Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie istorică în Spania, împotriva lui Unicaja Malaga

U-BT Cluj-Napoca, victorie istorică în Spania, împotriva lui Unicaja Malaga

Astăzi, 25 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca și-a început aventura în faza Top 16 a Basketball Champions League, pe terenul lui Unicaja Malaga. Alb-negrii au condus de la început până la final și s-au impus la o diferență de șase puncte, 79-73, în Arena Martin Carpena.

Iată titularii celor două formații:

Unicaja Malaga: Norris Cole, Francis Alonso, Jonathan Barreiro, Axel Bouteille, Micheal Eric

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Brandon Brown, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic

Clujenii au recuperat mingea la prima acțiune a jocului, iar Guzman a înscris imediat pe contraatac. Au urmat cinci puncte marcate de Brown, iar scorul a devenit 7-0. Spaniolii au răspuns cu două coșuri din zona inelului, însă Brown a reușit încă două puncte. Bircevic și Alonso s-au remarcat fiecare cu o triplă, iar apoi Richard și același Alonso s-au duelat de la semi-distanță. După o serie de acțiuni ratate, oaspeții au terminat sfertul cu un parțial de 5-2 prin care au dus scorul la 19-13.

Actul secund a început în același fel ca primul, cu intercepție și coș pentru U-BT. Dacă în sfertul inaugural, liderul ardelenilor a fost Brown, de această dată s-a remarcat Elijah Stewart, care și-a dus echipa la o diferență de 13 puncte: 28-15. După un time-out solicitat de Fotios Katsikaris, Dario Brizuela a scuturat plasa de două ori de la mare distanță și a fost rândul lui Mihai Silvășan să ceară un timp de odihnă. Stewart și Brown au marcat rapid cinci puncte, însă Eric și Brizuela au oferit replica. Marea problemă a campioanei României în această perioadă a fost reprezentată de faulturile comise, în timp ce andaluzii au început să arunce tot mai bine din afara liniei de trei puncte. Cu 90 de secunde înaintea pauzei, Unicaja Malaga a trecut la conducere (41-39), prin două aruncări libere marcate de Jaime Fernandez. Au urmat patru puncte înscrise de Richard și Hogue, iar alb-negrii au intrat la vestiare în avantaj: 41-43.

După o primă repriză modestă, Stipanovic a fost remarcatul primelor două faze din repriza secundă, reușind o pasă decisivă și un coș de lângă panou. Apoi, pivotul bosniac l-a faultat pe Alonso, a făcut un blocaj pentru coșul lui Stewart și a obținut o intercepție. Guzman a înscris un dunk pe contraatac, iar U-Banca Transilvania s-a distanțat la opt puncte (51-43), provocându-l pe tehnicianul grec al gazdelor să solicite întreruperea jocului. Guzman a marcat încă un slam-dunk, dar Barreiro a răspuns din afara semicercului. Această secvență a consemnat accidentarea lui Eric, care a afectat într-o anumită măsură moralul spaniolilor. Drept urmare, avantajul oaspeților a crescut din nou la 13 puncte: 60-47. Până la finalul sfertului trei, alb-verzii au mai redus din deficit, însă alb-negrii și-au păstrat prima șansă la victorie: 64-55.

Bouteille a continuat să fie extrem de eficient și a marcat primele puncte ale actului decisiv dar, la celălalt panou, Stewart a răspuns cu două libere. A urmat o triplă a lui Alonso și două coșuri de lângă inel înscrise de Stewart și Hogue. Elevii lui Katsikaris nu au mai arătat aceeași precizie la aruncările de trei puncte și, cu 320 de secunde rămase, U-BT conducea cu 72 la 62. După o pauză provocată de oficialii meciului, Fernandez și Alonso au înscris fiecare câte o triplă și Unicaja s-a apropiat la patru puncte. Silvășan a solicitat imediat un time-out și Stewart a întrerupt perioada de secetă a „studenților”. Guerrero a marcat un slam-dunk prin care a ridicat publicul în picioare și apoi Richard a transformat două libere, prin care i-a dus pe clujeni la o diferență de două posesii: 76-70. Guerrero a finalizat încă un alley-oop, însă Bircevic a răspuns cu o triplă, iar spaniolii au cerut un nou timp de odihnă. Aceștia nu au mai reușit să revină, iar U-BT Cluj-Napoca a obținut o nouă victorie uriașă: 79-73.

