Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM - Etapa 25 - MVP: Tal Karpelesz

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.03.2015

CS Energia Târgu Jiu a reușit să-i provoace formației BC Mureș Târgu Mureș prima înfrângere, după o serie de șase succese consecutive. Oltenii s-au impus cu 81-78, la capătul unui joc în care româno-israelianul din lotul gazdelor, Tal Karpelesz, a fost cel mai eficient jucător de pe teren. În urma evoluției din partida cu mureșenii, TotalBaschet l-a desemnat pe Karpelesz drept MVP-ul rundei cu numărul 25, penultima a sezonului regulat din LNBM. 

Tal a început partida cu BC Mureș din postura de rezervă, dar odată introdus de antrenorul Constantinides pe parchet, acesta s-a dezlănțuit, fiind extrem de eficient pe ambele faze de joc. În cele aproape 26 de minute jucate, extrema Energiei și-a trecut în cont 15 puncte, fiind aproape de a bifa primul double-double stagional cu cele 9 recuperări (7 defensive, 2 ofensive). De asemenea, Karpelesz a mai contribuit la succesul echipei sale cu 4 intercepții, totul pentru un indice la eficiență de 26 de unități, reușind astfel să bifeze cel mai bun joc în echipamentul Energiei din acest sezon al LNBM. Din punct de vedere al procentajelor, elevul lui Constantinides a terminat cu 33% (2/6) din interiorul semicercului, 50% (1/2) de la mare distanță, respectiv 100% (8/8) din dreptul liniei de fault.

Baschetbalistul cu dublă naționalitate a fost prezent pe parchet în toate cele 22 de meciuri jucate de Energia până acum în campionat, acumulând în tot acest timp medii de 9.1 puncte, 3.5 recuperări, 1.6 pase decisive, 2.0 intercepții, 1.3 mingi pierdute și 11.2 în dreptul productivității, totul în 21:36 minute jucate pe meci. 

Performerii etapei a 25-a din Liga Națională de Baschet Masculin:

-Puncte: Filip Adamovic (BC Mureș Târgu Mureș) - 26

-Recuperări: Marko Djurkovic (Gaz Metan Mediaș) - 21

-Pase decisive: Zlatko Jovanovic (BC Timișoara), Marko Boltic (SCM U Craiova) - 6

-Intercepții: Curtis Millage (U-BT Cluj-Napoca) - 6

-Capace: Wilburn Amis IV (Steaua CSM EximBank) - 4

-Eficiență: Christopher Lee (CSU Atlassib Sibiu) - 28

*Foto: Andi Popescu (csenergia.ro)

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    Tal Karpelesz-un exemplu
    Sper ca Tal sa ajute Energia ca si pana acum si sa nu plece de la Tg.Jiu pt ca fanii Energiei il iubesc f mult si el e un exemplu de daruire si de modestie!

    cu 9 ani în urmă (26.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!