Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lorenzo Diaconescu revine în orașul natal și își începe cariera profesionistă

Lorenzo Diaconescu revine în orașul natal și își începe cariera profesionistă

În cursul acestei zile, CSM Petrolul Ploiești a anunțat cel de-al doilea transfer al acestei veri. Este vorba de Lorenzo Diaconescu, jucător ce i se alătură lui Vlad Corpodean, Bogdan Popa și a contingentului de baschetbaliști autohtoni ai prahovenilor.

Diaconescu este originar din Ploiești, însă, la 14 ani, după mai mulți ani petrecuți la Solaris Ploiești, CSU Ploiești și ACS Dan Dacian București, a plecat în Spania, la Real Madrid. Jucătorul născut în 27 ianuarie 2005 a rămas în Peninsula Iberică până în prezent, jucând și pentru Coosur Real Betis și Zentro Basket Madrid.

„Lorenzo este unul dintre baschetbaliştii de valoare din generaţia tânără şi am ţinut să vină alături de noi pentru că vrem să ne respectăm strategia de a le da credit jucătorilor ploieşteni. Faptul că s-a antrenat şi a jucat patru ani în baschetul iberic l-a ajutat să ajungă la un nivel care, credem noi, îi asigură bagajul necesar pentru a evolua în Liga Naţională de Baschet Masculin, aşa că suntem covinşi că ne va ajuta foarte mult în noul sezon”, a spus Ionuț Ivan, coordonatorul secției de baschet a CSM Ploiești, conform site-ului oficial al formației galben-albastre.

În 2019, la Turneul Final U14, Lorenzo Diaconescu a avut medii de 19.4 puncte, 14.6 recuperări și 3.2 pase decisive. În 2022, la Campionatul European U18, divizia B, jucătorul ploieștean a strâns 8.4 puncte și 5.9 recuperări.

Pe lângă Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu și Bogdan Popa, Mihai Popa, antrenorul lui CSM Ploiești, mai dispune de Codruț Dinu, Robert Pătraru, Mihai Comănescu, George Angelian și David Rașoga.

Citiți și:

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    Care e scopul?
    Ai deja 5 juniori in lot + Bogdan Popa si Corpodean. De ce sa mai aduci inca un junior? Ca sa frece banca? Inseamna ca nu se vrea progres la Ploiesti, de la locul 14 anul trecut credeam si ma asteptam sa vad niste mutari strong.

    cu 10 luni în urmă (26.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!