Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Luca Năstruț, contribuție importantă în duelul echipelor secunde ale lui CSU Sibiu și CSM Oradea

Luca Năstruț, contribuție importantă în duelul echipelor secunde ale lui CSU Sibiu și CSM Oradea

BC CSU 2 Sibiu a trecut de CSM CSU 2 Oradea în etapa cu numărul 10 din Liga 1 la baschet masculin, scor 85-77. În disputa de duminică (30.01), doi jucători din lotul echipei de seniori au contribuit cu 45 de puncte pentru Sibiu.

Luca Năstruț a fost principalul marcator al partidei, cu 28 de puncte, alături de 6 recuperări. Acesta a avut 12/21 din acțiune, majoritatea încercărilor semnându-le din interiorul arcului de cerc (9/14).

În privința aruncărilor de 3 puncte, Năstruț a terminat cu procentaj de 43%, 3 din 7 încercări fiind precise.

În cele 35 de minute petrecute pe parchet, sportivul în vârstă de 18 ani a punctat în fiecare sfert, cel mai eficient fiind în cel inaugural, când a adunat 15 puncte. Duelul acesta a reprezentat stabilirea unui season high pentru Năstruț în Liga 1, precedentul record al său fiind de 23 de puncte marcate.

De asemenea, Anton Rotaru a contribuit cu 17 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive la succesul sibienilor, el fiind depășit pe lista marcatorilor de către Sebastian Costeiu (23 de puncte, 12 recuperări).

Tot doi jucători ce fac parte și din lotul echipei de LNBM au adus cele mai multe puncte pentru orădeni. Enzo Vescan a pus 21 de puncte pe tabelă, iar Vlad Marinău a avut 17 puncte la final.

Echipa secundă a Sibiului are 6-4 bilanț după acest meci, iar CSM CSU 2 Oradea coboară la 5-3 în Liga 1.

*foto: arhivă BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Mi-a placut mult ieri de Luca; atunci cand joaca pentru echipa de Liga 1, este liderul acesteia. Are calitati bune: mana, patrundere, atleticism; daca continua sa munceasca, poate fi una dintre suprizele placute in urmatorii ani. Nu i-ar fi stricat niste cm in plus si putina forta, dar poate compensa.
    Sunt curios de traseul lui pe mai departe.

    cu 2 ani în urmă (31.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!