Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mandic: "Suntem consideraţi echipa cu a doua şansă, iar nouă ne convine această titulatură"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.12.2012

Nouă partide a trebuit să aştepte SCM "U" Craiova pentru a obţine primul succes împotriva grupării de pe Someşul Mic. În doar cinci jucători, oltenii au izbutit o victorie de răsunet confirmând parcursul foarte bun pe care doljenii îl au în actualul sezon.

La finalul meciului Andjelko Mandic a vorbit despre primul său succes împotriva lui "U" Mobitelco, în Sala Sporturilor Horia Demian. Tehnicianul sârb crede că echipa sa şi-a dorit mai mult victoria practicând un joc de echipă bun, chiar dacă a evoluat în cinci jucători.

O victorie extrem de importantă pentru SCM "U". Ce a făcut diferenţa ?

Cred că am intrat în joc puţin mai concentraţi decât adversarul pentru că am deschis jocul foarte bine. Am jucat excelent întreaga prima repriză. Clujul este o echipă extrem de precisă la aruncările de la distanţă, iar noi ne-am apărat foarte bine şi am fost foarte atenţi la aruncările de la distanţă. Trebuie să recunosc că au ratat şi unele aruncări deschise pe care, de obicei, nu le ratează. Însă uneori când practici o apărare foarte bună, ofensiva adversarului se va împotmoli. Cred că ne-am dorit mai mult victoria decât Cluj. După cum am mai spus, unele echipe ne consideră ca fiind mereu gruparea care porneşte cu a doua şansă, iar această titulatură ne convine. De asemenea cred că programul campionatului este un pic aiurea. Adică în ultima lună, în decembrie, jucăm din trei în trei zile. Într-adevăr, echipele care joacă în EuroChallenge joacă câte trei meciuri în şapte zile timp de două luni. Noi de exemplu ne confruntăm cu unele probleme medicale. După cum ştiţi, Miskovic este în continuare accidentat, iar azi Djurasovic nu ne-a ajutat aşa cum o face de obicei respectiv Orbeanu. Cu alte cuvinte nu avem o bancă foarte lungă, o rotaţie adâncă. Oricum am făcut un joc de echipă foarte bun. Chiar şi când lucrurile au început să se înrăutăţească nu am cedat, nu ne-am lăsat şi doresc să-i felicit pentru asta.

V-a surprins modul de atac din sfertul 3 când "U" a jucat fără niciun pivot mizând pe jocul de afară ?

Nu neaparat. La Târgu Jiu doar Baciu a fost omul mare. Au jucat la fel cu Hallik şi Silvăşan. Poate am riscat când l-am pus pe Drăguşin să se apere la Hallik, care astfel a marcat câteva aruncări de trei puncte, însă de fiecare dată am răspus cu aceeaşi monedă. Bineînţeles că jucătorii au devenit obosiţi pe final de joc. Dzambic, Seals şi Habus au jucat 40 de minute şi alţi doi peste 32 de minute. Datorită oboselii am cedat pe final, când toate coşurile adversarului au fost înscrise pe contra-atac. Pot să spun că am avut puţin noroc în această seară, dar norocul ţi-l faci singur. Felicit adversarii şi le doresc un parcurs cât mai bun. Eu sunt mulţumit, este prima mea victorie în această sală. Mă refer împotriva lui "U", căci victoria împotriva celor de la Gladiatorii nu se pune (zâmbeşte). Băieţii mi-au făcut un cadou nemaipomenit de ziua mea.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Mandic
    Un antrenor serios,tanar, bun profesionist. L-am vazut prima data jucand in tricoul lui CSM Oradea si fiind antrenorul din teren. Practic , proiectul Oradea a inceput SI cu Mandic

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!