Cel mai bun jucător al ardelenilor a fost Elijah Stewart, cu 26 de puncte. Acesta a fost urmat de Brandon Brown (15 puncte) și de Karel Guzman (10 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Francis Alonso (17 puncte), Axel Bouteille (16 puncte) și Jaime Fernandez (11 puncte).

În următoarea etapă, Unicaja Malaga primește vizita lui Filou Oostende, în timp ce U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul câștigătoarei seriei dintre Hapoel Ierusalim și Prometey.

*foto: championsleague.basketball

25 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Super tare
    Chiar cu Stipe deloc în formă, dar cu Stewart imperial. Și ceilalți și-au făcut treabă bine. Kuti a dat minute bune de odihnă. Victorie mare... HAIDE U

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Stipe...
      ...a avut azi rol de sacrificiu... din ce am vazut eu.

      cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Trebuiau
      Sa primeasca flopping in cel putin doua situatii nesimtitii aia.

      cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Ce joc...
    ...ce victorie, ce bucurie! Bravo tuturor, sunt o inspiratie pentru toata lumea.

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Felicitari!
    Cum mai motivezi jucătorii ăștia sa joace cu Oradea când ei câștiga la Unicaja?

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Nu e greu...
      ... le povestesc noilor veniti Stipe, Pat si Karel de anumite faze de anul trecut...

      cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      faze
      acu Watson e la voi puteti sa-l intrebati de faza de anul trecut. dacavesti atent la ce se intimpla in acea faza si nu vrei doar sa vezi ceea ce crezi a o observi ca WATSON IMPINGE MINGEA IN PANOU DECI NICI VORBA DE COS.
      pentru meciul de aseara FELICITARI un meci fbun.de Steward am zis demult ca e in primii 3 jucatori ce au fost la noi in campionat

      cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      @Ioan
      Ioane ai dat dracului limba romana..... Ne spui si nou ce ai vrut sa zici? Sa nu murim prosti cu Watson de gat.....

      cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      da ai dreptate
      e vorba de faza cu goltendingul, de care va tot legati. daca va uitati atent la faza se vede ca Watson impinge mingea in panou. Gasiti faza pe instagram la csm Oradea si bonus e si o poza din partea opusa fata de locul filmarii, in care se vede clar mina lui Watson pe, adica sub minge
      dupa cum stiu si U are intilnire cu suporterii de obicei si acu puteti sa-l intrebati.
      In alta ordine de idei, cred ca dupa meciurile avute de U in europa, ati vazut si voi ca si aici sunt unele arbitraje dezastroase nu doar la noi, ceea ce nu e o scuza, dar din pacate asta e situtia

      cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      continuare
      asa cum am mai zis incerc sa inteleg arbitri, care trebuie sa ia o decizie in fractiuni de secunda, sau suporterii, care normal, sunt subiectivi, dar nu inteleg nici cum comisia care a judecat faza. ei au timp berechet, au reluari cite vor si tot degeaba. deci asa comisie mai bine fara. Initial si eu am zis ca trebuie sa dam 2 beri fluierasilor, dar cind au dat reluarea fazei s-a vazut ca mingea si-a schimbat sensul de rotatie inainte sa loveasca panoul, nu trebuia multa analiza doar sa casti ochii, motiv pt care ma gindesc ca domnii se grabeau la bere sau mai grav veneau de la bere, si au dat si eiun comunicat sa fie. in rest au fost decizii aiurea si de o parte si de alta nu prea e ce povesti

      cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Haide „U”!
    Povestea continuă!

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • Vasilica :

    I U-BT Cluj-Napoca, victorie istorică în Spania, împotriva lui Unicaja Malaga
    Fain tirlu, minunata atitudine de echipa. Meciul incalcit dar spiritul de echipa a adus victoria. Felicitări UBT, un sezon european peste asteptari. Bravo!

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Foarte frumos
    O seară de neașteptat de frumoasă. Felicitări!
    Haide U-BT.

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Ce sa mai si spui
    Am tot analizat si cred ca pot afirma cu tarie ca echipa de anul acesta a Clujului este poate cea mai puternica echipa din ultimii 20-25 de ani in baschetul romanesc ( inclusiv perioada de glorie a Asesoftului) si care reuseste sa strapunga din nou plafonul de aer rarefiat care desparte baschetul romanesc de baschetul adevarat.

