Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lukoil Academic se impune la Botevgrad și trimite meciul în decisiv

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.05.2015

Foto: lap.bg

Vineri seară a avut loc meciul patru al finalei din Bulgaria ce opune pe Lukoil Academic și Balkan Botevgrad. Formația pregătită de un nume cunoscut pentru fanii baschetului românesc, Alexander Todorov, a fost foarte aproape de a-și trece primul trofeu din istorie cedând în cele din urmă cu scorul de 78-80. Pe sferturi a fost 16-16, 19-17, 19-21, 24-26.

Ultimul act al sezonului a debutat cu două meciuri la Sofia, acolo unde gazdele și-au adjudecat primul joc, scor 82-81 pentru ca Balkan Botevgrad să egaleze seria grație victoriei la opt puncte, 88-80. Seria s-a mutat la Botevgrad, iar amfitronii și-au trecut în cont încă o victorie, scor 82-78. Elevii lui Todorov au fost foarte aproape de primul titlu din istorie, însă au cedat la mare luptă duelul de vineri seară, scor 78-80. 

Meciul patru a fost unul extrem de echilibrat, ambele formații alternând la conducere, scorul după 30 de minute fiind 56-56. Actul final s-a desfășurat în aceeași notă, iar ultimele minute s-au dovedit a fi atractive pentru spectatori. Ivan Lilov a adus avantajul pentru echipa sa, 76-75 cu 3 minute până la final. Adversarul a punctat prin Nikola Dragovic, însă același Lilov a egalat situația marcând o liberă din două. Cu 11 secunde rămase de disputat Terry Smith a fost faultat și a fructificat ambele libere. Todorov a solicitat time-out, cerând elevilor săi o aruncare de trei puncte, însă Lilov nu a putut găsi ținta de la mare distanță. S-a încheiat 80-78 pentru Lukoil, iar meciul decisiv este programat pentru 1 iunie.

De la gazde Pavel Marinov a terminat cu 21 de puncte și 7 recuperări, Ivan Lilov a avut 11 puncte și 7 recuperări în timp ce la oaspeți Terry Smith a avut 16 puncte. Dee Brown nu a evoluat pentru Lukoil, el fiind accidentat.

De menționat că în campionatul Bulgariei meciurile din playoff se desfășoară cu o pauză de o zi între două partide consecutive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!