Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lucas Tohătan la cea mai bună prestație stagională, în Derby-ul Ardealului

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.03.2022

Lucas Tohătan la cea mai bună prestație stagională, în Derby-ul Ardealului

BC CSU Sibiu a ajuns la 10 victorii stagionale în Liga Națională, după cel mai important succes al sezonului. În Sala Sporturilor Transilvania, gazdele i-au aplicat campioanei României primul eșec în Liga Națională, ediția 2021-22. Scorul final din partida cu U-BT Cluj a fost 85-82.

Lucas Tohătan a fost cel mai bun jucător al partidei. Conducătorul de joc a reușit cea mai bună prestație din acest sezon, din punct de vedere al punctelor marcate.

Fundașul naționalei a terminat cu 22 de puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, un indice al eficienței de +21 și doar o minge pierdută. El a finalizat 6/11 aruncări din acțiune, 3/5 aruncări de la distanță și 7/7 de la linia de libere.

Pe lângă aceste cifre, Tohătan a înscris și cea mai importantă aruncare a confruntării. La 80-78 în favoarea gazdelor, cu mai puțin de 20 de secunde rămase, jucătorul autohton a înscris pe sirenă, de la distanță, și a decis soarta partidei.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Următorul meci pentru BC CSU Sibiu este restanța cu Dinamo București. Duelul va avea loc în data de 16 martie, pe terenul ardelenilor, de la ora 17:00.

*foto: BC CSU Sibiu/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!