaua Bucureşti care a izbutit să parafeze un contract de colaborare cu Clubul Sportiv Municipal Bucureşti. Chiar dacă fuziunea nu a fost oficializată la FRB, este cât se poate de clar faptul că noul club se va numi Steaua CSM EximBank, iar Clubul Sportiv Municipal Bucureşti va renunţa la locul din prima ligă.

Total Baschet a luat legătura cu fostul manager al CSM-ului, acesta vorbind despre proiectul Stelei cât şi despre motivul pentru care a renunţat la funcţia ocupată la CSM.

În momentul de faţă nu mai sunt în măsură să vă acord informaţii legate de Steaua sau de CSM Bucureşti deoarece eu am plecat de acolo, cu acordul părţilor, acum trei săptămâni. Ce se vede clar şi poate vedea oricine, e faptul că atât CSM cât şi Steaua sunt momentan în LNBM. Este oarecum o afirmaţie forţată deoarece hotărârea Consiliului General a trecut, iar protocolul dintre Steaua şi CSM urmează să se semneze. Eu nu cunosc motivele pentru care nici până în ziua de azi nu s-a semnat protocolul, mai multe aspecte pe această temă poate să vă spună doar Stănescu, căci el se ocupă zilnic de această treabă. Singura chestie care bineînţeles că deranjează, pe mine foarte tare, dar nu numai pe mine, este faptul că deşi nu eram foarte multe echipe în prima ligă din Bucureşti, din două echipe ... defapt dintr-o echipă care a obţinut performanţe în ultimii doi ani, în sensul de a intra în playoff, s-a făcut o singură echipă care a trecut sub numele Stelei. Dacă ne uităm după transferurile realizate de Steaua ori la eventualele transferuri, la nivel de surse sau zvonuri, se pare că o parte importantă din jucătorii care au fost la CSM au semnat sau urmează să semneze cu Steaua. Aici vorbesc de încercările disperate de a-l lua pe Şanta, jucător care a fost adus de mine la CSM, de Bosnjak, de Gallimore, alt jucător pe care eu l-am adus în România, de Urucatu, de Boian, de mai mulţi dintre jucătorii care au fost pe la noi. Aceste aspecte spun multe. 

Dacă eu aş fi făcut azi echipa îmi rezerv dreptul de a fi avut alte preferinţe din punct de vedere al selecţiei. Probabil că atunci când ai mai mulţi bani gândeşti ca unul care a avut mai puţini sau ceva de genul acesta. Pentru mine este oricum neclar motivul pentru care nu s-a oficializat până acum colaborarea dintre cele două echipe, deşi este exclusă o eventuală răzgândire, este foarte târziu când vine vorba de reunirea lotului, de obiligaţiile finaciare care trebuie plătite către jucători, dar eu sunt trecut prin a nu plăti jucătorii la timp la CSM şi probabil că este un aspect pe care îl va prelua şi Steaua. Cu banii pe masă toată lumea poate să conducă şi să fie totul frumos, când nu ai bani atunci intervine problema.

Întrebat de ce a renunţat la CSM, Puicu susţine că promisiunile noului director, Constantin Căliman, nu au fost respectate.

Eu am avut o discuţie cu domnul Constantin Căliman care m-a asigurat că dacă se va realiza protocolul cu Steaua, noi (nr. CSM) voi fi cei care vom conduce colaborarea, noi vom rămâne cu locul în prima ligă deoarece noi vom veni cu cei mai mulţi bani. I-am spus că dacă se va semna altfel contractul, adică noi să renunţăm la locul din ligă, căci era vorba de o muncă de şase ani, iar conducerea să fie a Stelei, eu nu mai îmi vedeam rostul la CSM şi voi pleca. El mi-a promis că nu se va întâmpla treaba asta, în final lucrurile s-au produs exact cum le-am anticipat, asta nu înseamnă că nu felicit oportunitatea de a realiza acest protocol, deşi nu ştiu cui face bine deoarece ne uităm acum în campionat şi din 16 echipe avem 13-14.

Oportunitatea celor de la Steaua mi se pare bună doar pentru ei, atât. Dacă vorbim de baschetul românesc acesta avea nevoie de mai multe echipe în prima ligă respectiv în Bucureşti. În contextul în care s-au investit o gramadă de bani la CSM, în ultimii şase ani, să se renunţe atât de uşor la acest proiect în favoarea doar a Stelei, nu vreau să comentez. Cei care sunt în măsură să conducă această nouă structură, Steaua-CSM, bineînţeles că vor răspunde de rezultate, de ce şi-au creat în spate ca strategie şi ca pregătire. Rezultatele CSM-ului rămân clar realizate de CSM cu mine la conducere. Că au fost bune, că au fost rele, lumea trebuie să ştie că au fost, de multe ori, realizate cu întârzieri salariale de peste 100 de zile, cu sacrificii financiare făcute de mine, cu bani aduşi de acasă. Să vedem cine poate să facă treaba asta, poate tot un fanatic ca mine care iubeşte baschetul. Eu am făcut-o pentru baschetul românesc deşi eram la CSM. Dacă toată lumea o făcea pentru baschetul românesc nu avea loc acest protocol între Steaua şi CSM, două cluburi de LNBM, două echipe de Bucureşti. Dacă Steaua primeşte o sumă aşa de importantă de la EximBank nu ştiu de ce ar mai fi avut nevoie de banii primăriei capitalei. Probabil că la un moment dat cineva se va trezi din acest drum pe care eu nu-l văd ca fiind unul bun pentru baschet şi probabil că CSM o va lua din nou de la capăt, din Liga I, însă asta înseamnă să uiţi de şase ani de investiţii ceea ce e trist.

Referitor la eventuala revenire a echipei Dinamo în prima ligă, fostul oficial al CSM este de părere că bucureştenii ar putea evolua, sezonul următor, în prima ligă.

Nu ştiu nimic despre Dinamo. Eu ştiu de acea Dinamo care câştiga titlul de campioană a României, acum nu mai ştiu nimic. Dacă vor să construiască ceva trebuie să aibă un proiect şi bani. S-ar putea să vină pe ultima sută de metrii şi să spună că vor în LNBM, rămâne de văzut. 

După plecarea de la CSM, Puicu anunţă că se va ocupa de un alt proiect împreună cu clubul BC Slam.

Eu acum sunt implicat într-un alt proiect care nu are nicio legătură cu CSM. Este vorba de un proiect la categoria U18 făcut la BC Slam. În spatele meu este o firmă foarte mare care investeşte foarte mult în vârsta U18, proiect care l-am preluat imediat ce am renunţat la CSM. Este vorba de un proiect pe care voiam să-l fac încă de pe vremea când eram la CSM, dar atunci nu am putut deoarece eram prea ancorat în proiectul respectiv.

În momentul de faţă suntem în discuţii cu mai mulţi copii din ţară şi din Bucureşti şi sper să pornim aşa cum trebuie, cu antrenamente zilnice plus două trei antrenamente de individualizare dimineaţa, adică un număr de 6-7 antrenamente pe săptămână. Avem şi un antrenor sârb, Zeljko Bucacic care vine la echipă începând cu 7 septembrie. Ne vom înscrie la categoriile U18 şi U20, iar o mare parte dintre jucători vor fi transferaţi la Colegiul Naţional Spiru Haret, un liceu cu tradiţie în baschet, unde vor face orele de sport sub forma de indivdualizare, cu acelaşi antrenor, iar antrenamentele de seară vor avea loc la Arena de Baschet.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!