Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liviu Puicu: "Vermeşan a inventat un post unic în organigrama baschetului românesc, acela de bocitoare"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
14.04.2012


Foto: Zoltan Biro

În urmea declaraţiilor făcute de către Adrian Vermeşan, referitoare la Bogdan Popescu, Liviu Puicu i-a răspuns oficialului băneţăean într-o declaraţie acordată site-ului nostru. Puicu este de părere că Vermeşan a depăşit nişte limite.

Aici vorbim de o competiţie care totuşi mi se pare că ar fi oficială, iar când joci în playoff e bine să fi cât de cât fair play. E adevărat că domnul Vermeşan încearcă să-şi apere interesele clubului la care este plătit, însă depăşeşte nişte limite. Eu am mai spus că atunci când se vor lăsa Căruţaşu şi Fometescu va fi o problemă pentru baschetul românesc pentru că nu avem cu cine să-i înlocuim. Ei bine, şi Bogdan Popescu se numără printre ei.

Oficialul bucureştean adaugă faptul că este convins că BC Timişoara a pierdut intenţionat la Târgu Mureş pentru a juca cu CSM în playoff.

Una dintre intrvenţiile mele la arbitrul Bukuresti, pe care eu nu îl consider un arbitru rău, poate puţin labil, a fost când i-am spus, în primul meci "Băi Loţi, tu crezi că noi am venit în vacanţă aici ? Sau tu crezi că suntem o echipă care nu plătim jucătorii şi nu respectăm şi nu ne luăm în serios munca de echipă profesionistă de baschet în campionatul României". Şi el mi-a răspuns să stau liniştit. Şi aici, vizavi de toate discuţiile care s-au purtat, eu sunt convins că Timişoara, prin prisma rezultatelor din ultima etapă, şi-a ales adversarul, pe CSM Bucureşti, datorită accidentărilor pe care le avem. Şi asta e viaţa, mai puţin noroc pentru noi anul acesta. Dar, echipa noastră a demonstrat că nu a cedat indiferent de ce formulă a etalat în teren, sub nicio formă, indiferent ce adversar a întâlnit. Şi acest lucru am demonstrat în primul meci de la Timişoara. Sunt 100% de acord că Timişoara are un lot valoros. Însă şansa unei echipe care joacă în playoff există. După primul meci în care CSM-ul a câştigat a demonstrat încă odată că este o echipă redutabilă în campionatul României şi care poate să pună probleme oricărei echipe pe care le întâlneşte, atât în sezonul regulat cât şi în playoff. După primul meci este foarte clar că ne-am făcut altă strategie pentru meciul 2 care s-a văzut până la pauză. Noi ne-am dorit foarte mult să câştigăm şi meciul 2. Au fost foarte multe discuţii contradictorii, peste limitele bunului simţ, între cele două bănci, mai ales între mine şi Vermeşan.

Liviu Puicu a subliniat faptul că i se pare "peste orice limită a bunului simţ" afirmaţia făcută de Vermeşan conform căreia "Bogdan Popescu a semat un contract cu CSM".

Mă interesează foarte mult această replică la ceea ce a declarat domnul Vermeşan oficial, prin site-ul vostru, şi neoficial prin ce mi-a spus mie, vizavi de ce înseamnă Bogdan Popescu. Şi intervenţa acestui aspect este foarte importantă pentru că reprezentăm baschetul românesc. Ori, să declari despre un jucător de al tău, care îl plăteşti de 9-10 luni de zile cu bani pentru a face performanţă şi să-şi alegi locul în campionat, ca să joci cu CSM-ul, iar ulterior să îmi spui mie, mi-a spus la pauza meciului al 2-lea, că Bogdan Popescu a semnat contract cu CSM-ul, că Popescu a jucat la CSM, mi se pare peste orice limită a bunului simţ şi a respectului pentru baschet. Aici se pune întrebarea, nu cumva prin declaraţiile care le face domnul Vermeşan şi prin presiunea care pune pe arbitri, pe federaţie, pe adversari, vrea să demonstreze ceva ?

