Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: „Am disputat o semifinală care dacă era jucată corect, acum trebuia să fie 2-2”

Paul Olar

Paul Olar
13.05.2016

Drumul lui U-BT s-a oprit în semifinala cu CSM CSU Oradea, încheiată vineri. Bihorenii au predat o lecție de baschet la Sala Polivalentă, calificându-se în ultimul act al Ligii Naționale, acolo unde vor da piept cu BC Mureș Târgu Mureș.

Decepționat de finalul duelului împotriva orădenilor, Marcel Țenter a încercat să explice eșecul elevilor săi. Totodată, tehnicianul a dat de înțeles că anumiți factori au dezavantajat gruparea clujeană în confruntarea inaugurală a seriei.

Domnule Țenter, o ultimă înfrângere în fața CSM-ului...

Suntem extrem de dezamăgiți de rezultat. Ne pare rău și le mulțumim fanilor noștri pentru modul în care ne-au susținut tot campionatul. Noi am reușit anul acesta să avem cea mai mare medie de spectatori și ne bucurăm că oamenii din Cluj vin la baschet. Din păcate, nu am putut să ne exprimăm la valoarea pe care ne-am fi dorit-o. Băieții au dat tot ce au putut fizic, dar nu a fost suficient. Oradea a jucat mai bine. Din punctul meu de vedere, în loc să fie 2-2, s-a terminat 3-1 pentru Oradea. În mod normal trebuia să mai avem o șansă să jucăm luni, la Oradea.

Pe ce vă bazați când spuneți acest lucru?

Meciul 1. Felul cum s-a desfășurat meciul întâi.

Multe lucruri nu au funcționat în această seară, în special ofensiva...

Până la pauză, văzând că ritmul de joc al Oradiei a fost mult mai bun, am riscat. Am vrut să schimbăm ritmul cu un joc cu capcane, ce să îi forțeze pe orădeni să paseze mai mult decât în mod normal. Ei au reușit să marcheze în ultima secundă câteva coșuri importante și ne-au dezechilibrat acolo.

Ce se va întâmpla după finala mică?

O să vedem cu toții. Nu știu ce să vă spun, este o altă temă de discuție. Astăzi suntem dezamăgiți că nu am reușit să intrăm în finală. Deocamdată trebuie să ne mulțumim cu acest trofeu al Cupei României și vom lupta pentru medaliile de bronz.

Ce le-ați spus jucătorilor în vestiar?

Eu sunt mândru de jucători. Cu toții învingem, cu toții pierdem. Astăzi am avut o zi proastă și de-a lungul timpului s-au întâmplat multe evenimente tragice în echipa noastră. Totuși, am pus mâna pe un trofeu și am disputat o semifinală care dacă era jucată corect, acum trebuia să fie 2-2.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

37 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    Comentariu modificat
    Te-au adus acesti jucatori minunati pana aici si norocul ca nu ai prins Muresul. Dom' profesor, lasa-ne! Cel mai mare adversar al acestei echipe ai fost tu...

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Paulolar:

      @free62
      Nu toleram asemenea exprimari. La urmatoarea abatere risti sa primesti ban!

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ma bucur da-mi-l de pe acuma. Nu ti mah jena dupa atata vreme sa imi modifici un comentariu. Nu tolerezi tu asa ceva, hai serios? Nu mai spuneti, dragii de voi...si commenturi in care altii ma faceau pe mien imbecili au stat pe forum linsitite zile intregi in prin plan. Da mai da-le dracului ca deja ma scoti din sarite...

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Da chair te rog sa imi dai daca esti asa emancipat...nu accepta asa exprimari, asta ii buna. Macar daca ai tacea ca eu nu ma iau de voi cand uitati sa moderati ca mereti la mare, la schi sau nu aveti chef...

