Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

London Lions va fi adversara lui U-BT Cluj-Napoca în sferturile de finală ale EuroCup

London Lions va fi adversara lui U-BT Cluj-Napoca în sferturile de finală ale EuroCup

Miercuri, 6 martie, în Copper Box Arena din Londra, London Lions a primit vizita lui Turk Telekom Ankara, într-un meci din optimile de finală ale BKT EuroCup. Această partidă a fost urmărită cu mult interes de fanii lui U-BT Cluj-Napoca, deoarece campioana României urma să se dueleze în sferturile de finală cu învingătoarea jocului din Marea Britanie.

Oaspeții au început excelent disputa și au marcat cinci puncte la aceeași fază, după un and-one al lui Steven Enoch și un antisportiv al lui Gabriel Olaseni. Gazdele s-au redresat rapid și, grație lui Matt Morgan, au preluat conducerea. Turcii au jucat organizat, cu scheme de joc, în timp ce englezii au profitat de calitatea atletică și au evoluat în vitează. Olaseni s-a revanșat pentru greșeala comisă la prima fază a meciului și a pus câteva puncte pe tabelă, astfel că elevii lui Petar Bozic s-au distanțat la peste zece puncte.

Tyrone Wallace, starul lui Turk Telekom, a renunțat la rolul de pasator și a început să își asume tot mai multe faze ofensive, iar alb-albaștrii au revenit în joc. Totuși gazdele au arătat mai multă prospețime, au profitat de banca mai lungă și au continuat să domine. Au urmat câteva acțiuni asumate de către David Nwaba și astfel londonezii au respins orice încercare de revenire a jucătorilor lui Selcuk Ernak. Așadar, la pauză, scorul era 60 la 44 pentru London Lions.

După revenirea de la vestiare, Wallace a fost înger și demon pentru echipa din capitala Turciei. Americanul a reușit câteva coșuri importante și s-a remarcat în defensivă, însă a și ratat două layup-uri ușoare. Chiar și așa, efortul său a adus-o pe echipa sa la 11 puncte de adversari, 66-55, provocându-l pe tehnicianul sârb al gazdelor să ceară time-out. După reluarea jocului, Conor Morgan, Nwaba și Jordan Taylor, fostul jucător al lui U-BT, au combinat pentru un run de 8-2, restabilind liniștea în tabăra britanicilor. Nici măcar revenirea pe teren a lui Wallace nu a mai produs efectul dorit, adversarii izbutind să își conserve foarte bine avantajul. În cele din urmă, London Lions s-a impus cu 100 la 77.

Liderii învingătoarei au fost David Nwaba (19 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Gabe Olaseni (18 puncte, 8 recuperări), Matt Morgan (16 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Josh Sharma (12 puncte, 5 recuperări) și Jordan Taylor (10 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Tyrone Wallace (25 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții), James Palmer Jr. (16 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Steven Enoch (12 puncte, 4 recuperări) și Yigitcan Saybir (10 puncte, 2 recuperări).

Așadar, în sferturile de finală ale EuroCup, U-BT Cluj-Napoca se va duela cu London Lions. Meciul va avea loc fie marți, 12 martie, fie miercuri, 13 martie, la ora 19:00. Clubul ardelean a pus deja biletele în vânzare duminică, 3 martie, și toate s-au vândut în mai puțin de trei ore.

*foto: Twitter – London Lions

28 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Londonezii un joc aproape de perfectiune
    Sub panou nu au ratat aproape nimic, evident nici de la libere iar la recuperare au maturat tot. Ienicerii Bosforului nu au putut arunca decât de la distanță și de la un moment dat nu le mai intra așa că...diferența a fost clara. La nivel de PG , Taylor peste Brandon. In concluzie...mă cam trec fiorii, sper că la Cluj sa fie altfel. mereU nUmai U.