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Daca
    reusim sa castigam la Malaga cu Stipe si Petrica maini moarte, suntem tari. Nici Unicaja nu mai e ce era, sa nu ne lasam imbatati de numele adversarului. Dar totusi victorie in Spania dupa unul dintre cele mai spabe jocuri din sezonul acesta de BCL e mare lucru. Apararea a castigat si meciul asta. Haide U!!!

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    aparare
    Meci câștigat de jocul bun și agresivitatea din apărare, am jucat cu o echipa cu pivoti foarte buni și acest lucru s-a văzut în procentajul lui Stipanovici. Am dovedit că putem bate orice echipă, și Bircevici a făcut un meci bun, a faultat când era nevoie și a avut câteva faze decisive.

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Stewart si Brown
    Cei mai buni. Bircevici foarte util. O echipa senzationala ca motivatie si implicare. Meci castigat in primul rand de aparare. Bravo Silva!

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Echipa
    Avem echipa in adevaratul sens al cuvantului. Jucam ca si o echipa unita. Asta ii punctul forte anul acesta. Chiar daca in meciul asta am avut mai putine pase decisive de echipa. De 20 de ani de cand merg la sala nu am avut asa echipa! Felicitari! Toti au jucat bine, cu Stewart in frunte! Ma bucur in special de Kuti care s-a aparat bine si a dat minute de odihna titularilor!

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CCI :

    Haide U!
    Incredibila victorie, avem jucatori extraordinari.Dar nu inteleg, sunt singurul care nu il vede pe Kuti in forma deloc?sunt de parere ca mai bine juca Colceag 16 minute, mai rau de atat nu avea cum…de multe ori kuti este mana moarta, alearga doar spre colt.Sper sa isi intre in forma, altfel mai bine il joci pe Colceag, ii dai incredere ca roman u23.Toate bune, Haide U!

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Kuti
      Kuti se apăra mai bine și e mai agresiv decât Colceag, Colceag e încă prea tânăr și nu are fizic prea bune pentru a tine cate un jucător de la Malaga.

      cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    Raspunde
  • Snake :

    hunterUCJ
    Felicitări Cluj… felicitări Silva!! …faze ca și cea in care marele #13 îl ia in brațe pe Green și da cu el de pământ, fără sa primească nimic? Ceva de genu?

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari!
    Pentru inca o victorie care ar trebui sa bucure nu numai suporterii echipei.

    Altfel, aseara, ofensiv vorbind s-a vazut mai bine valoarea individuala (cu Stewart si Brown in prim plan). Nu prea a mers jocul de constructie, s-a rezolvat altfel.

    Mi-a fost teama (si imi va ramane) de rotatia noastra scurta mai ales cand, alaturi de oboseala apar si greselile personale.

    Sunt sigur ca in retur Malaga va arata mult mai bine si isi va lua revansa dar asta nu ma impiedica sa traiesc bucuria momentului.

    Haide "U"! (Si nu va relaxati cu Oradea, oricat de neconvingator joaca in acest moment)

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Oradea
      sezonul asta din pacate ma tem ca o sa va bateti cu voluntari

      cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • U1919:

      Finala cu Oradea
      Eu sper sa jucam finala cu Oradea…prefer sa fie an de an finalele cu Oradea sau Sibiu…nu cu Voluntaril….o echipa a primariei, a partidului…va disparea in cativa ani de pe prima scena a baschetului
      U, Oradea, Sibiu, Dinamo, Steaua, Mures, Timisoara,Medias sunt echipele de traditie, orase unde baschetul a umplut ani la rand salile de sport….nu echipele comunelor din jurul capitalei

      cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      @U1919
      La baschet în ultimul timp a câștigat mult timp finala o echipa lui Ghiță in Ploiești, puțin probabil să dispară Voluntari în câțiva ani, au un primar care se descurca bine, a făcut mult pentru sport, păcat că în alte orașe mari nu se face nimic. Până la urmă în Voluntari e o calitate a vieții mai bună decât în alte părți, vezi ce se întâmplă prin Timișoara cu domni care au boala pe corupți.

      cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!