În final managerul echipei CSM spune că oficialul timişorean a inventat un nou post în organigrama baschetului românesc, acela de bocitoare.

Ca om de baschet, lăsând la o parte orgoliile  care sunt de partea fiecărui conducător al cluburilor din România, nu poţi să laşi la o parte, la un moment dat, indiferent care este momentul, playoff, sezon reglat, să ştergi cu buretele performanţele foarte bune pe care l-a avut Bogdan Popescu în sezonul regulat. Din punctul meu de vedere Bogdan Popescu a avut cel mai bun sezon în România, la Timişoara. Şi asta nu se datorează faptului că cei de la Timişoara i-au pus o altfel de carne pe masă, faţă de ce a mâncat până acum. Ca prieten a lui Bogdan Popescu şi ca om care l-a cunoscut pot să spun că este un băiat familist şi atât timp cât are linişte în familie pleacă de acasă cu fericire şi are o mare plăcere să arate ce a învăţat încă din anii de juniorat. Revenid la Vermeşan este inadmisibil să declari de propriul jucător că a semnat şi a jucat cu CSM-ul. Mi se pare o aroganţă făcută baschetului românesc şi nu în ultimului rând jucătorului căruia îi da o grămadă da bani sau banii pe care îi merită. Aici îmi pun întrebarea: oare domnul Vermeşan s-a transformat, în acest playoff, ascuzându-şi lipsele de cunoaştere şi deficienţa în management, pentru a inventa un post unic, invetat de el, în organigrama baschetului românesc, acela de bocitoare. Se pare că acest post inventat de el, este un post pe care nu cred că îi va lua nimeni locul prin performanţele de a se plânge tuturor. Este urât pentru că trădăm o competiţie şi aruncăm pătura peste lipsa de eficienţă a conducerii şi a alegerii jucătorilor prin aceste declaraţii care nu cred că fac bine baschetului. Mi se pare o jignire adusă celorlalţi parteneri de competiţie prin faptul că ai pierdut un meci în prima zi, dar asta este meritul nostru al CSM-ului care l-am câştigat şi mai puţin a lor care au tratat meciul fără prea multă seriozitate, alegându-ne pe noi ca fiind oaia neagră a playoff-ului. Dacă au valoare să o demonstreze în teren, dacă nu, să investească în continuare.

2 comentarii la aceasta stire:
  • bunicu :

    Purice!
    puicule esti un purice in baschetul romanesc,iar aroganta pe care o afisezi este incredibila.Esti mult prea mic pentru a putea emite unele idei,esti o marioneta la aceasta echipa iar rolul tau este pur si simplu de decor.De unde atata tupeu?Stim cu totii cine este in spatele acestei echipe.

    cu 12 ani în urmă (14.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Fuicu esti o mizerie
    Fuicule, vorbesti mult si fara rost incercand sa arunci mizeria sub pres. Cine se scuza se acuza si tu te scuzi ca o moara stricata. Esti exemplu tipic de Mitica de care oamenii de bun simt din Banat s-au saturat. Murdariti orice atingeti, va dati in spectacol si periclitati munca echipei pe care o ,,conduceti'' ( la fel ca si alt ,, conducator'' de la ,, Asesoft'' , unu' Iacobescu, ma mir ca nu va intreaba nimeni de fauulturile tehnice pe care le comiteti) dar asta e rolul vostru , . Daca Vermesan e bocitoare tu esti unul dintre ciocli, care isi ingroapa propria echipa prin comportamentul si atitudinea ta. Astfel, felicitari CSU Bucuresti si domnului Hristu Sapera. Iar Bogdan, nu uita ca in afara de galeria lui Poli Timisoara, o galerie condusa de alte interese, un oras intreg te-a adoptat, te-a iubit ( si te-a platit) si te-a respectat pentru a-i indeplini un vis, acela de a aduce un trofeu la Timisoara, trecand peste unele pacate din istoria recenta. Credem in continuare in tine si asteptam cu infrigurare trofeul , noi credem in oameni si in caracterul lor, pana la proba contrarie.

    cu 12 ani în urmă (15.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!