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe funfunball:

      Free62
      Nu inteleg care-i problema cu exprimarea dansului. Intr-un fel sau altul simte dreptatea. Au fost exprimari similare in cazul lui Audrius Prakuraitis, si nimeni nu a fost avertizat, findca au grait dreptate utilizatorii :) O seara placuta!

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Da fix....s-a trezit nimeni sa imi faca mie acuma observatii, ei cand nu isi fac treaba sau cand m-am rugat de ei sa reactiveze un cont o luna de zile, atunci au acceptat astfel de exprimair comportamente. Macar de stergea comentariul..."comentariu modificat", asta ne mai lipsea...

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      chiar asa
      Paulolar: Unde-i problema de exprimare? Detaliezi putin ca sa inteleg si eu?

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Paulolar:

      Comentarii
      Domnilor, vă mulțumim că faceți parte din comunitatea Total Baschet. Ne bucură comentariile voastre și apreciem în mod deosebit criticile constructive. Atunci când v-ați făcut însă cont pe acest site, ați ales implicit să respectați un regulament, care prevede: “Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii.”

      Referitor la comentariul lui free62, acesta a fost editat la scurt timp după postare, fiind eliminată o exprimare trivială la adresa lui Marcel Țenter. Nu vrem să cenzurăm pe nimeni, ba chiar respectăm părerile tuturor, însă pe Total Baschet încercăm, atât cât putem, să eliminăm trimiterile la origini, jignirile și discuțiile ce se abat de la subiectul articolelor. Vulgaritățile aruncate în vânt, în stil de peluză, nu au ce căuta aici, indiferent cât de vechi sunteți pe site.

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      paul olar
      daca ai fi transmis acest mesaj dupa comentul lui free62 poate ca am fi inteles dar tu l-ai cenzurat mult prea brutal si direct. Noi, cititorii acestui site suntem foarte intelegatori cu erorile pe care voi le generati in articolele postare asa ca, ar trebui si voi sa cumpaniti mai mult atunci cand ne sanctionati

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Exprimare triviala...buna sta. Eu si exprimarile de genu mi le pun cu "..." sau le zic in sensu in care le zicea Adrian Paunescu pe la televizor cand il supara cate unu cu "matale stai pe strada zda masii". Cam asa a fost si asta. Daca erati atenti si concentrati, cum ar trebui sa fiti, vedeti ca tot asa se termina si mesajul de la articolul despre meci. Si ala ar trebui cenzurat. Defierneta e ca asta a inceput asa, ala se termina asa. Frumos nu?

      cu 7 ani în urmă (15.05.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    hai ma
    Mai Tentere ne lasi? Tu si cand ai pierdut un meci la Sibiu ai dat vina pe arbitrii. Acum iarasi. Ai pierdut 3 si ai aratat ce mare antrenor esti. Daca tot vroiai sa comentezi trebuia sa iei locul 1 in sezonul regulat. Asa fara suparare, Oradea a fost mult mai buna. Cum voi ati luat Cupa castigand atunci meritat, acum si Oradea v-a batut meritat. Nu fi asehot mai Tentere. De la tine avem pretentii.

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe grasu :

    U
    Marcele cand ne asumam si noi infrangerile? Cu Sibiu te-au furat arbitrii, cu Oradea la fel. Hai sa ne uitam putin ca pe hartie ai cea mai buna echipa, cu care trebuia sa defilezi si cu o rotatie de 10-11 oameni si tu te plangi de alte lucruri. Sibiul ti-au pus probleme, si cred ca faptul ca am jucat in Horia Demian ne-au salvat de la un decisiv sau chiar o eliminare. Apoi vine Oradea macinata de accidentari si iti scoate baschetul din cap. Altundeva e problema nu la arbitri sau alti factori externi. Azi puteai avea o hartie cu demisia pregatita si sa o faci publica daca aveai caracter, dar cam lipseste.
    Apropo, vezi ca in lumea ta luni la Oradea joci decisivul!!!

