Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lucas Tohătan: „Apărarea agresivă și jocul de echipă vor fi cele mai importante părți ale acestui meci”

Lucas Tohătan: „Apărarea agresivă și jocul de echipă vor fi cele mai importante părți ale acestui meci”

CSO Voluntari joacă în această seară, 19 octombrie, în a doua etapă a grupei H din FIBA Europe Cup cu suedezii de la Norrkoping Dolphins, meciul fiind găzduit de Sala Olimpia din Ploiești.

Înaintea partidei cu formația nordică am stat de vorbă cu Lucas Tohătan, conducătorul de joc al vicecampioanei României prefațând în exclusivitate pentru site-ul nostru meciul. El este de părere că pauza din finalul săptămânii de care a beneficiat CSO Voluntari a ajutat echipa ca să regleze anumite lucruri:

„Orice început este mai greu. Cât timp ne antrenăm în fiecare zi 100%, rezultatele vor veni de la sine. Este important să avem o mentalitate pozitivă. Cu siguranță pauza din weekend ne-a oferit un pic de timp în plus pentru a lucra la aspectele jocului nostru.”

Tohătan a trecut apoi la descrierea adversarului din această seară, Norrkoping Dolphins:

„Suntem într-o competiție unde fiecare echipă este puternică și bineînțeles vrea să câștige. Au întors un rezultat foarte greu în primul lor meci și este de respectat asta. Sunt o echipă foarte agresivă și rapidă. Datorită acestui fapt este foarte important să respectăm planul de joc, atât în apărare, cât și în atac. Cu siguranță meciul va fi unul foarte intens, fiecare echipa dând totul pe teren.”

Conducătorul de joc a scos în evidență și aspectele care ar putea decide învingătoarea:

„Cu siguranță apărarea agresivă și jocul de echipă vor fi cele mai importante părți al acestui meci. Dacă aceste doua părți vor fi prezente pe tot parcursul meciului, tind să cred că vom avea un rezultat pozitiv la finalul meciului.”

„Meciurile acestea cred că sunt pasul de care aveam nevoie”

CSO Voluntari va juca în cupele europene la Ploiești și l-am întrebat pe Lucas dacă ajută faptul că în Sala Olimpia echipa ilfoveană a disputat și SuperCupa României și are anumite repere în acea arenă:

„Cred că suntem destul de obișnuiți cu sala. Cu siguranță meciul din SuperCupă a fost de ajutor, dar nu cred că sala este un aspect atât de important. Toți ne dorim victoria și asta se va vedea pe teren indiferent de sală.”

La final ne-a mărturisit care a fost principalul lui scop în acest an și cât îl ajută meciurile pe plan european:

„Avem șanse bune (n.r. de calificare), deși am început puțin ezitant. Mi-a fost dor să joc în cupele europene, acesta a fost și principalul meu scop în acest an, să joc în Europa. De la meci la meci încerc să cresc, iar meciurile acestea cred că sunt pasul de care aveam nevoie. Am încredere că vom ajunge cât mai departe cu echipa noastră, dar până una alta fiecare meci trebuie luat pe rând și tratat cu maximă seriozitate.”

CSO Voluntari și Norrkoping Dolphins joacă în această seară (19.10) începând cu ora 20.00 în Sala Olimpia din Ploiești, meciul fiind disponibil pe Metropola TV și YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!