Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM – Marius Runkauskas, MVP-ul sezonului regulat

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.04.2015

Marius Runkauskas este cel bun jucător după sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2014/2015. Sportivul legitimat la CSU Asesoft Ploiești a avut o contribuție majoră asupra parcursului campioanei, care la finalul celor 26 de etape s-a încununat cu prima poziție.

În acest sezon regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, Marius Runkauskas a bifat 23 de prezențe. El a adunat medii statistice de 16.3 puncte, 3.6 recuperări, 2.0 pase decisive și 1.2 mingi câștigate în 31:40 de minute jucate și cu un indice al eficienței de 14.7 unități. Shooter-ul lituanian a avut procentaje de 55.7% de la 2 puncte, 40.9% de la 3 puncte și 89.9% de la linia de fault. Runkauskas marchează în medie pe meci 2.1 coșuri de la 2 puncte, 3.1 coșuri de la 3 puncte și 2.7 coșuri de la linia de libere.

Un alt aspect care a cântărit greu în desemnarea lui Marius Runkauskas drept MVP al sezonului este acela că și-a condus echipa spre prima treaptă a podiumului din LNBM, el evoluând pe o poziție mai puțin caracteristică. După plecarea lui Dee Brown, Runkauskas a devenit conducătorul de joc de bază al ploieștenilor chiar dacă este un jucător de poziția 2. În ciuda acestui aspect, Marius Runkauskas a rămas la fel de letal din spatele semicercului.

Marius Runkauskas a reușit cel mai bun meci al său în fața lui BCM U Pitești, într-o partidă din turul campionatului. Lituanianul a terminat atunci cu 37 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. El a fost aproape perfect la aruncări cu 7/9 de la 2 puncte, 6/7 de la 2 puncte și 5/5 de la libere. Runkauskas a înregistrat atunci un index al eficienței de 38 de unități.

Prin cele 37 de puncte din meciul cu BCM U Pitești, Marius Runkauskas a stabilit recordul de puncte marcate într-o partidă în sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2014/2015.

Total Baschet îl declară astfel pe Marius Runkauskas drept cel mai bun jucător al sezonului regulat.

31 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    ...
    Fara suparare, dar pe pozitia de fundas ar fi fost solutii mai bune (Ross, Watson). Si N Milosevic era o solutie pentru MVP! Runkauskas e foarte bun, dar nu cred ca e un MVP...

    cu 8 ani în urmă (05.04.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    proasta decizie
    Ross e cu 3 clase peste Runkaunas care , în afară ca arunca bine de 3 pct, cam ăsta e baschetul la el. Compară tehnica lui Ross cu a lui Runkaunas, pătrunderile în dribling în regim de viteza ale lui Ross, nr de puncte marcate de Ross în campionat și o sa va dați seama de adevăratul MVP al sezonului.

    cu 8 ani în urmă (05.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Sa fim seriosi, Runkaukas a facut de toate seoznul asta. Plus evolutiile europene. A jucat de la 1-3 la orice, oricand. E un jucator fantastic, desi nu pot sa inghit Ploiestiul nicicum. De la Marjanovic incoace, pt mine, e primul care reuseste sa ma impresioneze atat de mult. Are patrunderi, are tot...ca nu ii asa spectaculos e altceva, dar sa fie comparat cu Ross sau altul de pe pozitia lui nu e cazul. E un jucator care in zi proatsa iti da 5 de 3 si are 15 puncte. O spun sincer, ca Runkauskas pe pozitia 2 e mult peste Dykes de acum 3,4 ani cand era in varf de forma si se inchina campionatul in fata lui. Runkasukas jucat intr-o echipa medie a campionatului si lasat sa arunce e pericol pt cartea de recorduri(poate ala al lui Mircea Cristescu ar ramane totusi in picioare)
    Sa fim seriosi ca acum 2 zile Pilcevic si Jovanovic i-au rupt spatele lui Ross cu toata mobilitatea lui. L-a intors Pilcevic la o faza in ultimele minute de nu mai stiam care e american si care sarb.

    cu 8 ani în urmă (05.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    free62
    Ross a jucat accidentat ultimele minute.

    cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Accidentat pe dracu. Un jucator accidentat nu joaca peste 24 de ore 30 de minute. I s-a intepenit putin muschiul si a revenit fara probleme. In prima repriza atunci ce avea...il durea in cot? Vezi ca m-am uitat la meciuri si n-am citit ziarul. Nu avea nici pe dracu, l-a facut varza si cu asta gata ce tot umblam cu cioara vopsita

      cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    A prins o zi mai slaba, nu poate fi mereu in forma. Si el a facut Clujul varza si acasa si in deplasare.

    cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Bun deci nu era accidentat ci a prins o zi mai slaba, daca o demonteaza free62 si pe asta care ii urmatoarea scuza pe care i-o gasesti?