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Bla bla bla
    Sa iti fie rusine, Tenter. Esti un nesimtit sa nu admiti ca Oradea a fost mai buna.
    Bravo Oradea. Noi jucam de 2 ani exact in nota meciului de aseara, iar voi jucati un baschet placut, frumos. Felicitari!!

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Tenter
      Am fost langa el la interviu, a recunoscut ca Oradea a fost mai buna

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Tenter
      Citeste printre randuri. Ainsistat ca trebuia sa fie 2-2. Daca in mintea lui trebuia sa fie 2-2 inseamna ca am fost egalii Oradei. Repet, in mintea lui.

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine :

    ...exact, dl.Tenter...
    Cand pierzi 3 meciuri, dintre care unul in maniera de aseara(adica acasa, cu publicul asta senzational aproape si la diferenta asta de scor..)din bun simt, nu trebuia sa faceti aceasta remarca! Daca am pierdut primul meci din "alte cauze",de ce aseara nu ne-ati aratat cine este de fapt cel mai bun! Sau asa a fost?????

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    Varza a la Cluj
    Varza a la Cluj - asta ne-a servit dl. Tenter de cand a revenit. Multumim frumos pt masa ... nu mai dorim.

    Meciul de ieri a fost oglinda perfecta pentru intregul sezon. Gauri mai in apararea aia zona si apoi neputinta in atac. Varza a la Cluj cu gust amar.

    Felicitari Oradea, si in special d-lui Achim care, cu echipa decimata de accidentari, i-a predat o lectie de baschet d-lui Tenter.

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu netgamero :

    tupeu de golan
    Acest nesimtit a luat obiceiurile Asehotilor. S-a obisnuit sa fie ajutat de arbitri si sa castige toate meciurile, iar cand pierde toata lumea e vinovata cu exceptia lui. Nu il intreaba niciun reporter de ce pune presiune pe arbitri la fiecare meci cu gesturile lui maimutaresti de pe margine. Golanule, mi-e rusine ca esti din Sibiu, daca te vad pe strada te scuip.

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nu e din Sibiu pt cultura generala a oamenilor si nu pune nicio presiune pe arbitrii, nu comenteaza el mai mult ca altii.

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea BVN :

    jenant...
    Da Marcele, te-am furat, iarta-ne...

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Hahaha
      Diferenta de buget ati pastrat-o pentru arbitrii acelui meci 1. :))))))

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Hahaha
      ....ca sa moara Tenter de ciuda!! :)))))

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ..TDM
      ..cred ca cea mai mare parte din diferenta, o fost pentru meciul de aseara, daca este sa facem haz de necaz si sa-i dam crezare dlui Tenter.Pentru 20 de puncte in minus la noi o fost necesara o mare diferenta de buget tot in minus...dar la Oradea.

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    La 10 miare de euroi/lună și pe Pământ ce să mai zucă și nea Marcel?

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    Arbitrii
    Nu pot sa spun ca aseara ne-au furat arbitrii pentru ca sm pierdut pe mana noastra. Dar ce pot sa spun este ca a fost din nou un arbitraj foarte slab. Si dau un singur exemplu, care nu a influentat jocul, dar mi se pare major ca sa nu il vada arbitrii. La scorul de 9-10, se face fault la Barnette. Liberele le da Zeno. Repet, nu ca ar conta, dar nu poti sa nu vezi asa ceva.

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cj
    De fiecare data ne bat fostii jucatori: anul trecut Dykes,Adamovic, anul asta Barnette si Mandache.. deci clar antrenoru e de vina. Sa plece o data!

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Fosti jucatori
      Adamović nu a mai jucat la Cluj

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cj
    Ai dreptate, insa la Mures a jucat mai bine ca si la noi, dovada ca anu trecut Muresu ne-a eliminat cu 3-0.

