Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ludwigsburg forțează meciul decisiv în seria cu U-BT Cluj

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.04.2022

Ludwigsburg forțează meciul decisiv în seria cu U-BT Cluj

U-BT Cluj nu a putut închide seria din sferturile de finală ale Basketball Champions League în două meciuri. Ardelenii au fost învinși de MHP-Ludiwgsburg cu scorul de 92-75.

MHP-Riesen Ludwigsburg: Justin Simon, Jonah Radebaugh, Jordan Hulls, Tremell Darden, Jonas Wohlfrath-Bottermann

U-BT Cluj-Napoca: Brandon Brown, Patrick Richard, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic

Bircevic a deschis scorul printr-o aruncare liberă transformată. Stipanovic a adăugat două puncte cu un floater. Simon a răspuns cu un coș pe recuperare ofensivă. Radebaugh a egalat la patru prin același procedeu. Nemții au trecut pentru prima dată la conducere prin tripla lui Hulls. Stipe a răspuns de sub inel. Happ a dus scorul la 10-9 cu un cârlig. Guzman a readus-o în avantaj pe U-BT cu un dunk agresiv. Woodard a înscris după o patrundere spectaculoasă. Simon i-a furat mingea lui Richard și a marcat un coș spectaculos de sus. Clujenii au reușit un run de 6-0 și conduceau cu 19-16 după primul sfert.

Happ a deschis sfertul doi cu o reușită de sub inel, iar Hogue a fost penalizat cu o greșeală tehnică. Ludwigsburg a revenit la conducere prin același Happ. Radebaugh a mărit ecartul. Scorul a ajuns la 24-19 după o reușită din interior a germanilor. Brown a răspuns de afară, iar după un layup a redus diferența la două lungimi. Happ a continuat sfertul bun și a mai înscris două libere. Hogue a egalat cu un coș de trei. De la 33-33, Ludwigsburg a înscris șapte puncte consecutive, iar la pauza mare tabela indica 40-33 pentru gazde.

Guzman a inaugurat a doua jumătate cu un coș de trei și o liberă transformată. Polas a dus scorul la 45-37 cu o reușită de afară. Conaționalul său din tabăra oaspeților a redus diferența de la linia de pedeapsă. Stipanovic și Stewart au apropiat-o pe U-BT la o lungime (45-43). Darden a înscris un coș de trei, după timeout-ul cerut de Patrick. Această reușită a condus la un run de 10-2 al gazdelor, oprit de Dustin Hogue. Stewart a reușit apoi un coș-fault. Radebaugh a răspuns de afară. Elijah s-a revanșat la posesia următoare cu un capac excepțional. Woodard a dus diferența la 11 lungimi. La 60-51, Hogue a fost descalificat. Înaintea ultimelor 10 minute, tabela indica 64-57, după un bank-shot reușit de Richard.

Happ a înscris primul coș al parțialului. Woodard a marcat și el și a dus scorul la 69-57. După un fault anti-sportiv al lui Stipanovic, americanul a înscris și de afară și germanii s-au distanțat la 16 lungimi. Polas i-a urmat exemplul, iar Silvășan a cerut timp de odihnă la 76-57. Grasu a înscris primele sale puncte în BCL, de la linia de libere. Brown a redus diferența cu un coș de trei. Richard a înscris și el de afară, iar tabela indica 78-67. Clujul s-a apropiat la 10 lungimi prin Stipanovic. Radebaugh și Happ au răspuns imediat și au dus scorul la 85-71. În cele din urmă, MHP-Riesen s-a impus cu scorul de 92-75.

Ethan Happ (18 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive), Jonah Radebaugh (18 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive) și Justin Simon (17 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive) au fost cei mai buni jucători ai lui Ludwigsburg. Din tabăra adversă s-au remarcat Andrija Stipanovic (16 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive) și Karel Guzman (15 puncte și 7 recuperări).

*foto: championsleague.basketball

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Deci
    Toate ca toate, cred ca oricine a privit meciul e constient ca sansele noastre de a castiga acolo au fost spre 0. Bai, dar faza cu Kuti e memorabila, jur. Cum ii salta ala mingea din manutze si apoi comite si un fault de plus 1. Circ😂.
    Altfel, tre sa i calcam pe cap pe baieti ca daca nu ne calca ei. N-au muncit degeaba ai nostri pt locul 1. In atmosfera potrivita, nemtii mai pot fi batuti o data. In afara de cei doi pivoti, wobo si happ, care s clar peste ai nostri, nu prea mai au ceva de speriat. Eventual radebuagh nu tre lasat sa se incalzeasca prea bine.
    Un alt “remarcat” ar fi Petrica care cred ca i la primul meci in care ne cam ingroapa. Nu stiu, a fost mai mult pe jos si pe genunchi decat in picioare. Fizic n-a facut deloc fata, nu stiu care a fost treaba. Cert e ca are i revansa de luat. In sport esti la fel de bun ca cea mai recenta prestatie deci sper in deicisiv sa l vedem la treaba pe capitan. Sa ne duca in final 4, mi se pare ca meritam mai mult deca boxeurii astia de nemti. Haide U! Marti mergem la Bilbao😁

    cu 2 ani în urmă (14.04.2022)
    • Benjamin:

      pivoti
      Pe mine nu m-au dat pe spate. Au fost mai proaspeti pentru ca au o rotatie foarte mare. Intr-adevar ca Happ ne-a surprins de cateva ori ieri, dar nu mi s-a parut ca Stipe s-a aparat tare serios la el. Incerca mai tot timpul sa scoata faultul.