    cu 1 lună în urmă (06.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Uau
    ce greu va fi ! I-am mai vazut pe Lei in 2 jocuri dar niciodata nu au jucat asa bine. Tot ce sper este ca sa-si fi diminuat "gloantele" ca nu prea poti juca asa bine doua meciuri la rind. A se vedea si Gran Canaria pe care am prinso dupa o victorie cu un Real decimat , dar totusi Real.
    Va fi greu, sper ca va fi frumos si HAIDE U !
    P.S. Totusi mare grija la Oradea, la accidentari ! Nu neaparat din partea jucatorilor ( Markovic oricum a plecat).

    cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • CSM CSU Oradea alex.ciorba:

      Acs Titi
      A ramas guzman, poate le mai da el la gioale la colegi ca si in acel meci

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      ciorba
      nu prea cred, ca nu are de ce sa le dea la gioale, ca NU AVEM NEVOIE DE 80 de puncte diferenta ! Baietii nu vor sa umileasca pe nimeni, dar ciune stie poate vreun lesin ceva tot se arata.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • CSM CSU Oradea alex.ciorba:

      +82
      Lamuriti odata si pentru totdeauna cu fratii vostrii de ce s-au lasat "umiliti" in acel meci. Crezi ca daca era Cluj in acel meci contra Dinamo se oprea la + 53 sau cat mai trebuia exact pt calificare?!!!

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • CSM CSU Oradea VMM:

      .
      Nu va mai satura orgoliile sa lasati deoparte rautatile si sa va bucurati de baschet?

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • CSM CSU Oradea alex.ciorba:

      VMM
      Ma bucur de BASCHET.
      In schimb m-am saturat de discutiile astea pe tema Guzman, Markovic, blat , Dinamo si le rapund de cate ori pot celor care comenteaza pe aceste subiecte.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • CSM CSU Oradea VMM:

      @Alex
      Haide sa nu mai dam apa la moara, nici de o parte, nici la alta.
      Pana una alta va fi interesant meciul de Vineri, in care U pe deoparte poate sa menajeze din jucatori si sa evite accidentari, intrucat va avea nebunie in meciul cu Londonezii.
      Poate va fi o ocazie pentru CSM sa isi revina din pasa mai proasta pe care o trece.

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      eu
      daca si fi Silvasan, desi nu sunt si nici nu-mi doresc, as baga 110% in meciul cu Oradea. De ce?
      Nu există relaxare / odihnă pe mijloc de sezon. Când îți bate playofful la ușă și joci intr-o săptămână sfert de EuroCup. A fost oricum pauza competițională, eu zic că un meci tare la Oradea și o victorie sunt muuuult mai importante decât odihna. Pentru forma fizică și psihică a echipei.

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Puternici
    Englezii au o echipa atletica si spectaculoasa. Cred ca daca caut prin arhive o sa gasesc pe o gramada care sperau sa picam cu ei in optimi. Ei, ia ca o sa-i avem in sferturi. Nu aveam o preferință intre cele doua echipe, dar vazand meciul, mi se par cu adevarat foarte buni.
    Si noi suntem o echipa cu o parte din jucatori destul de atletici, care se apara bine. Sa speram ca vom reusi sa-i desfacem fain saptamana viitoare.
    Vom juca acasa, atmosfera va fi geniala, se poate.
    Haide U!

    cu 1 lună în urmă (06.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Ps
    Cand se va afla ziua meciului?

    cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      cel mai logic si probabil se va juca miercuri. Asa a anuntat si Cosmin Petrescu. Logic ar fi ca Paris cu Juventut sa joace marti, iar noi pentru ca jucam de la ora 19 sa fim programati miercuri, zi cu 3 meciuri de la ore diferite. Nu stiu unde va juca Hapoel ca sunt singurii care pot incurca programul.
      100% se va anunta dupa meciul din Gran Canaria.
      Altfel si eu ma numar printre cei care au dorit meci cu Lions, dupa cum i-am vazut jucind pina astazi. Oricum nici cu Turk nu ar fi fost usor dupa cum am constatat in grupa.
      Alta obsrvatie, desi initial am crezut ca grupa A este mai slaba, iata ca pe partea noastra sunt 3 echipe din Grupa A si U din grupa B, iar dincolo cel mai probabil vor fi 2 la 2, dupa evolutia scorului din Canaria.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • Istrate David:

