Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM – Etapa 10 – MVP: Zlatko Jovanovic

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.12.2013

Total Baschet l-a desemnat în etapa cu numărul 10 a LNBM, drept cel mai bun jucător al etapei (MVP) pe sârbul Zlatko Jovanovic. Datorită aportului pe care sârbul l-a adus în meciul de pe teren propriu în fața celor de CSU Sibiu, echipa sa BC Timișoara a pus capăt unei serii de trei înfrângeri consecutive. Bănățenii s-a impus cu scorul 95-88.

Zlatko Jovanovic a fost integralist în meciul cu sibienii, bifând toate cele 40 de minute pe parchet și reușind să-și seteze un nou record stagional la puncte marcate într-un meci. Sârbul în vârstă de 29 de ani a terminat partida cu 36 de puncte, 7 pase decisive și o recuperare. Conducătorul de joc a avut o seară de excepție din spatele semicercului de 3 puncte, de un a înscris 7 aruncări din 12 tentative, pentru un procentaj de 58%. Până la zestrea de 36 de puncte, jucătorul lui BC Timișoara a mai completat cu 5/8(63%) de la două puncte și cu 5/5(100%) de la linia de libere. Index-ul de eficiență al lui Jovanovic a ajuns la borna 36, fiind puțin scăzut de doar o singură minge pierdută.

În acest sezon al LNBM, sârbul Zlatko Jovanovic a evoluat în 9 partide iar mediile sale arată astfel: 19.1 puncte, 1.9 recuperări, 4.8 pase decisive și 1.7 mingi câștigate. Fundașul a petrecut în medie 33 de minute pe parchet în fiecare meci. În acest sezon Zlatko Jovanovic este primul jucător de la BC Timișoara care primește distincția de MVP al etapei, din partea Total Baschet.

-          eficiență: Zlatko Jovanovic (36)

-          puncte: Zlatko Jovanovic (36)

-          recuperări: Marko Durkovic (13)

-          pase decisive: Pankracije Barac (7)

-          intercepții: Pankracije Barac (4)

Ceilalți câștigători ai titlului de MVP al etapei în sezonul curent:

- Etapa 1 - Andrei Mandache (Gaz Metan Mediaș)
- Etapa 2 - Ivan Ivanovic (BC Mureș)
- Etapa 3 - Pankracije Barac (BCM U Pitești)
- Etapa 4 - Christhoper Lee (CSU Sibiu)
- Etapa 5 - Titus Nicoară (CSM Oradea)
- Etapa 6 - Branko Cuic (U Mobitelco Cluj)
- Etapa 7 - Alexandar Mladenovic (BC Mureş)
- Etapa 8 –Milos Bojovic (CSU Sibiu)
- Etapa 9 – Christhoper Lee (CSU Sibiu)

foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!