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Prestatie
      Intr-un interviu Alhaji Mohammed zicea ca prestatiile pot sa difere destul de tare in functie de echipe,la Nancy intr-un campionat foarte puternic juca mult mai bine decat intr-un campionat mai slab in kosovo. Asa si adamovic, depinde de echipe si de cerinte, la ploiesti nu era jucator cheie fiind rezerva mult mai experimentatului bojan popovic sau christopher dunn.

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca adina_cluj :

    Inadmisibil
    Nu poți să faci asemenea declarații... E jenant... Felicitări Oradea, ati fost mai buni. Și dacă tenter continua sa creadă ca noi numai din cauza arbitrilor pierdem atunci e clar, cu el pe banca nu vom avea niciodată o echipă asa cum ne dorim, indiferent de buget

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Echipa U BT
    Mi se pare clar ca omul este din alt film. I-as fi dat dreptate cu scorul de 2-2 daca echipa juca ceva, dar cu jocul asta, daca am fi ajuns in finala ar fi fost o rusine si o jignire vis a vis de echipele care joaca baschet. Aseara s-a jucat in nota obisnuita din acest campionat: chinuit, fara solutii in atac, nervos, aparare zero. Meritul pentru jocul prestat si pentru atmosfera din cadrul lotului il are antrenorul. Il acest moment, imi pare ca echipa este dezbinata: pe de o parte Dykes, caruia i se ofera multe minute de joc indiferent de jocul prestat, grupul iugoslav condus de Adamovici si romanii (vinovatii de serviciu). De asemenea, il consider pe Cristescu vinovat pentru ca sunt sigur ca stie si vede aceste lucruri, fara a lua masuri. Ma duc la meciuri pentru placerea baschetului, dar nu pot sa nu spun ca efectiv imi e rusine de felul in care jucam. Aseara, multi suporteri spuneau, ca le vine sa renunte la abonament. Cred ca primul care ar trebui sa plece, ar fi Tenter, apoi o analiza serioasa a lotului. Pana cand ne mintim si gasim scuze penibile?!!!

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tenter pleacaaa!!!
    Anul trecut a zis ca a preluat echipa in deriva, jucatorii erau la pamant, i-a adus rapid pe Turner si Milleage. A luat 3-0 de la Mures, dar cica nu a fost timp sa redreseze corabia. Anul asta a adus pe cine a vrut si jocul a fost mai prost. In multe meciuri tineam cu adversarul, in speranta ca se fac 3-4 infrangeri consecutive si cineva il da afara. Anul asta este pentru prima data cand nu sunt suparat ca am iesit din playoff. Si nu este normal, dar nici degringolada din jocul nostru nu am mai vazut-o niciodata.

    cu 7 ani în urmă (15.05.2016)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      kko
      Sa nu uitam ca anul trecut in playoff, pe Turner il apucase diaree si s-a taiat de tot. Anul acesta, Dykes e de kko. Concluzia simpla e: in fiecare sfarst de campionat suntem in k....

      cu 7 ani în urmă (15.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Corect cu remarca ca Millage a fost adus inainte de Tenter. Doar Turner a fost adus de el si inca cineva care acum imi scapa, in conditiile in care la mijlocul sezonul Cuic s-a retras, iar Meda a plecat la 1-2 sapt dupa venirea lui Tenter.

      cu 7 ani în urmă (15.05.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Chiar cred ca Clujul au jucatori buni. Cu un alt antrenor puteau scoate mai mult, poate chiar cu dl Pintea.

    cu 7 ani în urmă (15.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca adi68usa :

    slab de tot
    Ne-a batut Achim cu Pasca si Petrisor. Degeaba ai jucatori daca nu stii ce sa faci cu ei si nu le insufli dorinta de a da totul pe teren pt victorie. Degeaba !

    cu 7 ani în urmă (16.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    tenter are dreptate
    dupa meciul 1 daca totul era cum ar fi trebuit, ar fi fost decisivul la oradea. probabil ca nu ar fi schimbat prea multe, dar mai era o sansa.

