Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM revine la Timișoara

LNBM revine la Timișoara

În perioada 15-18 aprilie, partidele din Liga Națională de Baschet revin la Timișoara. CSM Oradea, CSM Focșani și CSM Miercurea Ciuc vor face deplasarea în orașul de pe Bega. 

Program

Joi, 15 aprilie 

CSM Oradea - SCM Timișoara (ora 20:15, Digi Sport 4, FRB TV) -  restanță

Vineri, 16 aprilie

CSM Oradea - CSM Miercurea Ciuc (ora 18:15, Digi Sport, Look Sport, FRB TV)

Sâmbătă, 17 aprilie

CSM Focșani - CSM Oradea (ora 16:00, FRB TV)

CSM Miercurea Ciuc - SCM Timișoara (ora 19:00, FRB TV)

Duminică, 18 aprilie

SCM Timișoara - CSM Focșani (ora 18:00, FRB TV)

Gazdele de la SCM Timișoara au continuat evoluțiile osclilante. Echipa antrenată de Dragan Petricevic a fost lipsită în ultimele patru partide de aportul lui Sherwood Brown, unul dintre cei mai buni jucători ofensivi din campionat. De absența americanului a profitat însă Nikola Gajic, care a reușit prestații solide în ultimele partide și și-a  mărit mediile stagionale la 12,1 puncte, 6,3 recuperări și 15,5 la eficiență. În clasamentul la zi, echipa de pe Bega ocupă locul 8 cu un bilanț pozitiv de 10 victorii și 9 înfrângeri. 

CSM Oradea, formație calificată în Final 4-ul FIBA Europe Cup de la Tel Aviv, este în creștere de formă. Cu ocazia ultimului turneu, turneu pe care l-a și găzduit, echipa antrenată de Cristian Achim și-a luat revanșa în fața lui CSO Voluntari pentru înfrângerea din Cupa României. Cum ne-a obișnuit în ultimii ani, formația bihoreană practică un baschet colectiv pe faza ofensivă, astfel, cel mai bun marcator se schimbă de la meci la meci. Totuși, în întrecerea internă, Aaron Broussard este cel mai bun din echipă la acest capitol statistic cu o medie de 13,3 puncte pe meci. 

CSM Focșani ghidată de experiența lui Milos Pesic și Cătălin Petrișor, dar și de apetitul ofensiv al lui Jimmie Taylor (16,0 puncte pe meci), a reușit în câteva rânduri să pună probleme unor adversari mai bine cotați. Cu ocazia ultimului turneu, trupa antrenată de Petruț Mihai a reușit să facă surpriza și să se impună în partida cu SCM Craiova datorită unui coș în ultima secundă reușit de fostul internațional Petrișor. 

CSM Miercurea Ciuc are la activ o serie de 10 înfrângeri consecutive. Echipa din județul Harghita s-a despărțit de Miles Bowman și de Dainius Chatkevicius, astfel, Botond Laszlofy se va baza pe o rotație scurtă pentru restul sezonului. 

*foto: Roby Boroș/facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!