      Program
      Paris vs. Badalona se va juca joi, fiind primul meci oficial din noua Adidas Arena - cred că acesta este motivul pentru această excepție. Hapoel Tel Aviv va juca în Vilnius, Lituania, meciul din sferturile de finală.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      #
      Nu ne ramine decit sa asteptam, deoarece lucrurile se complica in Atlantic ( ho, neuronas nu da buzna, stiu ca nu se joaca polo pe apa ). Daca se califica Besiktas si ei si noi si Hapoel am jucat majoritatea meciurilor de la ora 19. Mai avem o repriza de asteptat, daca nu se culca devreme oficialii de la Euroliga si vor anunta doar dimineata. De fapt, ce mai conteaza ? Principalul ca am ajuns pina aici. Si poate mergem mai departe. Haide U !

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • Ciucâ:

      Titidiot
      Stau ft liniştit, ştiu câ o caprâ strâmbâ şi proastâ ca tine joacâ polo sub apâ cu biluțele tinerilor baschetbalişti din samoa.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • m4riu5:

      @TitiAcs - ooops!
      „dincolo" e tot 1-3, Besiktas a bătut Gran Canaria!. Adică doar două echipe din grupa noastră în sferturi cu șase din cealaltă grupă.

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    Raspunde
  • m4riu5 :

    greu de găsit
    o strategie câștigătoare! Sharma și Olaseni sunt peste Stipe și Cățe, așa că jocul sub panou nu va aduce avantajul dorit. Dekker, chiar și după o absență mai lungă e peste Seeley, Matt Morgan peste Petrică, poate doar Jones, în zi bună, un pic peste Nelson... Perimetrul completat cu Eddie, Guzman și Mokoka chiar de-o fi la același nivel cu „restul lumii" de la londonezi, este din nou, insuficient pentru victorie. Și încă n-am amintit de Božić, un antrenor cum nu mulți au trecut pe la BT Arena.
    Cu toate adtea, imposibil nu e, mai ales dacă nu vom avea accidentări în meciul de sâmbătă.

    cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    • m4riu5:

      era să uit de Mejeris
      dar poate face el diferența? Că restul nu vor prinde minute...

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    • varu silvois:

      acum dupa terminarea grupelor
      am putea spune ca echipele din cealalta grupa sunt mai tari, in optimi au cam dovedit-o, diferente mari de scor, poate in sferturi schimbam tendinta, dar in orice caz londonezii au mancat jar. MereU nUmai U

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    • Benjamin:


      Daca am ajuns sa ne fie frica de Sharma mai bine stam la hotel. E un jucator spectaculos, dar average. Recupereaza bine, dar aseara turcii au visat tot meciul.

      Da, si eu sunt de parere ca london lions sunt peste noi. Au o banca muult mai lunga. Au un Taylor care vrea sa ne dea cu terenul in cap si sa ne trimita la alergat prin parc. Au un stil incomod pentru noi deoarece necesita multa energie, iar noi nu avem jucatori tare multi pe care ii putem rula, iar Eddie o sa fie exploatat la maxim dpdv defensiv pt ca ei joaca in viteza. Au un antrenor mai experimentat, dar trebe sa ne jucam si noi sansa.

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      Marius, buna analiza, atit doar ca l-ai uitat pe David Nwaba, jucatorul cel mai bun aseara si cu cel mai bun CV. Dar normal, nu joaca CV-ul. Si sa nu uitam ca Gran Canaria avea lotul mai bun, era ( si este) detinatoarea trofeului EuroCup.
      Ce imi da speranta ? Poate faptul ca suntem din nou "underdog" cum se zice, nu mai suntem favoriti.
      Ce ma ingrijoreaza ? Faptul ca pina acum ( in competitiile internationale) nu prea am stiut sa jucam meciuri decisve, a se vedea meciul cu Lietkabelis, dar mai ales cel cu Ludwigsburg.
      Sa speram ca spargem ghiata ! ( ups, iara o sa sara neuronul stingher, ca aici e domeniul lui, dansul cu figuri pe ghiata si nenorocita aia de mantinela unde si-a zdrelit neuronii :)))
      HAIDE U !

