Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Locul 8 - Lupta continuă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.03.2012

Lupta pentru ocuparea locului 8 la încheierea sezonului regulat în Divizia A masculin continuă. La mijlocul acestei săptămâni a fost programată ultima etapă intermediară completă din ediția de campionat 2011/12. Cele trei echipe angrenate în această dispută se situează pe poziții diferite.

Astfel, CSU Atlassib Sibiu a cedat la Târgu-Mureș, scor 87-82, ajungând astfel la cel de-al 6-lea eșec în retur. Trupa lui Cătălin Vulc are un bilanț general de 13-11 și se situează pe locul 8 în ierarhia la zi.

BCM U Pitești a avut emoții din nou pe teren propriu. Totuși, elevii lui Tudor Costescu au depășit nou promovata CSȘ Giurgiu cu scorul de 94-85. Astfel, argeșenii ajung la a 6-a victorie în retur. Câștigătoarea cupei a urcat pe locul 9, având 12-12 la general.

În fine, Energia Rovinari a stat din nou. După ce la finele săptămânii trecute nu a jucat întrucât Arena Antonio Alexe din Oradea a fost ocupată, jocul cu CSM-ul din localitate fiind amânat, gorjenii nu au putut evolua nici la mijlocul acestei săptămâni venindu-le rândul să stea ca urmare a retragerii lui CS Otopeni din campionat. Astfel, la următorul joc, programat la finele acestei săptămâni, se vor aduna 12 zile de la ultimul meci disputat, încheiat cu victoria asupra campioanei, scor 80-70. Energia are 12-10 la general, se situează pe locul al 10-lea însă pare principala favorită la ocuparea poziției a 8-a.

Iată programul celor trei până la finalul sezonului regulat:

 Echipă   CSU Sibiu   BCMU Pitești   Energia Rovinari 
 Bilanț  13-11 12-12 12-10
 Et. 27   Ploiești (d)  Mureș (a) Giurgiu (d)
 Et. 28   Timișoara (a)  Rovinari (d) Pitești (a)
 Et. 29  București (d) Iași (a) Mureș (a)
 Et. 30  Cluj (a) Mediaș (d) Iași (d)
 Restanțe  - - Timișoara (a)
. - - Oradea (d)

CSU Sibiu are 2-2 în meciurile cu Pitești și Rovinari, urmând să aibă avantaj împotriva ambelor rivale în caz de egalitate în doi.

Energia Rovinari are 2-1 în meciurile cu rivalele și găzduiește meciul cu Piteștiul, echipă pe care a învins-o în tur, în deplasare. Dacă învinge și în retur are avantaj în eventualitatea unei egalități în trei.

BCM U Pitești are 1-2 în jocurile directe cu principalele contracandidate la poziția a 8-a și are nevoie în primul rând de victorie la Târgu Jiu pentru a păstra șanse de calificare în playoff. Argeșenii ar fi avantajați în fața gorjenilor dacă s-ar impune la cel puțin patru puncte în meciul direct.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    egalitate
    Daca Rovinari bate Pitestiul, la egalitate in trei va avea 3-1, deci va fi pe primul loc in acest clasament. Nu am dreptate?

    cu 12 ani în urmă (15.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!