      Cat despre Marius Runkauskas vs Ross.... mi-ar placea sa avem 2-3 Marius Runkauskas in echipa si nici un Ross! In fine, este parerea mea si stiu ca din nou veti sarii pe mine dar m-am uitat la statistica si la numarul urias de aruncari avute cred ca mingea a fost la el in proportie de 80% din timpul petrecut pe teren....... Daca se accidenteaza......

      cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Daca vrea o demontez. Ross a jucat la fel ca deobicei, in repriza a doua s-a jucat exclusiv pe mana lui in momente mai grele si a marcat 20 de puncte. Asta nu are treaba cu ce se intampla in partea cealalta de teren, iar faptul ca pana cand Timisoara a avut energie sa se apere agresiv cu Pilcevic si Jovanovic el nu a prea miscat spune ceva totusi. Aici era vorba oricum despre un MVP al intregului sezon cu toate meciurile luate, cu tot ce face in teren, nu doar cu cifrele din statistica si cu ochii la tabela. Si chiar daca ne luam dupa cifre, Runkauskas e acolo in conditiile in care joaca intr-o echipa plina de jucatori valorosi. Nu e mingea tot la el, joaca si fara minge foarte bine. A jucat de la 1 la 3 orice, nu doar 1 si el ara, el grapa. Acuma nu o sa stau sa fac roman de pomana ca tot acolo ajungem.

      Ce treaba are asta cu meciurile cu Clujul? Ba poate nu ajunge U in finala(desi daca trece de Mures ma indoiesc amarnic) si poate Ross a jucat bine cu U, dar asta nu are treaba cu titlul de MVP si Runkauskas. Asta e o reactie cand nu mai ai ce zice, asa cam ca si la pubertate...tata meu ii mai tare si il bate pe a tau.

      cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu merita efortul.... banuiesc ca ii cel cu "grasul" la adresa lui Dragan Petricevic!

      cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • FC Argeș Pitești BasketballFan:

      @free62
      Ma amuzi rau. Cat au avut timisorenii energie,el nu a miscat? Si ce i-a oprit sa il apere in continuare? Poate energia lui Ross? El si cu Dillon sunt cei mai explozivi jucatori din LNBM. Patrunde excelent si finalizeaza din orice pozitie in fata fiecarui adversar,arunca bine de la distanta,creeaza situatii de sut pentru toti jucatorii. Ploiestenii echipa valoroasa? Runkauskas,Zigeranovic si cu Jonte sunt singurii,restul pot fii inlocuiti oricand. Nu neg valoarea lui Marius,dar sa fim realisti..in plus tu te legi de UN SINGUR MECI si anume cel cu Timisoara. Ross ar putea juca lejer la echipa puternica de Eurocup si acolo il vad la anul.

      cu 8 ani în urmă (08.04.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Is extrem de amuzat. Pai ce i-ar fi putut opri altceva, decat lipsa de energie. Sa te aperi cu oameni mici la un jucator fizic mai puternic si mai agil e un consum mare. Apararea e mai solicitanta decat atacul in caz ca nu ai observat, iar Timisoara nu prea are alternative pt astia doi....daca ii omoara pe defensiva dupa aia ofensiv cine mai joaca, cine mai construieste...Persic si cu Pesic? Te-ai gandit mult pana ai scris?
      Eu vorbeamd e Runkauskas sijcuatorii alaturi de care a jucat pe toata durata sezonului.
      Ca fapt divers ca tot ai enumerat ce ti-ai adus aminte, sa nu il uitam pe Pelekanos.