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    • Ciucâ:

      Titimbecil
      Cu tabla ta spargi uşor gheata şi neuronii tâi mitocani merg ın gol mai departe fârâ sâ pâțeascâ nimic

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Sa reusesti sa dai 60 de puncte in prima repriza nu e ceva la indemana oricui. Si dincolo de asta, jucatori atletici, foarte mobili (chiar si cel de 2,13) si buni aruncatori din toate pozitiile.
    Si chiar daca nu pot tine acel ritm tot meciul, poate fi suficient pentru o victorie.

    Sincer, in relatie de 1-1 doar pe Guzman il vad sa mai faca fata in aparare asa ca imi pun sperantele intr-un joc colectiv in defensiva. Oricum va fi foarte greu de oprit aceasta echipa.

    Altfel, voi fi in sala si voi incerca sa ma bucur cat se poate de acest bonus de a vedea live un meci de baschet de calitate.

    Haide "U"!

    cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    • varu silvois:

      in momentul de fata simtim ca am atins limita
      incep sa vorbeasca bugetele, valorile individuale, cunostintele bogate. Daca am fi jucat aseara cu londonezii probabil ca ne spulberau. Ei vor veni increzatori, poate mai merge faza cu otravitul fantanilor si sa-i prindem la Cluj intr-un cazan cu apa clocotita. Sigur va fi asa, vom striga din toti rarunchii la sala, hai UBT.

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    Raspunde
  • Silvois :

    Nu luati in desert vocea profetului!
    Eu simt ca U si Bourg vor salva onoarea/spala rusinea grupei A, sifonata serios in urma acestor meciuri de baraj pentru sferturi. In ce priveste compararea loturilor si valorii celor doua viitoare adversare, sa fim seriosi, jumatate din echipele cu care am jucat in grupa aveau, pe hartie, loturi mai valoroase, si daca vorbim numai de Gran Canaria! Intr-o zi de gratie, cu o sala arhiplina si pulsand pentru echipa, U poate bate pe oricine in Eurocup. Iar Taylor, despre care ziceati ca vine sa ne dea cu terenu in cap, eu il vad, in clar-obscurul predictiei mele, alergand pe aleile Babesului, ca intr-un cosmar din care nu se mai poate trezi!

    cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Si eu abea astept
      Sa il fluieram le Taylor dupa ce era sa ne coste sezonul trecut. Era fain sa il celebram si pe Brown dar n-a fost sa fie. O sa vedem daca programul fizic de la U e chiar asa inutil.

      Altfel, pivotii lor nu sunt imposibil de batut, aparatorii nostri ii pot opri sa patrunda iar de la 3 nu sunt killeri. Plus ca sala o sa fie fierbinte, iar vestiar nostru crede in (semi) secret ca poate castiga competitia. Pana si cotele ne sunt usor favorabile.

      Singurul element negativ este ca avem o saptamana de asteptat.

      cu 1 lună în urmă (07.03.2024)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Jordan Taylor
    Poate sa castige echipa din Londra cu +30, poate o sa-i dea Jordan Taylor lui Stipe cu terenu' in cap, dar cand o sa se cante sala "2 culori o singura iubire" atunci o sa stie Taylor ce putin ii +30 si ce mic ii terenu cand lui nu-i canta 10.000 de oameni. La nivelul asta sportivii stiu !

    cu 1 lună în urmă (07.03.2024) Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    haide U
    ce este interesant, dincolo de bugete, este faptul că englezii nu au pedigree baschetbalistic. adversara este tare, jucatorii ei sunt cu experienta, unii precum dekker au castigat si finale europene.

    sper ca silva sa trimita pe parchet cel mai bun 5 posibil si baietii nostrii sa fie invincibili

    cu 1 lună în urmă (08.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!