Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM revine la Cluj-Napoca

LNBM revine la Cluj-Napoca

În acest weekend, mai exact în perioada 27-28 martie,  Cluj-Napoca va găzdui un turneu din LNBM. Astfel, pe lângă echipa gazdă, Steaua București, CSM Galați și CSM Târgu-Jiu se vor deplasa în orașul de pe Someș.

Program turneu: 

Sâmbătă, 27 martie

CSM Târgu-Jiu - Steaua București (ora 16:00, FRB TV)

CSM Galați - U BT Cluj-Napoca (ora 19:00, FRB TV)

Duminică, 28 martie

Steaua București - CSM Galați (ora 16:00, FRB TV)

U BT Cluj-Napoca - CSM Târgu-Jiu (ora 19:00, FRB TV)

Gazdele de la U-BT Cluj-Napoca se află pe primul loc în LNBM. Formația antrenată de Mihai Silvășan nu a pierdut nicio partidă din cele 16 disputate. În cadrul ultimului turneul, găzduit de Voluntari, Patrick Richard, jucător cu medii statistice de 12,4 puncte, 4,3 recuperări, 4,6 pase decisive și 14,2 eficiența, a jucat pentru prima dată cu statutul de jucător autohton. 

CSA Steaua București a ieșit cu o victorie din ultimul turneu disputat. Militarii au pierdut cu CSO Voluntari și U-BT Cluj-Napoca, dar au reușit să treacă de Athletic Constanța la căpătului unui meci destul de strâns. Echipa din Capitală are evoluții oscilante în această stagiune. Ivan Vranes este cel mai eficient jucător cu o medie de 16,4, dar jucători autohtoni, precum Andrei Mandache, Titus Nicoară și Radu Vîrnă, au un rol important în rotația gândită de Eugen Ilie. 

CSM Galați are 5/10 la general și ocupă locul 10 în clasamentul la zi. La primele partide din retur, trupa de la malul Dunării s-a prezentat fără antrenorul principal, Florin Nini. În ciuda acestui fapt, gălățenii au reușit să plece de la Timișoara cu două victorii, obținute în compania lui CSM Miercurea Ciuc și CSM Târgu Jiu. 

CSM Târgu Jiu are 3/12 la general și se situează pe penultima poziție în clasament. Gorjenii au abordat primele meciuri din retur fără Kevin Allen, care cu medii statistice de 19,8 puncte, 10,4 recuperări și 1,5 pase decisive este unul dintre cei mai productivi jucători din LNBM. Alin Borșa este cel mai utilizat jucător din lotul gorjenilor, baschetbalistul român are o medie de aproximativ 35 de minute pe meci, timp în care oferă 10,8 puncte, 8,4 recuperări și 1,9 pase decisive. 

*Foto: Valentin Todea/baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!