      cu 8 ani în urmă (08.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    Prietene s-a accidentat in repriza a doua, citeste mai atent. Nu e treaba ta cat a fost mingea la el si cat a petrecut pe teren, ca e accidentat sau nu.

    cu 8 ani în urmă (06.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    Mai bine ai comenta de echipa ta, va tras-o Ross de 2 ori anul asta. Aveti atatia jucatori straini si nici in finala nu o sa ajungeti.

    cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Asa, altceva! ai ceva de demonstrat sau...... Cat despre "echipa ta" inclin sa cred ca ai vrut sa zici echipa dumneavoastra, nu de alta dar nu ne tragem de elastic si nici nu jucam leapsa impreuna, asa ca usurel cu tacutul si interdictiile! nu de alta dar oricum eu sunt invatat sa comentez cand si unde vreau fara sa ma intereseze parerea nimanui!

      cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • CS Gaz Metan Mediaș admin:

      @Ari99
      Un ultim avertisment!
      Iar in ceea ce priveste discutia, am observat si eu ca pitestenii in afara de Ross nu vad un alt jucator mai bun in campionatul acesta. Sfat: incercati sa priviti si voi mai obiectiv baschetul asta :)

      cu 8 ani în urmă (08.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    E treaba antrenorului daca il lasa sa joace mult si sa treaca toate mingile pe la el, pana la urma ne dam cu parerea aici , ca oricum nu o ia nimeni in seama etc. Vom vedea ce jucatori de valoare aveti si ce vor face ei in playy-off.

    cu 8 ani în urmă (06.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Echipa ta cocoselule
    Prietene poti sa comentezi ce vrei si despre cine vrei, prea putin ma intereseaza. Iti dai cu parerea despre tot pentru ca nu ai altceva mai bun de facut si te dai zmeu doar aici. Deci, echipa ta, sper sa piarda cu Muresul mai atotstiutorule, oricum nu te ia nimeni in seama.

    cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      OK, copile,SashaM parca iti spunea inaite de a fi banat, din respect pentru echipa TotalBaschet nu ma voi mai baga in cocina cu porcul, nu-mi place cum pute! Ti-as mai fi spus ceva dar..... cum capacitatea ta de a ingurgita informatii este minima o voi lasa balta, doar ti-as propune sa incepi sa discuti despre baschet, concret si la subiect, nu de alta dar aici este TB si nu sectia disperati de pe filelist.ro!

      cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Dupa ce au plecat multe valori de la Asesoft chiar Marius a ramas cel mai bun/oricum era in top! Ross e principalul marcator e un jucator excelent dar e mai greu sa te impui intr-o echipa gen Pitesti fata de o echipe gen Ploiesti mai ales cand ai avut de jucat si in Europa pe langa campionat! Ross a fost cel mai important pentru Pitesti cum Djurkovic a fost pentru Medias, Milo pentru Energia si tot asa! Dintre ei a trebuit sa alegi unul! Si normal ca alegi pe cel de la echipa de pe primul loc si care a scris istorie in EuroCup!

    cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Parerea mea este ca un MVP trebuie sa fie mult mai mult decat cel mai bun marcator, el trebuie sa fie si cel mai determinant pentru soarta meciului sau a meciurilor!

      cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    Mihaita Arpacas Raducu nu ma cobor la nivelul tau minoritarule.

    cu 8 ani în urmă (06.04.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Felicitari! Nu te cobori, nu de alta dar sa-ti rupi gatul coborand pe o sacara care urca!

      cu 8 ani în urmă (07.04.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Fapte si vorbe...
    Salutare... cu riscu implicit de a opina intr-o conversatie unde nu imi fierbe oala, permiteti-mi sa emit o parere relativ la acest subiect.

    Cred ca fiecare dintre noi putem sa avem preferinte, mai mult sau mai putin subiective, si sigur, statistica are rolul ei in acest context, insa cred ca putem purta o conversatie civilizata, fara atacuri la persoana, in cazul in care recunoastem ca suntem subiectivi si renuntam la vehementa. Astfel, putem recunoaste ca asa cum fiecare dintre noi este liber sa aibe o preferinta, la fel si redactorii de la totalbaschet.ro pot avea preferinta lor.