    2. orice echipa are o cadere din cand in cand. nu joaca roboti, baschetul nu e un joc de carti, unde o carte bate alta. golden state warriors care au batut recordul lui bulls cu 73-9 in sezonul acesta, au fost invinsi intr-un meci de lakers, care a avut cred cel mai prost sezon din istorie. faptul ca U a luat-o pe teren propriu intr-un meci cu 20 puncte diferenta, nu inseamna prea multe. din punctul meu de vedere, echipa a jucat timorat, cu securea deasupra capului. au avut sanse de a inscrie, nu le-au fructificat. asta e, se mai intampla.

    3. ok, in legatura cu incompetenta lui tenter: cand a luat U titlul, cu aruncarea lui morris, erau destui experti care la acea vreme faceau misto de "the penetration"... dupa care nu mai au zis nimic, cand echipa facea baie in somes... eu cred ca tenter a invatat multe de la tab, mai mult decat atat, a castigat un titlu... nu sunt multi antrenori care au reusit asa ceva...

    4. ok, sa zicem ca tenter tre sa plece. cine sa vina in locul lui? bobo? hahahaha, bobo a fost cel care nu a avut nici un control asupra echipei. sapera? poate, ar fi o chestie buna, numai cred ca are contract pe mai multi ani cu pitesti. tab? nu i s-a platit salaru...tab sigur nu mai vine. phil jackson daca pleaca de la ny merge in los angeles... :))))deci, cine in locul lui tenter?

    4. hargrove: eu nu pot sa cred ca mai is unii care il plang. hargrove e bun la craiova, da, dar la cluj nu mai prea facea nimic. in afara ca arunca mai nou foarte mult de la 3, din cauza ca avanseaza in varsta, nici la craiova nu face prea multe.

    5. dykes si adamovic: ar fi bine sa ramana. cel putin adamovic. acesta ar fi un moment bun de negociere a salariilor pe anul viitor, avand in vedere ca dykes cel putin, in ultimele meciuri a fost sub asteptari.

    6. pivot: ziggy a fost de multe ori ca si inexistent. nu inteleg de ce... la medias a fost un pivot bun, la asesoft nu a jucat rau, si in primele meciuri cu U a aratat ca stie baschet. prestatiile lui tot au picat, poate ar fi momentul ori de o schimbare ori de o motivare. baciu: e momentul sa dovedeasca ceva. are inaltimea necesara, dar in locul lui as fi permanent la sala de forta. si as arunca permanent dupa training fadeaways la sala de basket. nu are nici o scuza sa nu fie unul din cei mai dominanti pivoti...daca nu va dovedi nimic in urmatorii doi ani, va ajunge in anonimat ca si tibarna. deci baciule, do or die. oricum problema e ca noi in the post nu am facut prea multe iar pivotii nostri nu au prea existat, daca ne uitam pe statistici.

    7. corpuri straine: gutoaia! nu trebuia adus. faptul ca e jucator roman nu e suficient. gutoaia a reusit sa rateze singur cu cosul (parca la un moment dat era campion la slamdunk?) si la 3 puncte (unde parca stia) a fost o catastrofa. ca si in cazul lui fometescu, ca jucator, el probabil poate juca numai in echipele din sud. asta daca mai poate juca...

    in concluzie: faptul ca oradea ne-a batut...evident nu e placut, dar avand in vedere faptul ca oradea a fost buna si constanta tot sezonul, nu e neaparat o surpriza foarte mare ca au castigat seria cu noi. ok... acum in locul lui tenter, in meciurile cu steaua, as da ocazia si jucatorilor mai tineri sa se afirme. de pierdut nu mai avem nimic, din pacate de castigat, la fel, nimic anul acesta. dar anul viitor se amesteca cartile din nou si vedem care va fi rezultatul.

    cu 7 ani în urmă (17.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!