      cu 2 ani în urmă (14.04.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu stiu daca s de dat pe spate
      cert e ca happ a fost principalul marcator al lor, alaturi de Radebaugh. Si la noi Stipe a fost principalul marcator ce-i drept dar cum zici si tu, avand rotatia mai lunga au parut mai fresh. Si varsta ii ajuta. Happ are 25 de ani, Stipe 35. Totusi, 10 ani se simt la un moment dat.

      cu 2 ani în urmă (14.04.2022)
    • Benjamin:

      rotatia
      DIn punctul meu de vedere rotatia mare e mare lor plus. Evident ca pentru stilul lor de joc ai nevoie de o banca lunga, dar mie mi se pare super fain cum executa ambele faze de joc si cum pot sa puna atat de multe formatii pentru ca au jucatori versatili. E interesant cat de omogena e echipa lor chiar daca au atat de multi jucatori in rotatie.
      Antrenorul lor a facut schimbari pe banda rulanta pentru a putea sustine ritmul, iar noi din pacate aseara nu ne-am ridicat la nivelul lor de energie. Oamenii mari din pacate au acumulat greseli personale si multa frustrare mult prea repede.

      cu 2 ani în urmă (14.04.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cum zicea
      si Cosmin Petrescu in comentariu, nu prea stiau ce nivel de intensitate sa foloseasca, arbitrajul a fost destul de fluctuant, cand fluierau tot, cand lasau contacte.

      cu 2 ani în urmă (14.04.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      arbitri
      au lasat jocul mai ... lejer. Nu au fluierat orice contact, ceea ce i-a avantajat mai mult pe ei. Ce au fluierat in schimb au fost tinerile/ simularile - si am excelat la asta. La fel ce nu au sanctionat au fost lamentarile dupa fiecare decizie

      cu 2 ani în urmă (14.04.2022)
    Raspunde
  • Benjamin :


    Un meci interesant. Am stat aproape de ei primele doua sferturi, dar apoi s-a vazut ca nu am mai avut energia necesara pt a face faza defensiva la fel de bine.
    - M-au surprins cat de mult au jucat pe pivot azi. Interesanta tactica
    - Hogue. Din pacate energia lui dezordonata (pt ca altfel nu stiu cum sa ii spun) nu ne-a ajutat deloc azi.
    - Presiunea constanta din partea unor jucatori (stipe, bircevic, hogue) pe arbitrii poate fi si un minus. Azi a fost.
    - stewart. De ce l-am jucat asa putin? Da, nu a facut partea defensiva asa de bine ca si Guzman, dar parca i s-au acordat putine minute azi.
    - Grasu. A jucat cu curaj. Se vede ca e depasit de acest nivel, dar mi-a placut ca nu a fost crispat.


    Sa ne bucuram ca mai vedem inca un meci la Cluj. Sper eu sa castigam, dar chiar si daca pierdem pot doar sa sper ca acesta e doar inceputul pentru aceast echipa pe plan European si ca la anul o sa avem parte de multe alte meciuri faine.

    cu 2 ani în urmă (14.04.2022) Raspunde
  • Dady2800 :

    Foarte greu
    Felicitări clujului ...... Sa ajungi cu meci decisiv acasă pt F4 champions league.este o performanță absolut extraordinară.

    cu 2 ani în urmă (14.04.2022) Raspunde
  • Dady2800 :

    Banca scurtă
    Si a spus cuvântul. Clujul a jucat in sf 4 cu grasu si.kuti .E greu diferență mare de valoare.iar stefan grasu in opinia mea are cel puțin 15 -20kg in plus ..... Sa ai sansa sa joci la vârsta asta la niv asta si sa fii in halul asta pregătit fizic este rușinos.

    cu 2 ani în urmă (14.04.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Greu
    A fost un meci greu. Comparativ cu primul - statistic vorbind - nu a fost o diferenta f mare (ceea ce imi da sperante pt decisiv), in principal ei au marcat mai bine de la 2 pct (49 vs 38), noi mai prost de la 3 (27% vs 44%). Altfel, asa cum ne asteptam , au avut multe recuperari ofensive (16 vs 13 la Cluj) dar aici ne-am descurcat si noi mai bine (12 vs 5), au jucat agresiv, cu un presing f intens, dar astea le stiam dinainte. Si cam asa au jucat si la Cluj.
    A si a mai fost o diferenta, am fost mai nervosi. Si nu inteleg cum a reusit Hogue sa ia 5 faulturi in 6 minute jucate !! Din care 4 ofensive. Adica sa vezi ce usor fluiera genul asta de faze - tineri/ impingeri si sa continui.
    Mai grav decat faza cu Kuti (de care amintea studentu) mi se par mingile pierdute de Brown si Petrica - pase aiurea, faze relativ simple. Cu o astfel de aparare agresiva cred ca ar trebui jucat mai mult pe patrundere, individual.
    Sa vedem un meci mai bun la Cluj!

    cu 2 ani în urmă (14.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!