    In opinia mea umila intr-o finala pentru titlul de MVP al sezonului regulat i-as insira pe Runkauskas, Ross si Nemanja Milosevic. Iar preferinta mea ar Nemanja pentru constanta cu care trage echipa dupa el. Este un 4 complet, capabil sa joace la orice nivel. Este un jucator de echipa care executa foarte bine schemele tactice, este mereu in double-double si isi asuma responsabilitatea in momente cheie. Si asta este o parere subiectiva.

    Orice conversatie pe teme baschetbalistice este frumoasa atata timp cat se incadreaza in tiparele fair play-ului.

    cu 8 ani în urmă (07.04.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești BasketballFan :

    MVP
    Cum este posibil ca cel mai bun marcator,cel mai eficient jucator,cel mai faultat jucator,al doilea pasator al campionatului,printre primii la interceptii si totodata,dupa cum a fost un articol de pe totalbaschet,cel mai votat pentru acest titlu de catre redactorii site-ului sa nu fie ales MVP? Statisticile si jocul sau demonstreaza ca este cel mai letal jucator ofensiv si in acelasi timp un bun aparator,iar datorita lui Pitestiul se mentine sus in campionat. Dupa parerea mea el este cel mai bun jucator din campionat si unul dintre cei mai buni care au evoluat in Romania in ultimele 10 sezoane. Runkauskas e foarte bun,are o mana extraordinara,dar sa fim seriosi...Ross este peste el aproape la toate capitolele din punct de vedere statistic si din punct de vedere tehnic. Ross este de neoprit! In semifinala Timisoara a reusit sa il incurce putin in primele 2 sferturi si asta mai mult pentru ca a ratat niste aruncari deschise.

    cu 8 ani în urmă (08.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj :

    MVP
    E de departe cel mai complet si util jucator din LNB. Nici nu poate fi facuta vreo comparatie cu Ross !

    cu 8 ani în urmă (08.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj :

    Edit
    Vorbeam de Runkauskas evident .....

    cu 8 ani în urmă (08.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    statistici
    Iar va uitati doar pe statisticile totale .... De ce nu tineti cont de minutele jucate, de echipa? E clar ca Pitestiul a ajuns unde e acum in special datorita lui Ross - care e un jucator "letal" - dupa cum se spunea mai sus, dar si datorita lui Milosevic!!!
    Ross are cifre bune in primul rand pentru ca prinde minute bune pe teren. In plus toate mingile il cauta pe Ross. Daca nu are minute suficiente/ mingi nu cred ca face multi purici pe la o echipa. In plus, daca e intr-o pasa proasta, echipa lui pierde - tocmai pentru ca e dependenta de el si un altul nu are loc in echipa.
    De cealalta parte Runkauskas nu e la fel de complet - are mana de 3, in rest nu il vad capabil sa castige un meci // sa duca echipa in spate - cum Ross e capabil.
    E destul de greu sa alegi un MVP, dar cred ca decizia e intre Ross si Barnette - si eu il prefer oricand pe Barnette in echipa in locul unui Ross!!

    cu 8 ani în urmă (08.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    Draga Sabinele dormi cam mult, te trezesti cam greu. E dreptul pitestenilor sa aiba un favorit si o opinie, asta nu inseamna ca trebuie ca toti sa avem o parere comuna despre un jucator, e dreptul fiecaruia sa aleaga. Comunismul nu mai exista.

    cu 8 ani în urmă (09.04.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Lol, Asa cum este dreptul vostru sa aveti asa este si dreptul altora sa aiba, face parte din reciproca democratiei si dreptul fiecaruia la o parere/opinie! Nu trebuie sa avem toti o parere comuna (asta daca nu cumva suntem in Coreea de Nord) dar trebuie sa o acceptam si pe a altora fara sa ii jignim pentru ca nu corespunde cu a noastra!

      Semnat, grasul cu care vrei sa te intalnesti in curtea scolii sau Mihaita Arpacas Raducu sau cum mi-ai mai spus sub cele doua pseudonime......

      cu 8 ani în urmă (09.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    A zis cineva ca nu o accepta? Dar nu trebuie sa schimbam parea altora, stimate domn RADu.

    cu 8 ani în urmă (09.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    Am vrut sa vad cum reactionezi in diferite momente, de aia ti-am zis ceva cateodata.

    cu 8 ani în urmă (09.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!