Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lupta continuă pentru locul 15 în LNBM

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.05.2013

Liga Națională

 Locurile 15/16

Sala Sporturilor, Miercurea Ciuc
miercuri (22.05), ora 17:00

1 Fișa meciului 1

Lupta pentru locul 15 în Liga Naţională de Baschet masculin revine la Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc. După două jocuri desfăşurate săptămâna trecută, între BC PH Miercurea Ciuc şi Dinamo Bucureşti, scorul la general este de 1-1, ambele formaţii învingând în confruntarea desfăşurată pe teren propriu.

Chiar dacă în declaraţiile acordate înaintea aceste serii, atât de către antrenori cât şi de către jucători, ambele părţi au afirmat că nu mai speră la salvarea de la retrogradare în cazul unei posibile retrageri a echipei din Giurgiu, nici una dintre combatante nu a lăsat garda jos.

Meciul întâi a fost câştigat de ciucanii care s-au impus cu scorul de 71-65 într-un joc pe care l-au controlat aproape în totalitate, pentru ca în deplasarea de la Bucureşti Dinamo să restabilească egalitatea. Băieţii pregătiţi de Nicolae Toader s-au aflat într-o formă de zile mari, terminând jocul cu un procentaj de 62% la aruncările de două puncte, aspect care a făcut practic diferenţa. Chiar dacă au controlat situaţia la capitolul recuperări, izbutind 41 de recuperări dintre care 18 ofensive (!), ciucanii nu au avut şanse în faţa unui atac extrem de eficient al adversarului aflat în zi de graţie.
La capitolul absenţe îl putem menţiona pe Andrei Bădilă, jucătorul dinamoviştilor fiind în continuare accidentat.

Luând în calcul aceste considerente, a avantajului propriului teren respectiv a faptului că gruparea din Bucureşti nu are la activ nicio victorie în deplasările efectuate pe parcursul întregului sezon, BC PH Miercurea Ciuc porneşte cu prima şansă în derby-ul pentru locul 15, sperând în continuare la poziţia care ar putea echivala cu o nouă participare în prima ligă.

Foto: Zsolt Halmágyi