Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liviu Puicu: "Dorim să ne depăşim performanţele de anul trecut"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.08.2012

Foto: Biro Zoltan

Sezonul 2011-2012 s-a dovedit a fi cel mai bun, din scurta istorie, pentru CS Municipal Bucureşti. Gruparea antrenată de Hristu Şapera a fost foarte aproape de a produce surpriza în primul tur al playoff-ului, când a cedat cu scorul general de 2-3 în faţa viitorilor vicecampioni, BC Timişoara. Pentru stagiunea următoare conducerea clubului bucureştean şi-a mărit bugetul şi îşi propune să depăşească performanţa recent atinsă. În acest sens CSM s-a întărit cu trei jucători străini: Damjan Kandic, Aaron Pogue şi Steve Sir.

Într-o declaraţie acordată site-ului nostru, Liviu Puicu a vorbit despre lot, obiective respectiv cupele europene.

Sunteţi mulţumit de actualul lot pe care îl aveţi la dispoziţie ?

Mulţumirea va veni cu rezultatele. După experienţa pe care am dobândit-o de-alungul timpului pot spune că la început toţi vor să demonstreze că investiţiile făcute de club sunt cele mai bune, dar ulterior ne dăm seama că mai comitem şi greşeli. Acum e ca la oricare început de an. Toţi jucătorii vor să se evidenţieze, toţi trag la antrenament. Pentru mine edificatore nu sunt nici meciurile amicale pentru că sunt doar meciuri amicale.

Obiectivul pentru anul trecut a fost să jucaţi un baschet frumos. Ce v-aţi propus în următoarea stagiune ?

Să jucăm un baschet şi mai frumos (râde). Într-adevăr obiectivul nostru în sezonul trecut a fost, în primul rând, să le oferim bucureştenilor un baschet frumos, iar acum dorim să ne depăşim performanţele de anul trecut. Anul trecut mai multe echipe au subapreciat echipa CSM-ului, poate şi acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ajuns acolo unde am ajuns. Cu siguranţă anul acesta nu se va mai întâmpla la fel şi va fi un an mai greu din punctul acesta de vedere, dar noi am făcut investiţii mai mari decât anul trecut şi sperăm să ne comportăm pe măsura aşteptărilor şi a inviestiţiilor făcute.

La început aţi dorit să evoluaţi în BIBL. Ce v-a determinat să nu o mai faceţi ?

BIBL a fost o discuţie la începutul presezonului după care am abandonat ideea din motive de neîncredere, dar şi deoarece am considerat că pentru a evolua într-o cupă europeană trebuie să ai faţă de acea cupă europeană, iar participarea trebuie să fie întărită şi de siguranţa unor rezultate. Nu are rost să participi doar să participi. Pe de altă parte investiţiile pe care se fac într-o echipă trebuie să se observe mai ales în campionatul naţional. Noi, anul trecut, am făcut o performanţă bunicică: cea mai bună performanţă de când e clubul în Divizia A şi noi considerăm că trebuie intărită această performanţă, chiar să o depăşim, pentru a putea avea rezultate din ce în ce mai bune.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!