Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mantas Griskenas a semnat cu Sodertalje Kings

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.07.2013

 

Mantas Griskenas a semnat un contract cu campioana Suediei, Sodertalje Kings. Lituanianul revine la formația scandinavă după doar un an.

În vara anului 2012, Griskenas a semnat cu CSU Sibiu, fiind adus în Liga Națională de către Dragan Petricevic. El a bifat 26 prezențe în campionatul românesc și a avut medii de 8.6 puncte, 4.6 recuperări, 0.7 intercepții și 0.6 pase decisive cu 1.3 posesii pierdute în 24.7 minute pe meci pentru un coeficient de 7.6 la eficiență.

Griskenas a jucat pentru Sodertalje în sezonul 2011/12, când a bifat 49 prezențe în primul eșalon baschetbalistic al Suediei. A avut atunci medii de 12.4 puncte, 5.5 recuperări și 1.1 pase decisive. A jucat finala campionatului în respectiva ediție de campionat.

La nivel profesionist, Griskenas a mai jucat pentru Meresta. El a evoluat în NCAA la universitatea Wichita State și a absolvit în anul 2009.

Griskenas măsoară 2.00 metri, este în vârstă de 28 ani și evoluează ca extremă.

Sodertalje Kings va evolua pentru a doua oară consecutiv în FIBA EuroChallenge. În faza preliminară, scandinavii întâlnesc Rock Tartu, BC Zepter Viena și BK Ventspils.

Foto: csufans.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!