Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lupta pentru locul 8 - Mai poate pierde CSM-ul calificarea?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.03.2013

Lupta rămâne deschisă pentru ocuparea locului 8 în Liga Națională 

Cu cinci etape înaintea încheierii sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet masculin s-ar părea că un singur loc mai este accesibil pentru calificarea în playoff. Trebuie notat faptul că șansele ca CSM București să mai coboare de pe poziția a 8-a sunt minime în condițiile în care echipa lui Hristu Șapera are un avantaj de trei victorii în fața tripletei Sibiu - Rovinari - Pitești. Pe de altă parte, pot interveni aspecte extra-baschetbalistice în condițiile în care apele sunt deosebit de tulburi în preajma echipei din capitală.

Cu siguranță ar fi o surpriza ca CSM-ul să mai piardă ultima poziție ce asigură calificarea în playoff, însă aici nu discutăm despre surprize ci despre faptul că matematic acest lucru se mai poate întâmpla.

Iată programul celor patru echipe în ultimele cinci etape:

 Et     CSM București     CSU Sibiu     BCM U Pitești     Energia Rovinari 
     15-10     12-13     12-13     12-13 
 26     Cluj     @Timba     @Farul     @Craiova 
 27     @Oradea     Giurgiu     Mureș     @Cluj 
 28     Pitești     @Farul     @ București     Oradea 
 29     @Dinamo     Mureș     Rovinari     @Pitești 
 30     Sibiu     @București     @Cluj     Dinamo 

Observăm, așadar, că CSM București are două meciuri pe teren propriu împotriva echipelor care încearcă să îi subtilizeze locul 8. De asemenea, are două meciuri împotriva echipelor situate în zona superioară a clasamentului și unul împotriva echipelor din zona inferioară.

Sibiu pare să aibă cel mai accesibil program: trei meciuri împotriva unor echipe situate în jumătatea inferioară a clasamentului, unul cu zona superioară și unul cu CSM București.

Pitești are un meci cu echipe din zona inferioară, două cu echipe din jumătatea de sus a clasamentului, respectiv două cu echipele cu care se află în luptă directă.

Rovinari are cel mai greu program: un meci cu ultima clasată, unul cu o rivală în lupta pentru locul 8 și trei cu echipe din primele șapte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!