Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Luca Năstruț revine la CSM CSU Oradea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.08.2022

Luca Năstruț revine la CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a mărit contingentul de români pentru sezonul viitor. Luca Năstruț, jucător ce și-a petrecut o bună bucată din juniorat la gruparea bihoreană revine la medaliata cu bronz din stagiunea precedentă a Ligii Naționale.

Originar din Satu Mare, Luca urmează să împlinească 19 ani în luna august. El măsoară 1.93 metri și evoluează la poziția 2. El și-a început junioratul la LPS CSȘ Satu Mare, după care s-a mutat la LPS Bihorul CSM Oradea. El a contribuit la medaliile obținute de bihoreni la Campionatul Național U18 Masculin, iar în sezonul 2020/21 a fost cooptat și în lotul de seniori.

În stagiunea 2021-22, el a fost împrumutat la BC CSU Sibiu, alături de care a bifat 17 partide în Liga Națională, înregistrând medii de 1.6 puncte și 0.6 recuperări. Cele mai bune prestații au venit însă la satelitul echipei de pe malul Cibinului, în Liga 1, unde a avut 17.9 puncte, 1.7 recuperări, 2.7 pase decisive și 1.2 intercepții pe meci.

La momentul actual, Năstruț este al șaselea jucător român din lot, după Tudor Gheorghe, Bobe Nicolescu, Kris Richard, Enzo Vescan și Cătălin Baciu. La capitolul străini, orădenii i-au înregimentat pe Nikola Markovic, Donatas Tarolis, Stephen Holt și Erick Neal. Antrenorul echipei rămâne Cristian Achim.

Foto: Roby Boros / CSM Oradea (Facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!