Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM trece și pe la Pitești

LNBM trece și pe la Pitești

În perioada 14-17 martie, BCM U Pitești găzduiește în premieră un turneu din LNBM. Astfel, BC CSU Sibiu, BCM U FC Argeș Pitești, CSM Miercurea Ciuc și CSM Focșani vor începe returul de campionat în localitatea din județul Argeș. 

Programul turneului găzduit de Sala Sporturilor din Pitești: 

Duminică, 14 martie

BC CSU Sibiu - CSM Miercurea Ciuc (ora 16:00, FRB TV)

BCM U FC Argeș Pitești - CSM Focșani (ora 19:00, FRB TV)

Luni, 15 martie

CSM Focșani - BC CSU Sibiu (ora 17:00, Digi Sport, LookSport2, FRB TV)

CSM Miercurea Ciuc - BCM U FC Argeș Pitești (ora 20:00, Digi Sport, LookSport2, FRB TV)

Miercuri, 17 martie

CSM Miercurea Ciuc - CSM Focșani (ora 16:00, FRB TV)

BCM U FC Argeș Pitești - BC CSU Sibiu (ora 19:00, FRB TV)

Gazdele la BCM U FC Argeș Pitești vin după o înfrângere în compania lui CSO Voluntari în sferturile de finală ale Cupei României . La finalul turului de campionat, echipa antrenată de Tudor Costescu a încheiat pe locul 6. Totuși, cu 9-4 la general, piteștenii se află la egalitate de puncte cu CSM Oradea, SCM Craiova și CSO Voluntari echipe mai bine clasate datorită coșaverajului. Cu ocazia Final 8-ul Cupei României, Gary Talton, jucător cu medii statistice de 11,8 puncte, 2,8 recuperări și 3,5 pase decisive în cele 4 partide disputate în LNBM, s-a refăcut după o accidentare ce l-a ținut departe de teren mai bine de două luni și a revenit în angrenajul echipei. 

La fel ca și argeșenii, BC CSU Sibiu a părăsit Cupa României în sferturile de finală după un meci extrem de echilibrat în compania marilor rivali de la U-BT Cluj-Napoca. La nivelul campionatului, trupa antrenată de Dan Fleșeriu ocupă locul 2, chiar în spatele clujenilor, cu un record de 11-2 la general. Cel mai probabil, noile achiziții ale clubului de pe Cibin, Blake Reynolds și Xavier Rathan-Mayes, vor debuta în LNBM cu ocazia turneului de la Pitești. În meciul de Cupă cu U-BT, Reynolds a fost cel mai eficient om al echipei sale cu 21 de puncte și 8 recuperări pentru un indice de 24 la eficiență. 

CSM Focșani a încheiat turul de campionat pe locul 10, cu 4-9 la general, după ce a dispus de CSM Galați într-o partidă restantă disputată în Sala Polivalentă din Focșani. Chiar dacă nu au reușit să câștige nicio partidă cu o echipă din partea de sus a clasamentului, focșănenii au arătat în câteva rânduri că pot să fie competitivi. Cu o medii de 17,3 puncte pe meci și 17,1 la eficiență, veteranul Milos Pesic este cel mai bun marcator și cel mai eficient om al echipei antrenate de Petruț Mihai.

Spre deosebire de Focșani, CSM Miercurea Ciuc a încheiat turul de campionat cu o înfrângere în compania lui CSM Galați și a terminat prima parte a sezonului pe locul 13, penultimul din LNBM, cu 2-11 la general. Cu ocazia partidei restante, Brandon Cole Alston a jucat primul meci în echipamentul echipei antrenate de Botond Laszlofy, baschetbalistul american a adunat 14 puncte și 5 recuperări în prima sa partidă din LNBM. 

*foto: facebook BC CSU Sibiu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!